2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

A Microsoft és a 343 Industries "áldásos"ténykedése.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos....hol is kezdjem.Egy hete kezdődött hogy meló után fáradtan,kicsit leültem a gép elég youtube-on zenét hallgatni,el is kezdtem túrni a kedvencek mappámat,amikor is ráakadtam egy nagy kedvencre,nevezetesen:a Halo játékok zenei anyagára,amit sosem tudok megunni ,annyira gyönyörű és változatos.Nos ekkor lettem figyelmes egy másik videóra,ahol azt reklámozzák milyen tuti Pc-n Halo 3 multit játszani,nos bevallom ez felkeltette az érdeklődésem mi is ez,gondoltam nah egy újabb fake b*romság,de mint kiderült nagyobbat nem is tévedhettem volna.Amire rátaláltam az a Halo 3 és a klotyón lehúzott, Halo Online szerelemgyermeke,több száz aktív játékos, és Dev, tagokkal akik folyamatosan fejlesztenek hogy INGYEN kiszolgálják a Pc-s Halo rajongókat.A játék/keretrendszer amit fejlesztettek igen impozáns, tulajdon képen tényleg egy halo 3 port ami nagyon jól fut,és minden Halo fanatikus álma,a projektet el is nevezték eldewrito-nak ami szépen fejlődött
is,jelenleg a 0.6-os verziónál tart,amikor is szemet szúrt a nagytestvérnek.És ekkor robbant a bomba, a fejlesztők kaptak egy gyönyörűen megfogalmazott levelet a Microsoft-tól és a 343 Industries-től amiben kedvesen felszólítják a fejlesztőket hogy akkor ezt most abba kellene hagyni,most ha a jogi részétől eltekintek,akkor miért fáj ez a Microsoftnak?!Ők tojnak a pc-s rajongókra régóta,rajongók pedig szép számmal akadnak,miért ne csinálhatnának a rajongók egy olyan játékot ,ami hasonlít egy másik platformon élő játékra?Kár nem érte/érné őket,sőt ez még hírverést is csinálna az eredeti terméknek,hisz sok új felhasználót is be tudna vonzani az eredeti mű is.A Microsoft cserben hagyta annó a Pc-s Halo játékosokat azzal hogy a 3.rész már nem jelent meg a szeretett platformunkon,ezt kénytelen volt mindenki elfogadni,de hogy egy hobby rajongói projektet is tönkre akarnak tenni az már elfogadhatatlan....Ezzel a bejegyzéssel nem akarok én pálcát törni senki felett,tudom jól,joguk van hozzá hogy védjék a szellemi terméküket,tenni nem sok mindent lehet,de azért mint játékos még is dühít hogy egy nagyon jó kezdeményezést akar bedarálni ez a hatalmas gépezet amit Microsoftnak hívnak.

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán

De a jogi reszetol nem lehet eltekinteni :N

(#2) nonsen5e


nonsen5e
addikt

A Microsoft helyére ide szépen beszúrhatod bármelyik létező cég nevét, aki nem a Do What the Fuck You Want To Public License égisze alatt adja ki a játékait, olyat meg nem sokat ismerek. :B

「今が最高」

(#3) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Tetszik, nem tetszik, a Microsoft csak a sajat IP-jet vedi. Joguk van hozza.

PC jatekosok igy is ki lesznek majd szolgalva, E3-on ugyanis bejelentik The Master Chief Collectiont PC-re. (Ez kb tuti, hihetsz nekem)

Ingyen meg nem fogjak adni a termekuket, miert tennek. )

Sokan ilyenkor felhozzak h MS miert nem cseszegeti pl Halo Custom Edition fejlesztoit. Ott annyi a kulonbseg hogy ervenyes kulcs kell erdetileg a futtatashoz. (Vagyis kellene de sokan warez peldanyt hasznalnak)

Live-Die-Respawn

(#4) tescodr válasza oriic (#3) üzenetére


tescodr
tag

Igen igazatok van le írtam hogy én megértem,illetve el is fogadnám ha pcn is lenne halo. Amúgy honnan az infó hogy jön a master chief collection? Kétlem, bár én lennék a legboldogabb.Phil Spencer tweetje miatt gondolod?

[ Szerkesztve ]

(#5) oriic válasza tescodr (#4) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Több külföldi forrásom is utalgatott már erre, 90% eddig, hogy meglesz a bejelentés E3-on. (Külsős tesztelőként hall az ember ezt azt. Anno Halo 5 teszteken is részt vettem már mielőtt ténylegesen látta volna azt a nagyközönség mozgás közben)

A nagyobbik kérdés, ami minket konzolosokat foglalkoztat (meg nyilván PC-seket is), hogy vajon Halo Reach bekerül-e a nagy nyári frissítéssel a játékba. (Ez most ilyen 50-50%)

De amúgy utalgatott erre az ElDewrito balhé után Phil Spencer és Bonnie Ross is.

[link]

[link]

Szóval türelem, várjuk az E3-at. (Btw, ElDewrito tegnap még működött, FB-n írta ismerős hogy játszik vele) :R

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#6) tescodr válasza oriic (#5) üzenetére


tescodr
tag

Egy álom válna valóra.... Csak a Halo és a Forza hiányzott nagyon mikor eladtam a boxom. Forza már van, ha a Halo is jönne akkor instant buy lenne.Főleg a remasterek és a Reach érdekel. De a Halo 3 at is vegig jatszanám mádodszorra is. 😊

[ Szerkesztve ]

(#7) Jedster


Jedster
tag

Akkor is megvédené az IP-t a MS, ha nem terveznének több Halo részt. Ez a feladatuk. Elveszíthetik a hozzá tartozó jogokat, ha nem lépnek fel, és a részvényesek számon kérnék tőlük. Nem tehetnek mást. Max felveszik magukhoz az összes fejlesztőt, és hivatalosan adják ki.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.