2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Kaja total90-től: első felvonás!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elég sokszor főzök, főképp, mert próbálok egészségesen élni és a házilag készített kaják ugye egészségesebbek, mint az egyéb helyeken. Meg aztán szeretek is főzni, szóval nem esik nehezemre...
Általában saját ötlet alapján készülnek a kaják, tehát nem a szokásos van neve ételek. Ezeknek nincs neve , amihez épp kedvem van, olyasmit csinálok :DD
Most meg még leírni is van kedvem, képekkel is illusztrálom, szóval kezdeném is.

Szeretek mindenféle zöldséges kajákat enni, de a húst sem szoktam kihagyni az étrendemből. A mai menü pangasius filé mindenféle zöldséggel.

A mindenféle zöldség:
-zsenge zöld bab
-bab
-paprika (sárga és piros)
-hagyma (vörös)
-zsenge csöves és magjára bontott kukorica

Kb. úgy állítom össze az adagot 2 személyre, hogy a zöldség tömegileg 1 kg legyen összesen, mert mire megpárolódik stb, addig veszít a súlyából és épp elég lesz.

Amit kell összeszeletelek, majd egy magasabb falú serpenyőbe belehányom és némi vajat adok hozzá. Íme:

Ha a vaj elolvad, akkor átforgatom benne a zöldségeket és lefedem párolni, ami valahogy így néz ki:

Egy kicsit hagyom párolódni alacsony lángon, majd úgy 10 perc elteltével a fedőt leveszem és megfűszerezem (só, bors, ki mit szeret...). Azért csak így később, mert ha azonnal teszem összerántja a fűszereket a só és kemények lesznek.

Közben másik serpenyőbe vajat dobok...

... és a halacskákat befűszerezem (só, bors, ki mit szeret...):

A halakat aztán a már szétolvadt vajra teszem és addig sütöm még kész nem lesz ;] Az valahogy így néz ki:

Közben elkészül a zöldség és lehet ízlésesen tálalni... ami nálam elmaradt, mert baromi éhesek voltunk és csak simán tányérba dobtam és burkoltunk.

Az, hogy jó lett, ízlett-e az asszonypajtásnak, azt nem kérdeztem, de ez a látvány elárult mindent:

Ennyi, jó étvágyat :))

Ha igény van, akkor máskor is írok a kreálmányaimról :R

Hozzászólások

(#1) total90


total90
veterán

Vájúhoz ;]

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#2) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

A képeken gyorsan átszaladtam, majd holnap elolvasom, most alvás van! :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#3) total90 válasza Bjørgersson (#2) üzenetére


total90
veterán

Fél 10-kor? :F

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#4) albert8 válasza total90 (#3) üzenetére


albert8
addikt

Hónap suli :D

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#5) FatalEror


FatalEror
addikt

Hatalmas piros pont,hogy vajat használtál zsiradékként. ;)

HardCore is my LifeStyle

(#6) total90 válasza albert8 (#4) üzenetére


total90
veterán

... de akkor is, fél 10??? Akkor kell legtovább fent lenni :DDD

(#5) FatalEror

Legtöbbször azt használok, mint írtam próbálok egészségesen élni...

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#7) FatalEror válasza total90 (#6) üzenetére


FatalEror
addikt

Mindenkinek azt kéne,vagy a szalonna kisütött zsírja,vagy disznózsír,de itt nem is az egészséges részen lenne a hangsúly,hanem az,hogy konkrétan műanyagot esznek,és mérgezik magukat,tehát már nem is arról van szó,hogy aki vajjal vagy "természetes" zsiradékkal csinálja az még egészségesebben élhet,hanem inkább arról,hogy a természetes zsiradékok alapvetőek legyenek.

HardCore is my LifeStyle

(#8) lapa


lapa
veterán

ahh, nem tudom megállni, hogy ne gonoszkodjak kicsit. a sok házilag készült zöldségről (főleg a bébikuki volt gyanús) nekem egyből a waczak szálló ugrott be: "Mind you, he's a wizard with a tin opener, too".

ezzel nem fikázni akarom a gyorsfagyasztottat, mert simán jobb, mintha otthon fagyasztanád le pölö. csak furán jött ki pont a "házilag" után.

(#9) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Bláá, gyorsan legörgettem, mihelyst megláttam a halat, úgy tűnik, még a képét sem bírom, eszembe jut a szaga. :DDD

(#10) total90 válasza FatalEror (#7) üzenetére


total90
veterán

Na igen... én pl. szoktam venni mangalica szalonnát és annak van zsírja nem is kevés. MEg aztán ha abban sütök penge kis ízt ad a kajáknak :K
Az is igaz, hogy sokan vackot esznek... de 2 ok van rá és az első, a fő ok, hogy 2 perc alatt megvan, mert ugye "nincs idejük" az embereknek.
Azt sem értem, amikor az emberek munkába rohanva reggeliznek meg kávéznak... az már nem élet nekem ha ilyenre ne lenne reggel 15 percem :W Épp pár napja öntött le a cipőm egy nő a metróhoz menve lefelé a mozgó lépcsőn, mert ugye sietni kell kismillió ember között és közben kávézni... ááá, inkább nem írom mit mondtam neki, de ilyentől a falra mászok :((

(#8) lapa

Házilag készített kaja alatt azt akartam érteni, hogy én készítem él és az elkészítés nem abból áll, hogy berakom a mikróba.
Egyébként meg az esetek nagy százalékban friss zöldséget használok. Itt is a kukorica kivételével minden az.

(#9) Crystalheart

Hal valóban megosztó kaja... minden esetre a barátnőm utálja a halat, de ezt meg megeszi, mert nincs hal szaga. Ha más hal van, akkor meg koplal :DDD

Ha nincs jó, ló a szamár is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.