2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Telefon cseréből lett telefon mánia? :)

Írta: | Kulcsszavak: mobiltelefon . telefon . csere . cserélgetés . mobil mánia

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Telefon cseréből lett telefon mánia? - Valahogy így jellemezhetném az utóbbi egy évemet..

Arról szeretnék írni, hogy az utóbbi egy évben milyen telefon cseréken estem át..elég hosszú történet, de kezdem a legelejétől.

2009-ben volt egy Samsung U900 Soul készülékem, 2008 karácsonyán kaptam, szóval tavaly volt egy éves.
Novemberben úgy döntöttem, hogy eladom a készüléket, mert már untam, és veszek egy másikat.
Fel is tettem netre több helyre, használt mobilosokhoz is bevittem, de ők nevetséges árat ajánlottak érte, neten pedig nem nagyon akarták elvinni. Akkor mikor nézegettem a telefonokat, láttam hirdetéseknél, hogy "csere érdekel"..gondolkodtam mi is lehet ez..ki az aki telefont cserélget? :F Először nagyon furcsának tűnt, aztán végig néztem egy csomó hirdetést, rájöttem, hogy is megy ez..
Gondoltam, akkor ha már eladni nem tudom a készüléket, miért ne cserélhetném el én is mint a többi másik ember..akkoriban a vágyam egy LG KP500 volt, mert akkor még új volt, teljes érintő..nagyon szerettem volna egy olyat, de senki nem akarta vele elcserélni, vagy épp távolsági okokból nem jött össze a dolog.
Ekkor úgy döntöttem, hogy csinálok egy teljes jogú felhasználó nevet Vaterára, és fel teszem én is a telefonom.
Így is lett, feltettem a telefont, először még többször - még kezdő voltam, egyik ár soknak bizonyult, másik kevésnek, mire harmadikra tettem fel, sikerült eltalálni az árat :)
Jöttek is a telefonra csere ajánlatok, de egyik sem az volt ami nekem kellet volna..de, egyszer csak jött egy ajánlat..a srác egy Nokia 6220 Classic-ot ajánlott a telefonomért cserébe..utána néztem a telefonnak, Nokia - már rossz nem lehet, Symbian, GPS, 5 megapixeles kamera - gondoltam nem is kell nekem ennél több, a srác is azt mondta, hogy hibátlan a telefon, csak második telefonnak használta, elhatároztam magam, hát akkor Cseréljünk!
Ugye úgy szoktak a legtöbben cserélni, hogy aki felajánlja a telefont, az küldi előre - ő is így tett, előre küldte nekem, minden rendben volt vele, tökéletes állapotban volt, minden tartozékkal, én is elküldtem neki a telefonom - meg volt az első sikeres cserém! :)
Nyúztam egy darabig a Nokiát, tokban hordtam, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, és egyszer csak azt gondoltam, hogy miért ne rakjam fel ezt is? hátha ajánlanak érte valami mást, ami megtetszik nekem.
Fel is tettem, kaptam is egy Nokia N81-es ajánlatot..köztudott, hogy ebben a telefonban van Wifi, ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet, el is cseréltem rá egyből, az is nagyon jó állapotban volt, minden rendben volt vele.
Ekkor megint elkapott az érintőképernyő mánia, de már nem kellet az LG KP500 - sok embernek volt már, köztük egyik haveromnak is, így már az sem volt új, de akkor jött ki a Samsung S5230.
Na, gondoltam ilyen kell nekem, össze is tudtam hozni egy cserét, elcseréltem a Nokiát a Samsungra.
Megjött a Samsung, ezzel is minden rendben lett volna, ha az első pillanatban nem idegesít fel az érintőképernyő..hát jó, gondoltam magamban, hogy majd megszokom.. hát nem sikerült!
Felraktam tehát ezt is, ajánlottak is érte egy Nokia E51-et. Először kicsit aggasztott, hogy kicsi a kijelzője, de azért elcseréltem rá, és nagyot csalódtam pozitív irányba, a telefon meg volt jó pár hétig, mert nagyon szerettem, de pont kellet a pénz valamire, ezért gondoltam elcserélem valamivel olcsóbbra..
ajánlottak érte egy Samsung G800-at, és a srác ráfizetett 5000Ft-t, ez elég is volt nekem, elcseréltem vele. A G800 is nagyon jó telefon volt, nagyon szép képeket készített benn az 5 megapixeles kamera, szerettem azt a telefont is, de hát már csak megszokásból is felraktam.
Ajánlottak érte egy LG KP500-at..először nem akartam elcserélni, az érintőképernyő miatt..de a telefon gyárilag független volt, hibátlan, és szürke, ami akkor elég ritka volt, még gyári garancia is volt rá, tehát úgy döntöttem, hogy elcserélem, bár kicsit tartottam az érintőkijelzőtől.
Elcseréltük, és kellemesen csalódtam a KP500-ban, sokkal jobban lehetett kezelni, mint a Samsung S5230-at, így ez a telefon is meg volt egy darabig.
Kaptam erre is egy ajánlatot, ajánlottak érte egy Sony Ericsson W595-t. Mindig is tetszett ez a telefon, édesanyámnak is ilyen van, csak neki rózsaszínbe, nekem kéket ajánlottak, el is cseréltem!
Egy darabig használtam a W595-t, jó kis telefon az is, de kellet a változatosság ismét, így tehát elcseréltem azt is - egy Nokia E65 -re. Gondoltam abban is van Wifi, meg minden, jó lesz nekem.
El is cseréltük, egy darabig azt is használtam, jó kis telefon volt az is, a legnagyobb problémám az volt vele, hogy nem ismerte fel a 4gb-os MicroSD kártyámat, ezért hát ezt is elcseréltem..
Helyben volt egy csere, egy Sony Ericsson P990i-t ajánlottak érte cserébe. Először húztam a számat, mert elég nagy telefon volt, de aztán mikor olvasgattam róla, rájöttem, hogy nem is rossz készülék!
El is cseréltem egyik reggel az illetővel a készüléket, igaz, kicsit nagy volt, de nagyon jó készülék, szerettem azt is.
Itt már azért láttam, hogy egyre régebbi telefonokra cserélgetek, gondoltam ez így nem lesz jó, kéne valami új.
Most kitérnék kicsit, mert enélkül nem lenne teljes a történet.
Volt egy régebbi videó kártyám, amire nem volt szükségem, hát azt is felraktam netre cserélni, mert én már nem tudtam mit kezdeni vele..
Ekkor érdekeltek a karórák is, így hát azt kerestem érte leginkább, találtam is egy Breitling replica órát, el is cseréltem a videó kártyára. Nagyon tetszett az óra, hordtam is egy darabig, mire rákellet jönnöm, hogy a bőröm nem bírja a fémet, és az óra alatt csupa kiütés voltam hetekig. :((
Így tehát az órát is felraktam, mert a családban sem kellet senkinek. Ajánlottak érte egy Samsung Corbyt, gondoltam hát miért is ne, mobillal még is csak jobban járok, mint az órával amit nem hordok.
El is cseréltük, így tehát most vissza is jutottam a mobilokhoz, volt a Sony Ericsson P990i-m és volt mellé egy Samsung Corbym.
Gondoltam a két telefont már talán el lehet cserélni valami jobbfajtára, ezért így is próbálkoztam, volt is helyben egy srác akinek kellet a P990i, adott volna érte egy Sony Ericsson C905-t, ha ráfizetek.
Mondtam, hogy ráfizetés helyett megkapja mellé a Corbyt, ő rábólintott, elcseréltük, így lett egy Sony Ericsson C905-m, ami már felsőbb kategória, mint az eddig felsorolt telefonok.
Ezt a telefont is felraktam, ajánlottak is érte egy LG KM900 Arenat. Az Arénának annyi baja volt, hogy a hátlapján volt egy nagyobb karc a tokja miatt, de ez engem nem igazán érdekelt, és a srác rá is fizetett 5000 Ft-t , így hát elcseréltem vele. Meg is jött az Arena, jó kis telefon volt, leszámítva egy kis hibát miszerint a kijelző állandóan beégett, be is vittem a T-mobilhoz, mert még garanciás volt a készülék. Szoftvert frissítettek rajt, és kicserélték a kijelzőt benn, meg jött a telefon, és jó is volt utána nálam..de mire megérkezett már lebeszéltem egy cserét, elcseréltem egy Samsung S8300 Ultra Touch-ra. A srác, akivel elcseréltem, utána panaszkodott, hogy neki is ugyanúgy beég a kijelző, pedig ő is láthatta a szerviz papírt, hogy két napja azelőtt hogy elküldtem neki, volt kicserélve a kijelző.
Na mindegy, ő is elvitte megjavíttatni, nem tudom, hogy ez után mi lett vele, nem beszéltünk.
Az S8300-át is felraktam, kaptam is egy Samsung i900 Omnia ajánlatot. Ennek nagyon örültem, mert már nagyon régóta szerettem volna Omniát, nagyon tetszett az a telefon.
Össze is jött a csere, volt egy Omniám, nagyon örültem, mert nagyon jó kis telefon volt, nagyon sokat neteztem rajt, főleg mert épp akkor elromlott a gépem, és amíg javították addig az Omnián tudtam csak netezni.
De itt ismét meguntam az érintőkijelzőt valamiért, ezért azt mondtam, hogy nekem többet nem kell érintőkijelzős telefon - hacsak az nem Iphone :)
El is cseréltem az Omniát, ismét egy Sony Ericsson C905 tulajdonosa voltam, szerettem is a jó kis C905-t, főleg a gyönyörű képeket amiket készített.
A C905-ért cserébe ajánlottak egy Iphone 2g 8gb-t, de sajnos a csere nem jött össze, mert az illető az ország másik felében volt, előre küldeni pedig egyikünk sem akarta - pedig már nagyon beleéltem magam az Iphone-ba.
Úgy döntöttem, hogy most már akkor szerzek egy Iphone 2g-t. Volt egy kis felesleges pénzem, így hát eladtam a C905-t 33000 Ft-ért, és helyben vettem 40000-ért egy Iphone 2g 8Gb-ot.
Imádtam az Iphonet, úgy döntöttem, hogy itt vége is a telefon cserélgetéseimnek, marad az Iphone, és ezentúl is csak az kell, ha veszek új telefont. Pár hónapig használtam is az Iphone-t, de már nem bírtam ki, hogy ne rakjam fel netre.
Így is lett, felraktam, eleinte csak azért, hogy meghallgassam mit adnának érte..ekkor pedig történt valami rossz..egyszer csak nem akart tölteni az Iphone..elromlott..a jól szeretett Iphone-om beadta a kulcsot. Nem tudtam mitévő legyek, itt a közelemben nincs Iphone szervíz, csak több, mint 100 km-re innen, oda pedig nem tudtam elmenni..így hát rosszként hirdettem meg neten, gondoltam így is ér valamennyit.
Kaptam is rá egy ajánlatot, hogy adnának érte egy Sony Ericsson C702 -t és mellé egy Ipod Touch 2g 8gb-t. El is cseréltem, a telefon nem igazán érdekel, csak telefonálásra kellet, de az Ipod valamennyire azért helyettesítette az Iphone-t..egy darabig.
Itt most ismét kitérnék egy kicsit máshova,
Már kezdtem unni az Ipodot is, valami újabbra vágytam, így hát elcseréltem egy PSP-re..
A PSP is szép volt, jó volt, kipróbáltam egy csomó játékot, de hát azért azt is meglehet unni.
Meg is untam egy idő után, így hát eladtam 30000 Ft-ért, és vettem helyette 35000-ért egy Nintendo Wii-t, mert nagyon megtetszett. Itt hozzá kell tennem, hogy a Sony Ericsson C702-t elcseréltem egy Samsung F330-ra. 7000 Ft-t fizetett rá a srác a Samsungra, így jött össze a pénzem a Wii-re, de a Samsungot egy nap alatt sikerült elrontanom( levált a töltőcsatlakozó port az alaplapról) - így hát nem volt normális telefonom (csak egy kis Samsung b130), de viszont volt egy Nintendo Wii-m.
A Wii-vel játszottam kb két hétig, de aztán meguntam azt is, és mivel van egy Xbox 360-am, feleslegessé vált.
Elhatároztam, hogy a Wii-t elcserélem egy jobb telefonra, hogy legyen valami normális telefonom.
Pont ekkor raktak fel egy hirdetést, miszerint egy Sharp Sidekick LX 2009-et szeretnének eladni.
Kaptam az alkalmon, írtam is, hogy nem-e érdekelné csere egy Nintendo Wii-re, és érdekelte :)
Mivel helyben volt, személyesen el is tudtuk cserélni, meg volt a Sidekick, örültem is neki, mert itthon nem sok embernek van olyan.
De mivel meguntam ezt is, és elég sokan keresték, ezért eladtam.
És most vagyunk napjainkban, vettem egy Sony Ericsson X10 mini-t.
Nagyon megvagyok elégedve vele, bár kicsit tartottam tőle először, mert hogy túl pici lesz, de szerintem pont optimális, az Android is nagyon jó.
De, itt még úgy gondolom, hogy nincs vége a cserélgetéseimnek, mert már az X10 mini is fent van, és csak a tökéletes ajánlatra várok. :)
Hát így lett belőlem mobil mániás, most már meg se tudnék élni a kis kütyük nélkül. :)
Ezt szerettem volna leírni nektek, ha valaki elolvassa a regényemet, megköszönöm neki! :)

Mivel még nem fáradtam bele a cserélgetésbe, ezért mindig írni fogom, hogy milyen telefonom van éppen, és hogy mit gondolok róla.
Teszt írásán is gondolkodom, de ez még a jövő titka... :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.