2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

MWC 2017

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kinek mi volt a véleménye a bemutatott készülékekkel kapcsolatban?
Esetleg van, ahol többet vártatok, vagy netán túlszárnyalta valamelyik cég az elvárásokat?
Hogy legyen egy kis vita is: Szerintem a Nokia (Igen, számomra ez a cég is Nokia) nagyon szépen vissza fog térni.
ZTE-től többet vártam volna, mondjuk egy Axon 8 bemutatását. Az LG pozitív meglepetés volt számomra.
A többitől nem ájultam el. :)

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

3. helyezett: LG G6
Külsőleg, hardveresen és szoftveresen is jó kis készülék. Kellett már a G5-ös holtvágány után.

2. helyezett:
Moto 5 Plus, és az egész Moto család. Végre hivatalosan is kapható lesz itthon, emellett jó döntés volt a Lenovo részéről, hogy ezt viszik tovább.

1. helyezett:
Nokia 6, és az egész Nokia család. Remek visszatérés ez a WP-s zsákutca után.

"nincs rá lezsóidő"

(#2) tibcsi0407 válasza petipetya (#1) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Hasonló nálam is a rangsor.
A Moto-nál nagyon kíváncsi leszek hogyan teljesít a Dual-Pixel kamera. Ha képesek elhozni egy jobb minőséget a középkategóriába, akkor hatalmas pacsi jár érte!
A Nokia pedig, mint örök kedvenc, nálam is vitte a prímet. Annyi, hogy én már a kínai teszteket régen átbogarásztam róla. :)

https://utdetailing.hu/

(#4) tibcsi0407 válasza #45553408 (#3) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Nekem csak az S8 hiányzott a nagyágyúk közül.
Bár tény, hogy a P10 nem alkotott maradandót, így a G6 elvitte a show-t.
Közben nekem hiányzott a párhuzamos Xiaomi Mi6 bejelentés is. Szerintem Honor V9 lesz a következő telefonom. Azt fogadtam meg, ha az MWC-n senki nem dob legalább annyira álleejtőt számomra, mint a V9, akkor az lesz a kiszemelt. :) A kék és a piros gyönyörű, de szerintem a kéket fogom választani, mert a piros megosztja az embereket kicsit. :D

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#5) Matada2.3


Matada2.3
veterán

A G6 abszolút telitalálat a 821 dacára is, sikerült végre időben bemutatni, egy tényleg jó készüléket az LG-nek. Sokan a G2 folytatását látják benne ami tök valós. Szerintem jól is fog teljesíteni, ha 200-ról indul majd itthon.

A HTC-től nem sokat vártam, bár egy One 11 jól esett volna. A Samsung majd külön fog alázni az S8-cal.

Motoból a G5 plus ami nagyon jó lesz, kár, hogy a Z szériát még nem frissítették, de majd jön az is a nyár végén. :)

A P10 eléggé semmis volt, de nem baj úgyis azt fogják venni a Huawei masszív ad kampánya miatt.

[ Szerkesztve ]

Finn the human

(#6) Cifu


Cifu
nagyúr

Igazából ami emlékezetes maradt:

-A Huawei bénázása a bemutatón. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ekkora cég ilyen gyatrán mutassa be az új készülékeit. Ettől függetlenül a P10 Plus nekem tetszett (csak hát túl drága...).

-Az, hogy a HTC továbbra se érzi, hogy hol hibázik, milyen döntések hatására csúszik egyre csak lefele....

-Az LG Ken Hong interjú. Marketingesnek nagyon jó Ken, de közben akkora marhaságokat és hazugságokat hoz össze, ami 2 agysejt felett rendelkezőknek nem picit teszi hiteltelenné Ken bácsikát (miért nem kell az EU piacra prémium DAC és/vagy vezeték nélküli töltés, hogy piackutatást végeznek erre (a G5 moduláris rendszerére is akkor ezt tették?), stb.). A G6 maga jónak tűnik (bár a 3300-as aksit én keveslem), meglátjuk, ki tudják-e húzni magukat a csávából, ahova saját maguk miatt kerültek...

-A kis kínai gyártók erőlködése. Doogee, Vernee, UleFone, Gionee stb. Amelyekben az eddigi minőségüket tekintve nem nagyon tudok hinni.

-Hogy ismét hallhattam az Ubuntu mobil OS-ről. Anno nagyon bíztam benne, Nexus 4-re fel is raktam, de annyira bugos volt, hogy gyorsan vissza is raktam az Androidot.

-A Nokia visszatérése. A 3310 mondjuk inkább csak marketingfogásnak jó, mint telefonnak (szerintem azért 2017-ben 16MB belső tárhellyel bármit is kihozni botrány...), a Nokia 3, 5, 6 készülékek picit el vannak csúszva HW terén, de tényleg drukkolok a Nokiának, hogy visszatérjenek...

-Végül pedig: mintha picit tanácstalannak érezném a telefongyártókat. Mintha maguk sem tudnák, hogy pontosan merre kellene továbbmenni. Figyelemre méltó, hogy a Xiaomi Mi Mix-et egyetlen gyártó sem akarta 'lemásolni', pedig nemrég attól volt hangos a sajtó, hogy hát mekkora dobás már a Xiaomi szuper-csúcs telefonja. Alapvetően a fejlődés köre abban merül ki, hogy még erősebb HW, esetleg egy jó kamera (ma már ez sokaknál alapból két optikát jelent)... és kb. ennyi. Nincsenek nagyon trendek, az LG G5 bukása után a Motorola moduláris rendszere mondjuk bátor (de nekem nem tetszik), de kb. ennyi, ennek lehet örülni innováció terén (a Fairphone elképzelése tetszik - az ára nem...).

-Mindenek felett pedig valahol botrányosnak tartom, hogy csak pár gyártó speciálisan erre a célra kihozott telefonjában láthattunk komolyabb aksit (ilyen téren meglep, hogy szinte a nagyobb gyártók közül csak az LG X Power2 láttuk, amely viszont a szánalmasan gyenge MT6750 SoC-al lett szerelve). Mintha derogálna normális méretű aksit szerelni akár egy csúcs telefonba. Itt most visszautalnék az LG G6-ra és a 3300mAh-s aksiméretre, vagy a Sony XZ idei kiadására (továbbra is 2900mAh), még a P10 is csak 3200mAh (a P10 Plus 3750mAh-s értéke a ritka kellemes meglepetések esete). Emberek, egy Xiaomi Redmi 3S-ben 4100mAh-s aksi volt!!! Ennyire vakok a gyártók?

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#7) tibcsi0407 válasza Cifu (#6) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Az akksi kérdés számokra is érdekes.
Nem hiszem el, hogy csak Kína látja ezt a piaci igényt. Nem látok logikus magyarázatot a kis akkuk mögött, hacsak nem az, hogy több töltés= gyorsabb elhasználódás.
A többiben is egyetértek Veled.

https://utdetailing.hu/

(#8) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Számomra csak annyi, hogy kicsit (nagyon) meglepődtem, hogy a Sony évek után először olyan készüléket tett le az asztalra, ami papíron elég csábítóra sikeredett.
Az XZ-vel sem volt komolyabb gondom a kamerán kívül, úgyhogy ha jó lesz a fotós képesség, akkor adok egy esélyt az XZP-nek.

A G6 szép, jó meg minden, de nincs musthave érzés.
A P10 sem váltott ki ilyesmit.
A többi teló meg szinte kivétel nélkül Samu+Alma kópia, szóval elég hitvány lett a felhozatal idén...

[ Szerkesztve ]

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#9) tibcsi0407 válasza Dr. 444Hertz (#8) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Szerintem a Sony nem tud nem hibázni. :)

https://utdetailing.hu/

(#10) Dr. 444Hertz válasza tibcsi0407 (#9) üzenetére


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Ettől félek én is...

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.