2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Ki vagyok?

Írta: | Kulcsszavak: cypher . caesar . bbazs96 . szerelem . válság

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A képlet egyszerű. Balázs vagyok. A Logouton volt egy korábbi nevem is. Aztán valaki hijackelte az e-mail fiókomat, elveszett a belépésem, de ez nem is nagyon zavart, hiszen többet olvastam, mint írtam.

Mondjuk, írtam is párszor, főleg akkor, amikor a külvilággal valami gondom volt,és szükségem volt egy közösségre, ahol arc és név nélkül bírálják el a gondolatokat. Persze ez a névtelenség pár írás után szertefoszlott, volt egy-két visszajáró olvasó, akikkel jól el tudtunk beszélgetni. A kamaszkor sokkal túlélhetőbb volt veletek, Logout.

Nem más ihlette a visszatérésemet most sem. Felkerültem Budapestre, diákként. A kényelmes, nyugodt napjaimnak annyi, mint ahogy tetemes mennyiségű szabadidőtől is búcsút kellett, hogy vegyek. Nem zavar ez a fele, hiszen nagyon jó a társaság, és segítjük egymást mindenben. A siófoki és a budapesti életem viszont úgy érzem, nem igazán fér meg egymás mellett... Siófokon nem tudok nyugodt lenni, itt Budapesten pedig - érzésem szerint - nem dolgozok elég keményen. Hálás vagyok a sorsnak, mert legalább a barátaim jó része megmaradt, hiszen velem egykorúak és hasonlóan a fővárosban tanulnak. És persze születtek új barátságok is.

A társadalomnak hím tagjaként azonban nem állhattam meg, hogy ne járjak "nyitott" szemmel. Sok kedves és aranyos csajszit megismertem, a barátnőm nagy örömére. Félreértés ne essék, nagyon szeretem, és boldog vagyok vele. Soha nem csalnám meg.
Van viszont valaki, aki szinte a "lelki társammá" nőtte ki magát ez alatt a két és fél hónap alatt. Fel tudjuk egymást vidítani, motiváljuk egymást, szórakoztatjuk és egyben inspiráljuk a másikat. Vasárnap átjött hozzám tanulni, és itt felejtette a füzetét... Tegnap este vettem észre, és nem voltam rest. Gondoltam megnézem, mennyire kapható egy kis "játékra". Caesar-féle titkosírással egy rövid üzenetben megköszöntem neki, hogy vasárnap átjött, és leírtam, hogy nagyon jól érzem vele magam. Persze semmi túl konkrét. Még persze nem "válaszolt" - nála van egy füzetem... - de már megesz a kiváncsiság, hogy mit fog rá reagálni.

A cím második felvetésével még nem foglalkoztam. Nem tudom tisztába tenni magammal, hogy mit akarok, mi a célom, és ki vagyok valójában. Jól érzem magam itt. Úgy érzem, hogy teljesíteni is fogom tudni. Ami komolyan fáj az a "döntéskényszer" a két életem között. Annyira más itt mint otthon és annyira nem összeegyeztethető a kettő üteme és stílusa, hogy az félelmetes. Az elején hazavágytam, minél hamarabb, minél többet. Mostanra viszont jobban kedvelem a fennmaradást a hétvégékre. Pedig otthon még egy szuper ágyam is van... Két személyes...

Meglepetés volt. Amikor hazaérkeztem a reggel hatos vonattal pénteken, ott várt a szobámban. Nem is tudtam, mit mondjak. Persze, a tanév első átbulizott éjszakája után volt, úgyhogy nem is sokat mondtam. Egyszerűen elnyúltam rajta, meghatódtam egy kicsit, majd a nyomasztó kettősség mellett álomba szipogtam magam.

Nem vagyok egy szomorkodós ember, a sírás sem jellemző rám, de ott és akkor úgy éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, el kell választani egymástól a két életet. Amit eddig alapvetőnek hittem, abban a bizalmam mélyen megrendült. Saját magammal kell először kibékülnöm.

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Ha jól értem:
- Siófokon laksz a barátnőddel.
- Hétvégente itt vagy Pesten, és egy másik lánnyal lelkileg megértitek egymást.

?

Illetve mit csinálsz a fővárosban? Ha munka, akkor hogyhogy nem vagy itt minden nap.

"nincs rá lezsóidő"

(#2) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Üdv itt! Ha jól sejtem jól esett leírni, kiadni.

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#3) Kolondrum


Kolondrum
félisten

A mondataidban egy fikarcnyi rossz indulat nincs, egy csöppet sem kelt feszültséget, egy kicsit sem akarsz lázadni vagy, hogy mondjam.
Jó néhány gondolatoddal együtt tudok érezni, sajnos. Valahogy majd csak lesz.

Minden írásból amit hajlandó vagyok elolvasni ki szoktam emelni egy vagy több dolgot amin kicsit elgondolkodom és kérdés merül fel bennem. Nálad ez: "itt Budapesten pedig - érzésem szerint - nem dolgozok elég keményen." - Miért nem dolgozol elég keményen? Miért gondolod ezt? Ez a mondat egy gondolkozás módra utal amiről az jut eszembe, szép. Nekem hullámzó a munkám, hol meg van fizetve, hol nem, teperhetek akármennyit. Újabban amúgy negatív irányt vett ez a görbe, aggasztóan.

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#4) Eastman


Eastman
őstag

Jajj. Két és fél hónap még annyira rövid idő. Annyira korai még valakit értékelni. Az korrekt, hogy jól érzed magad vele.

Én 30 évesen kezdtem nagyjából rájönni, hogy mi legyen az irány. Most próbálom az addig eltöltött éveket értékessé tenni. A műszaki területen ledolgozott éveket, tapasztalatokat a későbbi humán hivatásommal összekapcsolni.

Talán Te is ráérsz még kicsit. Sok sikert!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#5) #73173120


#73173120
törölt tag

Azért a lánnyal picit óvatosan. Én legalábbis óva intelek. Ami nekem bejött, az elmúlt évezredeim alatt, az az volt, hogy úgy viselkedek, mintha mindig mellettem lenne a párom, tehát semmi olyat nem teszek, amiről tudom, hogy számára rosszul esne. Persze :) ehhez egy normális értékrenddel rendelkező társra is szükség van, akinek nem dobja le az gőz a fejét, ha egy sziával köszönsz egy másik lánynak. A kacérkodás, bár tény, hogy jól esik a lelkednek, de kérdés, hogy ha a barátnőd ezt csinálná egy másik sráccal, hogy viselnéd. A másik, ha jól értelmezem, most kerültél fel nemrég, gondolom egyetem miatt, és hát, ha most kezdted, és a lány is pl. évfolyam vagy csoporttársad, kétszer is gondold meg, hogy mit teszel, mert ha ugyanúgy haladtok, akár évekig is a közeledben marad majd, és ha rosszul sül el köztetek, nem lesz túl élvezetes nap mint nap látni.

Bár már más is felfigyelt rá, de miért érzed azt, hogy nem tudsz úgy teljesíteni ahogy érzésed szerint tudnál? Miből/miért gondolod ezt, és esetleg tudnál ezen javítani?

(#6) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Mindenkinek egy posztban válaszolok:

Petipetya

Felsőoktatási intézménybe járok. Szivatnak minket, mert mi csak műegyetemisták vagyunk, nem pedig igaziak...

SymbianOS

Nem dolgozok elég keményen, mert nem fordítom az összes energiámat és időmet annak a megértésére és megtanulására, ami az egyetlen dolgom lenne.

A fizikai munkával ezzel szemben nincs semmi gondom... Legalább is nem volt a nyár végéig bezárólag. Hiába fizetett a főnököm évről évre egy kicsit többet - a társaim közül a legjobban - , egyszerűen nem érzem azt, hogy annyi pénzért érdemes lenne boltban álldogálni nyarakat. Eddig 4 nyaram ment el így. Egy jogsit, egy laptopcserét, meg egy szép kis aranytartalékot sikerült összeszedni, nehezebb időre. Eljutottam oda, hogy ebből elég volt, ennél többre is képes vagyok kevesebb robotmunkával. Persze ezzel szemben jövő nyáron pihenni, zenélni és sportolni akarok.

Eastman

Igazad lehet azzal, hogy ráérek. Nem vagyok még 20 éves, de eddig sosem éreztem úgy, hogy ráérnék. Mondhatni úgy hajszoltak végig az eddigi életemen, természetesen hogy nekem jobb legyen. Cserébe persze az eredményeim egész jók, nyelvvizsgával például többé nem igazán kell foglalkoznom.
Mostanság kezdek ráérezni a komótosság és a ráérősség ízére. Az esti sétáim az egyetemről hazafelé lassúak és elnyújtottak. Nagyon élvezem, hogy nem sietve vágok át a Budafokin, hanem lassan, meg-megállva, szemlélődve.

juvik

Ez az, amit nem tudtam hová tenni. Nem akarok elmozdulni a jelenlegi helyzetemből, mert kényelmes. Persze, ott az újdonság varázsa... Viszont közben tényleg szeretem azt, akivel vagyok.

Nos, ebből a szempontból szörnyű egy állatnak tartom magam. Nem esik jól erről beszélni, főleg, hogy tudom, hogy azzal, hogy hagyom sodródni az érzelmeimet és a gondolataimat, másnak rosszat teszek. Vagy másoknak.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#7) petipetya válasza TheLázs (#6) üzenetére


petipetya
nagyúr

"főleg, hogy tudom, hogy azzal, hogy hagyom sodródni az érzelmeimet és a gondolataimat, másnak rosszat teszek. Vagy másoknak"

Ez miért lenne baj? Szerintem hagyd sodródni az érzelmeidet és élj eszerint. Úgysem robot vagy, aki irányítani tudja az érzéseit.

Kényelmes és szép a Budafokin menni, de ha időnként letérsz róla jobbra vagy balra, akkor még szebb és érdekesebb dolgokkal találkozol. Ezt értsd képletesen.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#8) Eastman válasza TheLázs (#6) üzenetére


Eastman
őstag

Akkor alapvetően jó az irány, bejövős Budapest is, csak ez a lány kavart meg. Van ilyen.

Nehéz fenntartani a siófoki szívügyeket, ha a fővárosban képzeled el a jövődet. Én nem vágnám el teljesen a gyökereimet. Főleg mert eljöhet az a pillanat amikor tele lesz a fejed a város zajával, a képmutató, piázgatós, bulikázós, tetovált, káromkodós lányokból és visszavágysz a fészkedbe a kis tyúkocskádhoz. Lehet. Klasszik szerencsevadász milliomos forgatókönyv, mikor már mindent megszerez a "tengerentúlon" a férfi, de mégis visszamegy a szülőföldjére egy csendesrendeslányt keresni, akinek fészekillata van és érti amit a főhős beszél, úgy kockázza fel a húst a pörkölthöz ahogy.

Bár lehet, hogy tévedek, hiszen Siófok is valahol fővárosunk, pezseg és ördögi hogyha kell.

Ezek jutottak az eszembe.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#9) petipetya válasza Eastman (#8) üzenetére


petipetya
nagyúr

Úgy beszélsz, mintha a fővárosban nem lennének ilyen lányok. Pedig vannak. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#10) Eastman válasza petipetya (#9) üzenetére


Eastman
őstag

Nem tartom léleképítő helynek Budapestet (vagy bármelyik metropoliszt a Földön). Igyekszem finoman fogalmazni. Elveszhet az ember az ingerek között. A nagybetűs ember.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.