2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Mac Mini 2018

Írta: | Kulcsszavak: Mac Mini 2018 . Mac Mini teszt . Mac Mini vélemény . Apple . macOS

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerencsére bemutatták, a tesztek alapján úgy tűnt érdemes megvenni, így némi hezitálás után én is megrendelem. Egy hét használat után azt gondolom nem bántam meg.

Szubjektív értékelés következik, mivel egyetlen árva tesztet nem futtattam... Sorry, nagy a hajtás karácsony előtt.

A 13-as MacBook Pro után piszok gyorsnak érződik a kis masina, minden azonnal történik, semmire nem kell várnom, nem akad, nem röccen. Bár ez elvárható egy több mint félmilliós géptől. A portok eleinte okoztak némi fejtörést, de gyorsan rendeltem egy itec Type-C Thunderbolt 3 - USB 3 HUB-ot, így a pendrive kérdés megoldódott. Nagyobb problémának minősült a kijelző és a gép összekötése, mivel a Mini igen válogatós, nem mindegy milyen kábelt használok erre a célra. Elsőként pár ezer Ft-ért vásárolt Type-C - Display Port kábellel próbálkoztam, kevés sikerrel. Ezt követően az Apple oldaláról rendeltem Moshi USB C – DisplayPort kábelt, amely szerencsére már rendben működik. Mondjuk 18 ezer Ft-ért elvárható. Hang a készülék Jack kimenetén, mikrofon USB-n, egér, külső RAID tömb pedig a kijelzőm hátuljában található elosztóba ment. Így relatíve tiszta és rendezett maradt az asztal.

Mivel az i7-es, 6-magos változatot rendeltem, kicsit bennem volt a para, hogy majd mennyire melegszik, mennyire lesz hangos, zavaró a kis Mini, de pár nap használat után minden aggodalmam szertefoszlott. Munkám javát a böngésző, Excel táblák, Mail, IM kliensek és grafikai programok adják. Ilyenkor teljesen hangtalan. Persze amint meghajtom, megjön a hangja, de ez is vállalható. Nem zavaró, nem idegesítő, nyugodtan lehet dolgozni mellette.

Ezzel a 2018-as Mac Minivel az Apple egy igazán jó gépet rakott le az asztalra. Persze az árazáson lehetne vitatkozni, de ez van. Korábban a 13-as MacBook Pro-t hoztam-vittem és dokkolgattam, ami ugyan praktikus megoldás, de cseppet sem hatékony. Nem beszélve a teljesítményről... Éppen ezért már nagyon vártam, hogy legyen egy erős, stabil asztali munkaállomásom a cégnél, amely ezzel a kis erőgéppel végre meg is érkezett. Csak ajánlani tudom...

Konfiguráció:
3,2 GHz-es, 6 magos, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor
16 GB 2666 MHz-es DDR4 memória
Intel UHD Graphics 630
256 GB-os SSD-tároló
Gigabites Ethernet
4 Thunderbolt 3 és 2 USB csatlakozó
HDMI kimenet
Jack csatlakozó (gyári Jack dugós Apple fülessel a mikrofon is működik, egyébként csak kimenet)

i  mac

Hozzászólások

(#1) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Brutális, hogy konkurencia, versenytárs híján az apple akármennyiért adhatja a gépeit.
Ami még brutális, hogy mennyire igazán jó gépek ezek!
Továbbá brutális, hogy csak a 18 ezres kábellel ment a monitor :)
Milyen felbontáson használod?

(#2) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Néztem a frissítést és a Mac Mini amit nem kurtak el teljesen. Legalább van 2 rendes USB
Macbook Air megh egy vicc. :W

használd egészséggel.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#3) TigerCat válasza Krugszvele (#1) üzenetére


TigerCat
nagyúr

3440x1440 a natív felbontása, de ha minden igaz, jövő héten jön a 38 colos, aminek 3840x1600. Egy próbát megért a kábel, de nem az a tétel. Főleg Apple eszközök esetén nem...
:DDD

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4) TigerCat válasza Klaus Duran (#2) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Köszi szépen! Azon vagyok...
:R

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#5) alcsa


alcsa
senior tag

Mondnám, hogy megöl az irigység, de tudom, hogy megdolgozol érte, ezért csak annyit mondok, hogy használd egészséggel!

(#6) TigerCat válasza alcsa (#5) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nos, egyrészt igen, másrészt nem iszom, nem dohányzom, nincs drága hobbim. Mármint ezen kívül... :DDD

Köszi!

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7) AxBattler válasza Krugszvele (#1) üzenetére


AxBattler
félisten

Intel NUC, Gigabyte Brix, ASRock DeskMini, Zotac-nak is van hasonló doboza... van itt konkurencia, nem ettől függ az árazás.

Amíg veszik, addig gyártják. Egyébként szerintem ezek mind jó cuccok, mindenki megtalálja a neki megfelelőt. :K

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 .............................................. CSERÉLEM: RX6600 8GB ITX <-> RTX3050 8GB ITX

(#8) JasL


JasL
senior tag

Nekem is pont ugyanez a problémám. Ugyanilyen gépet rendeltem, nemsokára megérkezik (konfig: i7, 8gb ddr4 majd házilag upgradelem, és 512 SSD). Nekem 2017-es MacBook Pro van. Nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen lesz az új mini teljesítménye. Nekem jelenleg egy 4k-s monitorom van. és egy WQHD-s. Szintén vettem Moshi DP kábelt, macbook-ról ment a 4k monitor, és AV elosztóról a másik monitor is HDMI 2-n. Szintén úton van egy Razer Core X is, amit viszont lehet fel se bontok, és eladom, attól függ, hogy mire lesz képes az UHD 630 GPU. Meg tudnád mondani, hogy ha mindkét monitor rá lesz kötve, érezni-e bármilyen szaggatást, ki tudja-e hajtani a két monitort problémamentesen a minid?

(#9) JasL


JasL
senior tag

Még egy kérdés: nekem csak 4k monitoron engedte növelni a betűméretet, WQHN- nem. Ezzel hogyan hogy boldogulni? A mostani monitorodon nem méretezed a betűket vagy engedi homályosodás nélkül?

[ Szerkesztve ]

(#10) TigerCat válasza JasL (#8) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nem tudom, egyelőre csak ezzel az egy kijelzővel használom. A betűméretet alapértelmezetten hagyom. A PPI tökéletes. Ha 4K-ra váltanék, akkor az 21 col körül érdekelne csak, vagy 27 colon az 5K. Mivel az iMac kijelzők is így vannak méretezve, nem lenne gondom. 25-27 colon a 4K pont semmire nem megfelelő. Nekem. Akkor már ne skálázzon se le, se fel, 110 PPI viszont kell a macOS-nek.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.