2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Pimp NAVON Iq7

Írta: | Kulcsszavak: navon tablet virus kingroot Stubborn

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]


A NAVON facebook profilképe lehetne, a valóságban sokkal ergyább.

TLDR
1, Bestricisedett a navon iq7, pucér csajokat futtat kéretlenül!
2, Belátás/vallási meggyőződés szerint a lehetőség kihasználása, a fürge ujjak használata (még) adómentes!
3, Androidon belül gyári visszaállítás (ha natúrba nem szeretne szerviz menübe menni a tabletta)
4, Kikapcs
5, Bekapcs az alábbi módon: power gomb+hangereő fel gomb
6, Szerviz menüben wipe data/factory reset (fotó wittman jóvoltából)
7, Wipe cache partition
8, Tablet bekapcsolása
9, Alkalmazások tiltása
- bcfservice
- com.android.updater
- com.google.android.searchbox
- Wather & Clock Widget
10, Stubborn Trojan Killer letöltés
11, Kingroot letöltés
12, Root
13, Stubborn Trojan Killer futtatás
14, Elégedett hátradőlés

Fakultatív választhatók a lépések, mert szerintem a gyári visszaállítás úgy maradhatott volna ki, mint a huzat, ha rögtön a Stubborn Trojan Killer-el kezdek, szóval ez az én menetrendem csak.

Mindez hosszan:
Régi vágású informatika kedvelő vagyok, nem az a tipikus, felhajtott galléros, mobil operációs rendszerekben jártas jampi, így mindig ráz a hideg, ha valaki átnyújt egy tabletet, hogy kukkantsak rá.

Lehet, egy régi, megboldogult márkanevet meggyalázó Orion gps rontott el mindent, amit fél óra alatt sikerült téglásítanom, s a forgalmazó is csak annyit mondott rá, hogy "köszönjük az együttműködést, ha garanciális, küldje vissza és cseréljük, ha nem, kacsázzon vele egyet a Tiszán, hátha elpattog egészen a határig". Szóval nem szeretem ezeket a izééket, amikhez nem értek, azokat, na! Ettől függetlenül ott van a kihívás, hogy tudok-e segíteni az elém állított feladatban.

Ami jelen esetben nem volt más, mint egy NAVON Iq7. Ó te drága, lelkem ékszere!

Szereztem már tapasztalatot a márkával, kollegina tablete a gps-t nem akarta működtetni, csak lezárt kijelzőnél. Az internetek szerint más is járt így vele, úgynevezett minőség!

De visszatérve erre a hulladékra egy kislány szülőpótló eszközeként kezdte meg pályafutását, melyet mostohaként látott el, kicsit hamarabbra datálta a felvilágosítást, mint a gének szerinti hivatalos anyuka, aki ennek láthatóan nem örült. Jogos, 5 éves kislány elé naccsöcsű nénik minden nyíláson keresztül kukikkal megtöltve csak ne kerüljenek!

Adott a feladat, újra kellene telepíteni, mondták neki. Jó, azt nem tudom, hogy megy, de a gúgli jóbarátom, ráhasalok.

Jön a hidegzuhany, annyira oemnek tűnik a tablet, hogy navonként meg sem találom. Itt a prohardveren leltem egy topikot, ahol kiderült, más is ezzel szív, szóval nem bug, feature! Szép!

A keresgélések során mekkafé megkínált egy örömhírrel! Eleve a romban érkezik a mocsok, hurrá!

Próbálkoztam szerviz menü előcsalogatásával, de mindhiába, úgy jártam, mint az egyik fórumozó kolléga, kakilt ez a fejemre a power és hangerő+ gomb egyszerre nyomással történő bekapcsolásra. E' örö', e' bódottá'!

Aztán jobb híján az androidon belül csináltam egy gyári visszaállítást. Minden szép, minden jó, eltűntek a poresz alkalmazások. Hirtelen felugrik egy ablak, hgoy telepítsek egy alkalmazást. Hülye vagy te, bezártam, de ismét ugyanúgy megjelentek a ledér nénis ikonok. Pfejj!

Arra viszont jó volt a gyári visszaállítás, hogy ezek után működött a szerviz menü! Ott nyomattam egy gyári visszaállítást, meg valami data cache törlést. Kicsit persze kaksikáltam a dologtól, hogy mi lesz, de egy életem, egy halálom, megléptem.

Elindult tök újként a tablet, viszont a pornográfiát nem mérte fukaron, ugyanúgy virítottak az ikonok.

Nincs mit tenni, gondoltam, elindulok szucsptr felfedezésén, elkezdtem letiltogatni az alkalmazásokat. Ez egészen jól működött is, azonban Petyka366 felvilágosításában szembesültem vele, hogy ha letiltom a com.android.systemUI-t is, nem indul el a tablet.

Hogy a jó fenébe lehet valamit ennyire székletre megcsinálni?
- Szia operációs rendszer, tiltogatnék, ha lehet!
- Oké tájékozatlan júzer, nem kapcsolok be neked többet!
win-win!

Szerk: Közben kaptam az infót szucsptr-től, hogy letiltható lett volna ez a com.android.systemUI, mert ez nem az eredeti, hanem a kártevő álcája. Cseles! Köszi a tippet!

Szerk2: Ellentmondások körvonalazódnak a letilthatóságról, szóval mindenki mindent csak saját felelősségre! Topik itt!

Sajnos hiába lett letiltva minden, a ganéj trójai a romban fürdőzött. :'(

Leszedtem Avastot, meg valami más víruskergetőt, nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. Illetve hazudok, mert az egyik felajánotta, hogy tiltsam let a com.android.systemUI-t. Köszi, jófej vagy!

További gúglizások eredményeképp találkoztam a Stubborn Trojan Killer-el, ami megtalálta a fertőzést, s fel is ajánlotta, hogy rootolás után kitakarít itt, kitakarít ott. Arra viszont régről emlékszem, hogy ez a root dolog nem játék, így kloákám összeszorítva engedelmeskedtem a leírtaknak. Ami szerint fáradjak a kasszához, emeljem le a Kingroot termékét, majd térjek vissza az üdvözléshez. Kétszer is lefuttattam a rootolást, többször újraindult az eszköz, ilyenkor drukkoltam neki nagyon és mindig. A végeztével nekirobbantottam újra a Stubborn Trojan Killert, ő pedig tette a dolgát!

Eltűntek a nem fázós nénis ikonok, a kamu alkalmazások telepítésére bíztató felugró ablakok!

És most más!

Emberek, miért kell ilyen fosadék, hulladék tableteket gyártani? Böngészni nem lehet rajta, a kijelző olyan, mint megboldogult gyerekkorom Michael Jordan hologramos kártyája, de azt azért volt jó nézni, mert a magas kosaras bácsi minden színben pompázott, itt viszont nem szeretnék epilepsziás rohamot kapni attól, hogy be lsd-zett index.hu-t olvasok.

Elmondhatom, hogy ez egy minden porcikájában használatra alkalmatlan fosrakás. Sejtésem szerint hasonló lehet a többi, noname, kicsit kevésbé noname filléres tablet. Ha van egy kicsivel több időtök a gyerekre, hát ne vegyetek neki ilyet soha! Meg senkinek se! JAJJ!

Áldom a sorsot, hogy amikor beütött a nagy tabletbumm, akkor épp nem volt pénzem, idővel kinőttem a dolgot, s beláttam, hogy mivel amúgy is 0-24-ben monitor előtt vagyok, így számomra fölösleges kacat, a buszon azt a pár hírt fél órában, ha mennem kell valamerre, telefonon is elolvashatom, jutalomként meg nem kell 7"+ téglatestet magmamal hordanom. Az más dolog persze, hogy közben a telefonok ekkorára nőttek, de ez legyen annak a baja, aki használja ezeket a phableteket.

Hozzászólások

(#1) pulutodurumo


pulutodurumo
(őstag)

Áhááhhááá!
Ezt a foshalmot még gyártják! (De legalábbis forgalmazzák.) Most jött a házhoz egy, ajándék volt. Navon iQ7 2018. Így. Énnemtom hogy ilyen izét ki, miért vesz pénzért, meg különben is. Gyááááá! Nincs benne egy normális alkatrész sem. De tényleg. Semmi. Viszem a Tiszára kacsázni. :DDD

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#2) Pgeorge80


Pgeorge80
(újonc)

Sziasztok! Nekem is van egy ilyen tabletem, lakásvezérlésre akartam használni, tehát wifis, és bluetooth-os kapcsolókat akartam vezérelni vele!Működött is minden, csak gondoltam megrootolom, és az olyan alkalmazásokat, amikre nincs szűkségem, kitörlöm!A Kingoroot nem működött, Pc-n csak ugrált a Kingoroot kezelői felület!Aztán kikapcsoltam, bekapcs szervízmenüben, és factory reset után, nyomtam neki egy Mount/system-et!azóta bekapcsoláskor csak a navon feliratig jut el, és ott is marad!Van valakinek ötlete? :DD

(#3) Berv válasza Pgeorge80 (#2) üzenetére


Berv
(lelkes újonc)

Sziasztok,
Ennek a megoldása engem is érdekelne.
Elvileg működő állapotban kaptam egy ilyen rettenetet, de a google account ellenőrzés kikerülésére - mert mégsem működött - tett kisérleteim közben eljutottunk oda, amit Pgeorge80 is mond, logó betöltés után semmi sem történik.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok aláírásra jogosult !

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.