2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

A Windows 10 TEMP áthelyezése SSD-ről HDD-re GeForce Experience okán

Írta: | Kulcsszavak: Windows 10 . TEMP . TMP . SSD

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Windows 10 TEMP áthelyezése SSD-ről HDD-re GeForce Experience okán

Sokan úgy oldják meg, hogy a felvett videóik ne az SSD-re kerüljenek írásra, hogy a Geforce Experience programjában megadják az ideiglenes és a végleges állomány helyének a HDD egyik mappáját, majd nyugodtan hátradőlnek.

A dolog nem ennyire egyszerű

Magam rengeteg anyagot veszek fel az MSI GeForce GTX1060 ARMOR 6G OCV1 (Nvidia) kártyámmal, javarészt a saját Gameplayeimet, és ezt Youtube-ra töltöm fel.

Érdekes szokás, melyről nem tudok egyelőre leszokni :) Viszont azt sem szeretném, hogy az új SSD-m ennek áldozatául essen. Pontosabban az új SSD-im közül a rendszeré, ami történetesen egy Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG)!

Talán túl sokat is vártam vele,

Itt meg kell jegyeznem, hogy a látható működési idő a meghajtó fejlett energiagazdálkodása miatt rövidebbnek van kijelezve, mint amennyi valójában.

A lapozófájl az SSD-n maradt, az UPS miatt a hiberfil.sys pedig mindig le van tiltva, ami 32 GB RAM-nál komoly helymegtakarítás. Az Nvidia Geforce Experience viszont időről időre, rengeteg írást generált, így utána olvastam, és valóban nem elégséges csak a programban átírni, hogy hova menthessen ideiglenest és véglegest, hanem a Windowsban is szabályozni kell.

Az SSD-k újonnan úgy érkeznek, hogy van rajtuk bizonyos mennyiségű írás, az ADATA-n kereken 1,75 TB volt, és bár az ADATA és a Plextor ugyanolyan idősek, látható mennyivel kevesebb írásmennyiség gyűlt fel az ADATA-n.

Az 5 éves Corsair, vagyis 6 éves inkább:

Hozzászólások

(#1) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Az is sokat számít, hogy a Plextorod túl is melegszik, az sem tesz neki jót, hogy 58 fokon van. Nekem 3 éves az SSD a laptopban, 27,98TB írás van rajta de nem melegszik így minden 100% még.

(#2) #41133696 válasza szabonagyur (#1) üzenetére


#41133696
törölt tag

http://www.goplextor.com/Product/Detail/M8Pe(G)#/Features

M.2 NVM Express csatolós, ezeknél a melegedés sajnos szokásos. Bár nálam a Firmware frissítés dobott a dolgon legkevesebb 10 fokot :(

(#3) szabonagyur válasza #41133696 (#2) üzenetére


szabonagyur
félisten

Az igen... tiszta feature a fűtés is..

(#4) Robert07


Robert07
aktív tag

Nem lett volna jobb egy szimbolikus linket letrehozni az nvidia-s mappanak ahelyett, hogy az egesz temp-et atteszed egy lassabb meghajtora?

(#5) iax22


iax22
újonc

http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/linkshellextension.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.