2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

MSI CR620 és a Windows 10 telepítés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott egy ~8 éves MSI CR620 notebook. A Win10 1709 verzió megy rajta, nincs gondja, de 1803-ra nem tud befrissülni, a frissítés nyolcvanix százaléknál szétfagy.

Ok, akkor új telepítés ISO-ból pendriveról. A telepítés végigfut, de az első indításkor fagyás. Jólesz az úgy testvér!

Gúgli, frissítsek biost. Bios frissítésének leírása nulla. Kellett hozzá egy freedos bootolható pendrive, rá az új biost, a bat fileba belekukkantva látszott, hogy őt lesz jó futtatni a rajta kívül még kettő futtatható állomány helyett.

Öröm, boldogság, a frissítés lefutott. Azóta nem bootol be pendriveról. Akkor írunk egy dvd-t a 1803 ISO-ból.
Az bootol, feltelepül, de első induláskor ismétcsak szétfagy.

Újra gúgli, hát kapcsoljamki a biosban az Intel(R) SpeedStep(tm)-et. Kikapcsolom, a win10 feltelepül, mitöbb, el is indul!

Esélytelen, hogy pont ebbe futnál bele, de le kellett írnom, hogy az utóbbi 3 órányi orálisinzultációm értelmet nyerjen.

Mert nem tudom, mi változott a windowsban, s biztos szükség is volt rá, meg csórókoporsóság egy ilyen ezer éves msi laptopot használni, de ha nem találják ki kötelező frissítést, ugyan ki a bánatot zavart volna, hogy a 1709 marad rajta. Így viszont álmatlan éjszakákat okozott a kardoskútiaknak, a méltó büntetés meg sehol!

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
titán

Részvétem, az utolsó minőségi win a 7es volt. Mióta a felhasználói adatokból akarnak megélni, az oprendszer-funkció egyre inkább háttérbe kerül. Nekem sokkal ifjabb (Haswell) géppel is voltak döccenőim az anniversary update környékén - hálistennek azóta enyhült a helyzet. Munkára amúgy továbbra is win7-et használ a cégünk (kb 20ezer munkavállalós félig amcsi multi). Biztos vérpistikék ülnek a céges IT-ben, és direkt nem frissítenek:))

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#2) time87 válasza t72killer (#1) üzenetére


time87
csendes tag

Teljesen érthető a win7hez ragaszkodás, értelmezhetetlen számomra, hogy folyamatosan azt éli meg az ember a win10nél, hogy egyre jobban kicsavarják a kezéből az irányítást a saját számítógépe felett.

Mert még egy ilyen ChromeOS körül megérteném a dolgot, ilyen lótifuti eszközöknél.

A nagy frissítés visszarángat egy pár beállítást gyárira. Régen meg dosban parancssorból kellett beállítanom, hogy milyen IQR/DMA beállításokkal induljon el a program, hogy működjön a hangkártya. Nyilván, ez a ló túloldala, de elég bosszantó, hogy egyre kevésbé lehet belátni a motorháztető alá. :'(

Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.