2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Képfeltöltő, URL rövidítő meg miegyéb

Írta: | Kulcsszavak: képfeltöltő . url rövidítő . weboldalak

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Képfeltöltő - Kepfeltolt.es

Jó pár éve megy már saját szerverről az Unofficial PH képfeltöltő oldal, amit anno még t|-|om! segítségével hoztunk össze az itteni közösség számára. Igaz, hogy mára már kicsit okafogyottá vált a dolog, mivel maga a RIOS is rendelkezik ezzel a funkcióval, de ettől eltekintve elég sokan használják még a mai napig is és rengeteg logout cikk van, ahova az én oldalamról vannak linkelve a képek.

A változás annyi lesz, hogy az elkövetkezendő hetekben kicsit átstrukturálom a webes dolgaimat, ezért ez a képfeltöltő így a jelenlegi formájában rövidesen meg fog szűnni. Mielőtt felhördülne a tömeg közlöm, hogy a feltöltött képek NEM fognak elveszni és a képfeltöltő sem tűnik el, csak új köntöst kap és átalakul.

Béta verzióban már el is indítottam az új, cloud szerverről futó, jóval modernebb és komolyabb képfeltöltő oldalamat, ez pedig a Kepfeltolt.es címen érhető el (igen, valóban ez a domain név és igen, tudom, hogy kreatív vagyok :P ) Egyelőre nem verem nagy dobra, mert nem szeretném, hogy hirtelen mindenki rávesse magát, de azért mint alternatíva egész nyugodtan használható. Nagyon bolygatva már nem lesz, az ide feltöltött képeket sem fogom törölni.

URL rövidítő - Shrtnr.me

Ennek kiegészítéseképp és saját szórakoztatásomra készült egy URL rövidítő oldal is, ez pedig a Shrtnr.me címen tekinthető meg. Szépen beleépül a képfeltöltőbe és ha kéred, akkor generál neked cuki kis rövidített URL-t rögtön a kép(ek) feltöltése után, de természetesen külön is használható. Okos, ügyes, de szintén béta és még csinosítgatni fogom (de az adatbázisba már nem nyúlkálok).

Személyes weboldal - szepesiweb.com

Összedobtam egy ilyet is. Eredetileg csak a levelezés miatt regisztráltam a domaint, de úgy voltam vele, hogy ha már megvan, akkor miért is ne pakoljak rá valamit? Szóval így lett ebből az általam elkészített weboldalakat bemutató kis portfolió, kiegészítve pár információval rólam. Mindez angol nyelven. Miért? Mert javarészt külföldi ügyfelekkel dolgozom.

Ezzel még nincs vége, mivel jelenleg még 4-5 projekt kezd körvonalazódni a fejemben. Majd meglátjuk mit sikerül megvalósítani belőlük. :) Az biztos, hogy folytatása következik és addig is stay tuned!

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

"a feltöltött képek NEM fognak elveszni"

Nem volt itt véletlenül egy korábbi unofficial kezdeményezés, amiről hirtelen az összes kép eltűnt?

(#2) The DJ válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


The DJ
addikt

Nem tudok róla, hogy nálam történt volna ilyesmi. Olyan előfordult, hogy pár napig nem volt elérhető a szerverem (kihullott a RAID-ből egy HDD), olyan is történt, hogy a domain regisztrációja járt le a regisztrátor hibájából (nem értesítettek) és ekkor is volt egy kis kimaradás, de a feltöltött képek a kezdetek óta megvannak és egy darab nem törlődött még belőlük az indulás óta (kivéve azok, amiket töröltettek a feltöltők). Plusz van rendszeres backup, így az adatvesztés is kizárt szerencsére.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#3) Viszlát


Viszlát
addikt

Szia!

Na, hát ma akartam használni a régi képfeltöltőt és átirányított az újra, lestem nagyot, de legalább rátaláltam erre a bejegyzésre és így már mindent értek. :)

Szeretném megköszönni a munkádat és a lehetőséget, rendszeresen használom, mert nagyobb mozgásteret ad mint a PH sajátja, na meg nem tömöríti agyon a feltöltött JPG formátumú képeket és PNG-ből sincs korlátozva a felbontás. Szóval nem lett okafogyott egyáltalán. :N

Esetleg fiókos rendszert tervezel?

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#4) The DJ válasza Viszlát (#3) üzenetére


The DJ
addikt

Örülök, hogy hasznosnak bizonyult számodra a régi képfeltöltőnk és bízom benne, hogy az új is legalább ennyire el fogja nyerni a tetszésed. Igazából nem is fogom sehol reklámozni, szóval valószínűleg ugyanaz a társaság fogja végül használni aki a régit is. Főként magamnak készült ez is, mert valahogy jobban szeretem én tárolni és kezelni a saját képeim, de örülök hogy ha a köz javát is tudom esetleg szolgálni vele. :)

A következő verzióban biztos, hogy lesznek egyéni felhasználói fiókok és komplexebb módja is lesz a feltöltött képek adminisztrációjának és megtekintésének. Nagyon jó kis rendszer van alatta és mivel megvásároltam anno, ezért folyamatosan kapom hozzá a frissítéseket.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#5) Viszlát válasza The DJ (#4) üzenetére


Viszlát
addikt

Csupa jó hír! :)

A felhasználói fiók egy kicsit egyszerűbbé tenné a feltöltött képek kezelését, de az új rendszerben már sokkal egyszerűbb így, hogy a dátumból és kép nevéből lesz a direkt link. :K

Még egyszer köszi, tényleg nagyon praktikus megoldás (főleg, hogy mivel nem nagy képfeltöltő oldal, senkinél nincs letiltva). :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.