2020. április 7., kedd

Gyorskeresés

Zalman ZM-T5 - letisztult külső, kedvező ár /bemutató/

Írta: | Kulcsszavak: zalman ZM-T5 . mini tower . számítógépház . vélemény

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Lévén, hogy ez egy blogbejegyzés, nem kívánok túl sok időt és karaktert a bevezetőre szánni, így igyekszem a lényegre térni.

A blogbejegyzés témája egy olyan számítógép ház, amely tökéletesen megfelel az igényeimnek, ezért gondoltam megosztom röviden tapasztalataimat róla, hátha másoknak is hasonló igényeik vannak, és ezzel talán egy kicsit a segítségükre lehetek.

Szóval az elvárásaim a következők voltak:

- mini torony legyen
- letisztult külső, semmi csili-vili, meg piros, zöld, kék, hupilila világító baromság
- alacsony ár (~8k)

Nem volt elvárás, de mindenképp előny, amit ezen az árszinten majdhogynem kizártnak tartottam:

- porszűrő

Nos a Zalman ZM-T5 minden elvárásomnak megfelel, sőt porszűrő is van benne, és nem csak alul a tápnál, hanem oldalt és elöl is, egyedül hátulról hiányzik, viszont ott nincs is rá szükség, lévén, hogy az oda gyárilag beépített (92mm-es) ventilátor a házból kifelé fújja a levegőt. A házba egyébként további három ventilátor szerelhető, melyek mérete 120mm-es lehet, valamint vízhűtésre is fel van készítve a ház.

További tulajdonságok, amelyek nem feltétlenül megszokottak ezen az áron, ezért érdemes megemlíteni őket:

- szerelőtálca
- rezgéselnyelős kialakítás (pl. tápnál)
- kábelmenedzsment
- ssd-nek kialakított hely

Érdekesség még, hogy az optikai meghajtó nem töri meg a ház dizájnját, ugyanis az rejtve marad mindaddig, míg ki nem nyitjuk a meghajtót, már ha van még aki használ ilyet (mint pl. én).

Anyaghasználatról néhány szó: az anyagok megmunkálása jó, illeszkedéssel nincs probléma, a ház előlapja közepes/jó minőségű szálcsiszolt műanyag, oldallapjai nem tankpáncél vastagságúak, de nincs is olyan érzésem, hogy egy erősebb huzattól behorpad. Amire kitalálták, arra tökéletes.

Szerelhetősége teljesen átlagos, semmi extra.

Összességében többet kaptam, mint amit vártam ezért az árért, és elégedett vagyok a vétellel, persze ahány ember, annyiféle elvárás, de hasonló igényűeknek mindenképpen ajánlani tudom egy ilyen ház beszerzését.

Specifikáció:

Gyártó hivatalos honlapja

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.