2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Autó vásárlás.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Autót vennék ,nem nagyot a kiszemeltek Mitsubishi colt cz3 1.3 benzin, Suzuki swift 1.3 ,Suzuki splash 1.2 ,melyik lenne vajon a legjobb választás ?

Hozzászólások

(#1) elistvan


elistvan
(senior tag)

A mitsu igényesebb a suzukinál bár azon nem sok minden romlik el. Jól leinformálhatót kell venni, aminek tudni lehet az előéletét, lehetőleg magánszemélytől. Én az adott márka facebook csoportjában érdeklődnék, ott biztos több a gondos tulaj. Illetve a totalcar népítélet oldalt ajánlom még figyelmedbe. Egy alapos állapotfelmérésre mindenképp vidd el vásárlás előtt.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#2) wody21 válasza elistvan (#1) üzenetére


wody21
(fanatikus tag)

Egyértelműen Swift. A mitsuk döntő hányada Ausztriából / Németországbol jön, ~90+%-uk rohad, nagy részük valószínűleg tekert, nem leinformalhato... Swift (tessék használni az új lekerdezo szisztémát, és Totalcar.hu-n Zách Dániel legutóbbi ezzel kapcsolatos cikkeit olvasgatni)

Mod: sry, nem válasz akart lenni...

[ Szerkesztve ]

(#3) plömplöm


plömplöm
(őstag)

ezt, most még ma, amíg el nem viszik

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#4) this is life válasza plömplöm (#3) üzenetére


this is life
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mire odaérnék elvinnék Debrecen - Pécs útvonal nem egy szempillantás . A cz3 a külseje és a belső kialakítása miatt tetszik, ami visszatart tőle a váltó típushibája totálcár népitélet , amúgy amit linkeltél lehet hogy gondolkodás nélkül bevállalnám.

wody21
A hazai üzembe helyezés miat hajlok a swift vagy splash irányába , a lekérdező rendszer használata pedig alap dolog , ami biztos ha Suzuki akkor minimum glx+ac , ha beesne egy colt akkor invite felszereltség .

[ Szerkesztve ]

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#5) Samus


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is Swift. Írnám még at SX4-et, de azt írtad, nagyobb nem kell. Alacsony szervizigényű, mint a régi széria. A kopó alkatrészeket kell cserélni, jó minőségű olajat kell beletenni, használattól függően időben cserélni, és kivisz a világból is. 1 gurigába egész jó felszereltség belefér. Máig bánom, hogy két éve elszalasztottam az akkor 8 éves narancsmetál (limitált szín volt) Swiftet. Pedig próbakörre is elvittem.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) szipipeti válasza this is life (#4) üzenetére


szipipeti
(újonc)

Swftet válassz, nagyobb a készlet, könnyebb találni árban, műszaki állapotban megfelelőt. (alkatrész is olcsóbb, bontott cuccok is jobban vannak)

Más: sokan gondolják, hogy a "hölgytulajdonostól" előny...
Akkor nézzük az opciókat, hogy mire használhatta:
Kis autó, városban, reggel és este hideg motorral - az első 5-10 km-en... (Lakás, óvoda, iskola, munkahely, kisbolt, óvoda, iskola, edzés a gyereknek, lakás)... (anyuautó)
Ha gyerek volt, akkor hátul minden dzsuvás, kopott, karcos, szakadt...
Ha nem "anyuautó" akkor a következő a gond:
A tűsarkú cipő már kikoptatta a 3 (2) pedál alatt a szőnyeget...
A tűsarkú cipő miatt pontatlan és lassú reagálású fék, kuplung váltó, gázpedál kezelés... Annak az összes szerkezeti elemre ható hátrányával...
Karcos a kilincs környéke a gyűrűktől, kulcsoktól, ugyan így a váltókar és a kezelőgombok...

Egy élmény, amikor a macákat hallom a lakótelepen indulni reggel az 1,3-as "gyösz"szel, hideg motor, csúszó kuplung, 4000-es fordulat.... ÁÁÁÁÁÁ...

(#7) this is life válasza Samus (#5) üzenetére


this is life
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt nem írtam de a plafon valahol 1.4 millió környéke , s ami számomra lényeges ,hogy minél kevesebb elektromos kényelmi szolgáltatás legyen pl automata világítás,ablaktörlő,pöccintgetős irányjelző ..stb
Volt sx4-em több mint jó autó , de a kisebb a jobb elvet vallom ,főleg hogy ,nagy táv és tempó évente talán csak kétszer van .
2 naponta 20km-t autózok , és csak két embert kell kiszolgálni az autónak emiatt nem kell nagyobb,most nagyobb van de semmi előnye ,illetve 19 éves már a lecserélendő autó (12 év alatt összesen 100 ezer ft volt a szervizre költött összeg,mert semmi nem romlott el rajta, kivéve a futómű egy egy eleme volt cserés hála a magyar utaknak) az autóban 250 000 km van .
Nincs semmi baja , de szükséges a fiatalítás, a kisebb méret pedig a racionális döntésem .

[ Szerkesztve ]

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#8) mephi666 válasza this is life (#7) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

colt 1.6glxi? :) baromira tetszett ez a típus

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) this is life


this is life
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak halkan kérdezem a splash nagyon ördögtől való lenne ? A belseje miatt felcsillan rá a szemem , és az is suzuki .. de nyugodtan terelhettek a swift irányába vevő vagyok rá .

mephi666
Nem igazán opció ,mert 10 év környéki autót vennék,illetve 1.3 benzinben gondolkodok.

[ Szerkesztve ]

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#10) Victoryus válasza this is life (#7) üzenetére


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vegyél akkor Logant/Sanderot :) Sima 1.2-es motorral, vagy 1.4-essel. 2010-es évjáratban volt toljára 1.4benzin ha jól tudom. 6 literrel elvan. Újabbak is vannak 1.5millió körül. Igaz hogy gyenge az 1.2-es, de legalább tartós. A csodálatos magyar kátyúkat jól bírja, és nem kerül sokba fenntartani.
Coltot biztos nem vennék. Swift meg Sx4 is jó, csak nincs csomagtartójuk sajnos.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.