2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Olcsó (?) Benzin

Írta: | Kulcsszavak: autó . benzin . békés . vizezett

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gyanítom nem én vagyok az első az országban, akinek sikerült szennyezett vagy vizes benzint tankolni, hogy a spórolt összeg többszörösét költhessem utólag javításokra. Pont ettől való félelmemben, soha nem is mentem ilyen kis noname kutakhoz, de életemben először még tettem egy próbát, egy kis békés megyei kútnál, név szerint a Konder Benz nevű tragédiánál.

Az elmúlt 3 évben majdnem minden hétvégén kétszer elmentem az egyik Kondor kút mellett, Telekgerendásnál, de tankolni eszembe se jutott. Nem is sokkal olcsóbb (köbö 5Ft mínusz a 95-ös, az átlag árhoz), de ránézésre elég korrekt kútnak tűnik. Mint megtudtam családból és ismerősök közül is már elég sokan tankoltak ott, kifejezetten komoly verdákba is (2007-es 530-as BMW, az elég érzékeny az üzemanyagra), gondoltam mégis teszek egy próbát, úgyis útba esik. Már majdnem üres volt a tank - egyébként egy 2005-ös évjáratú, 2.5literes V6-os Kia Magentis-t nyúzok - picivel több mint 50 litert tankoltam bele. Elindulok, autóm olyan 1km után, az első kanyarban lefullad. Check engine lámpa nem világít, látszólag minden oké, kocsi nem megy. Önindítózok, pöccre indul... Mondom ez így nem lesz jó, megfordulok irány Békéscsaba. Sajnos odáig már nem jutottam el, Csorvás határában leállt a gépszörny és már nem is tudtam bele életet lehelni, jött a tréler.

Pár nap múlva hív a szerelő, hogy minden okés a géppel, csak leengedte a "keveréket", ugyanis benzin helyett olyan 1:10 arányú víz-benzin keveréket tankoltam, mai motorok ezt valahogy nem szeretik...
Persze kissé bosszús voltam, kis utánajárás során sikerült megszerezni a főnök telefonszámát, hogy akkor lóg nekem egy elszállítás, egy motortisztítás és persze 50 liter benzin árával. Emberünk amint meghallotta, hogy mit merek mondani leoltott a sárga földig, hogy mit képzelek magamról, ilyennel zaklatom és csak hogy tudjam korábban már más is megpróbálkozott ezzel, nehogy azt higgyem, hogy ő ennek be fog dőlni. Abszolút nem érdekli, hogy mit mondott a szerviz, akkor hinné el hogy tényleg a benzinnel volt a gond, ha közvetlenül a tankolás után, mikor leállt az autóm, akkor visszamentem volna a kútra, ott előttük vettünk volna mintát a tankból és azt küldte volna ellenőrzésre Ő Pestre. Mondom mégis honnan tudtam volna biztosan, hogy a benzintől állt le az autó? Gyanítottam, de alapvetően bármi más baja is lehetett volna, pont erre való a szerviz, hogy ezt megmondja. Hát ő ezt pont leszarja (megjegyzem nem ezzel a szóhasználattal élt, de ebben a hangnemben), ő így nem is foglalkozik a dologgal, nekik jó a benzinjük. Sokat nem tudtam csinálni, jó fogyasztó békát lenyel, többet oda nem megy.

Persze nyom nélkül nem maradt az eset, pár hétre-hónapra rá kezd villogni a check engine lámpa, irány szerviz, mi lehet a gond. Nos az is kiderült, hogy a benzin nem csak vizes volt, hanem koszos is, 6 injektorból kettőt legyilkolt. Működnek, csak a nyitási idő olyan tízszerese mint kéne. Javítani nem lehet, két injektor rendel, végülis csak megduplázta a kiadásaimat.
Ennyi idő után már soha nem fogom bebizonyítani, hogy a Kondor Benz kútnál szar az üzemanyag, ezt már sajnos beláttam, de ezúton üzenem minden kedves autósnak, motorosnak, és egyéb robbanómotoros járművel közlekedő honfitársamnak:
A BÉKÉS MEGYEI KONDOR BENZ KUTAT MINDENKI MESSZIRE KERÜLJE EL, NEHOGY ÚGY JÁRJATOK MINT ÉN!!!!

üdv
Sztankó Tamás

Hozzászólások

(#1) gamerkiller


gamerkiller
(senior tag)

Na. Mi lenne ha visszamennél a kútra mondjuk egy kannával, tankolnál, kifizetnéd, és bejelentenéd hogy ez az üzemanyag most szépen megy fel pestre. Persze ezt mind tanukkal, stb.. Ha szabad kérdezni mennyi volt a javítás, szállítás összege egyben?

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#2) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Jelentsd be a vamosoknal, majd vesznek azok mintat.

(#3) Samus


Samus
(PH! addikt)

Ezért nem tankolok noname kutaknál...Jó nekem a zöld is. Múltkor egyébként meglepődtem, mert a zöld-piros (315) és kagylós (320) benzinkút között bő 5 forint volt.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) kételkedem


kételkedem
(PH! addikt)

Blokkot megőrizted? Ha megvan a blokk, és a szervíz ad egy szakvéleményt, hogy a vacak üzemanyagtól romlott el a kocsid, akkor van esély a továbblépésre.
A másik két verziót már leírták: kanna, VPOP.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#5) lorenzen


lorenzen
(senior tag)

Egy pillanatnyi elmezavarszerű állapot időnként eléri az embert. Hiába tudja az eszével, hogy nem szabad megtennie a dolgot, mégis megteszi.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#6) JetiRulez


JetiRulez
(őstag)

Ismerősöm az Auchan kúttal járt így. :(

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#7) Keldor papa


Keldor papa
(Jómunkásember)

OMV, Shell, Agip-on kívül ha lehet az összeset messziről elkerülöm. Bár MOL még jöhet.
Inkább legyen 340Ft a benzin, de legyen jó, nem fogok 5Ft/l-ért olcsójánost játszani.
Érdekes különben külföldön bárhova be merek állni a "csap" mellé, ilyentől is csak "itthon" kell tartani...

[ Szerkesztve ]

AT-SLO-IT-FR-ES transit

(#8) zoo8800 válasza Keldor papa (#7) üzenetére


zoo8800
(PH! kedvence)

Ettől nem csak itthon kell tartani, hanem úgymond a keleti országokban mindenhol.
Magyarországon a kutak zöme a MOL-tól veszi a naftát, esetleg adalékot adnak hozzá.

Miért használj vesszőt? – példamondat: Vannak, akik rosszul érzik magukat, mások f@án.

(#9) gamerkiller válasza Keldor papa (#7) üzenetére


gamerkiller
(senior tag)

Ukrajna... :D Érdekes, a Skoda ukrán benzinnel 700 kilómétert ment el teli tankal, a magyar Shell benzinnel meg 900-at.. :DDD

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#10) Tomi84 válasza gamerkiller (#1) üzenetére


Tomi84
(fanatikus tag)

erre én is gondoltam, csak egy ilyen ellenőrzés nagyon nem olcsó mulatság (6 számjegyű összegről beszélünk) és bőven benne van az esélye, hogy sikerül a tartály tetejéről tankolni, ami teljesen tiszta, ugye a víz is meg a szennyeződések is lent maradnak. Összesen volt ugye 50 lityó benzin, akkor 300Ft/liter áron, tréler 25k, javíttatás még 15k. Idáig ez ugye 55000Ft, de jelen esetben ha gyárból akarom rendelni az injektort, akkor egy darab nem jönne ki ennyiből, nekem meg ugye 2 kéne. Szóval összességiben elég drága volt a benzin. :O

#4 Kételkedem: nem, balf@sz voltam, blokkot nem tartottam meg. :((( Már tudom, hogy ilyen hibát nem szabad többet elkövetnem, de sajnos ezt már megjártam. Most igazándiból annyit tudok tenni, hogy próbálom minél több irányba elterjeszteni, hogy ehhez a kúthoz SENKI ne menjen.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.