2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Mekkora lesz a következő Xperia kávája? - Update 1

Írta: | Kulcsszavak: xperia . xa2 . ultra . l2 . ces . káva . keret

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Habár a múltkor csúcskészülékről írtam, és a tegnap bemutatott telefonok nem ebben a kategóriában versenyeznek, azért érdemes megemlíteni, hogy a "következő" Xperia kávája mekkora is lett :).

Szóval, a legrosszabbul az XA Ultra sikerült, 13,5 mm alsó és 16,5 mm felső kávával. Második az L2, 16,5 és 12,6 mm-rel. Az előbbinek legalább az alsó kerete kicsi, ami a használhatóság szempontjából valószínűleg többet jelent, mint az alsó+felső összeg. Az L2 gyakorlatilag maradt a megszokott méretnél és formánál vagyis elég unalmasra sikerült. A legkisebb a sima XA2 lett: 13,5 mm lent, 13,1 mm fent, vagyis ha egy évvel korábban jönnek ki ezzel a készülékkel, akkor már rég nem kellene felemlegetnünk a kávákat.

Azt, hogy az XA2 mennyit lépett előre az 1-hez képest nem is mérem meg...

Ami még érdekes lehet, hogy a "loop surface" egész egyedi formát ad a telefonoknak, a hátlapok pedig az első Sony (és nem Sony Ericsson) márkájú Xperiák hangulatát idézik (Ion, P, S), továbbvíve az OmniBalance hagyományokat is.

(Azt viszont nem értem, hogy miért került a hátlapra az ujjlenyomat olvasó, de legalább van.)

Hozzászólások

(#1) syn7h37ic


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

A hátlapi ujjlenyomat olvasónak szerintem egyszerű oka van. Az USÁ-ban nem forgalmazhatnak power gombba épített ujjlenyomat olvasót, mert a drága Apple levédette ott. így nem kell kétféle modellel jelen lenni, mint a korábbi XZ modellek esetében. Olcsóbb a gyártás, mert csak egyféle modellt kell gyártaniuk. A korábbi modellekben pedig nem volt ilyen.
Szerintem borítékolható lesz, hogy a következő csúcsmodellben marad a bekapcs gombba épített változat.

(#2) #11114240 válasza syn7h37ic (#1) üzenetére


#11114240
(törölt tag)

Köszi! Már épp kérdezni akartam valamelyik sony témában. Ez azért érdekes kicsit, mert az iPhone-on sem a power gombban van hanem a home-ban...
Nem tudom, pontosan mi kell ahhoz, hogy működjenek ezek az ujjlenyomat olvasók, de nem lehetne, hogy a kijelző alatti részbe úgy foglalják bele, hogy ne legyen megkülönböztethető? (N5X-em van, azon mintha kicsit más lenne a műanyag, mint a hátlap többi részén.) Így nem bonyolítaná a gyártást ez a gomb, és a dizájn is felszabadulna, ha nem kellene belekomponálni ezeket a köröket/négyzeteket.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.