Elég sokszor főzök, főképp, mert próbálok egészségesen élni és a házilag készített kaják ugye egészségesebbek, mint az egyéb helyeken. Meg aztán szeretek is főzni, szóval nem esik nehezemre...
Általában saját ötlet alapján készülnek a kaják, tehát nem a szokásos van neve ételek. Ezeknek nincs neve , amihez épp kedvem van, olyasmit csinálok
Most meg még leírni is van kedvem, képekkel is illusztrálom, szóval kezdeném is.
Szeretek mindenféle zöldséges kajákat enni, de a húst sem szoktam kihagyni az étrendemből. A mai menü pangasius filé mindenféle zöldséggel.
A mindenféle zöldség:
-zsenge zöld bab
-bab
-paprika (sárga és piros)
-hagyma (vörös)
-zsenge csöves és magjára bontott kukorica
Kb. úgy állítom össze az adagot 2 személyre, hogy a zöldség tömegileg 1 kg legyen összesen, mert mire megpárolódik stb, addig veszít a súlyából és épp elég lesz.
Amit kell összeszeletelek, majd egy magasabb falú serpenyőbe belehányom és némi vajat adok hozzá. Íme:
Ha a vaj elolvad, akkor átforgatom benne a zöldségeket és lefedem párolni, ami valahogy így néz ki:
Egy kicsit hagyom párolódni alacsony lángon, majd úgy 10 perc elteltével a fedőt leveszem és megfűszerezem (só, bors, ki mit szeret...). Azért csak így később, mert ha azonnal teszem összerántja a fűszereket a só és kemények lesznek.
Közben másik serpenyőbe vajat dobok...
... és a halacskákat befűszerezem (só, bors, ki mit szeret...):
A halakat aztán a már szétolvadt vajra teszem és addig sütöm még kész nem lesz Az valahogy így néz ki:
Közben elkészül a zöldség és lehet ízlésesen tálalni... ami nálam elmaradt, mert baromi éhesek voltunk és csak simán tányérba dobtam és burkoltunk.
Az, hogy jó lett, ízlett-e az asszonypajtásnak, azt nem kérdeztem, de ez a látvány elárult mindent:
Ennyi, jó étvágyat
Ha igény van, akkor máskor is írok a kreálmányaimról