2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Scannelés Mac-en, rémálom? Nem támogatott scanner, nyomtató? Van megoldás!

Írta: | Kulcsszavak: mac . hp . scan . szken . scannelés . exact scan . canon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy ideje szenvedek a scannelésekkel, a Mac OS 10.15.3 frissítés telepítése óta.

A Canon supporttal felvettem a kapcsolatot, hivatalosan leközölték, a Mac OS frissítés óta valami porszem van a gépezetben, s az alkalmazásuk nem kommunikál megfelelően az adott scannerrel, nyomtatóval.

Az alábbi hibaüzenettel elszáll:

Canon support:
"Idő közben visszajelzést kaptunk a központunktól. A hiba a Mac OSX 10.15.3-as verziójával lépett fel először. A hibajelenség úgy jelentkezik, hogy az 1. oldal után a 2. oldalnál hibaüzenetre fut, amennyiben 15 másodpercen belül olvassa be a 2. oldalt. Innen következik, hogy ideiglenes megoldásként várjon 15 másodpercet minden egyes beolvasás között vagy használja az Image Capture-t (Képletöltő alkamazás). Az első tesztek alapján a hiba itt nem áll fenn.

Csapatunk jelen pillanatban keresi az okot, hogy ez miért alakulhatott ki. Javasoljuk, hogy időközönként ellenőrizze, hogy megjelent-e egy újabb verziója az IJ Scan Utility Lite-nak.

Továbbiakban jelen pillanatban csakis üzleti termékeinket tudjuk ajánlani. "

Viszont sajnos se a home se a business területre szánt eszközök nem működnek megfelelően olykor, szoftvertől függetlenül. Elég sokan szkennelek, illetve irodában is, így nem opció a várakozás számunkra, továbbá az Image Capture-t ha valaki használta már, akkor pontosan tudja mit érzek :)
- Ezt inkább nem részletezném. Alkalmatlan a feladat ellátására.

Illetve, van egy régebbi nagy HP multifunkciós "torony" is, melyhez már jó pár éve nincs támogatás, nem tudtunk vele scannelni, nem találtam megoldást hiába kerestem.

Viszont, pár hete (lassan hónapja), a Canon-os szitun felidegelve magam, ismét nekiláttam a keresésnek az egyik éjjel. Sokadik lyukra futás után viszont végre megcsillant a remény az ExcactScan alkalmazásra bukkanva. Gyorsan le is töltöttem a 15 napos próba verziót, majd pár napra rá, gyorsan meg is vásároltam, mert egyszerűen tökéletes számomra.

Az alábbi csomagokban lehet megvásárolni az appot:

- Exact Scan lite (tud mindent, de nincs OCR) 80$
- Exact Scan Pro (minden ami lite + OCR) 100$
- Exact Scan Enterprise (heavy duty production scanners) 297.50$

Stabilan kommunikál bármiféle régi scannerrel, multinyomtatóval. Hiába nincs a támogatottak között, eddig minden eszközt illetően teljes funkcionalitást eredményezett. Bátran merem ajánlani mindenkinek aki esetleg a fentebbi -és vagy egyéb problémával küzd. Továbbá, iszonyú mennyisége testreszabási lehetőség áll rendelkezésünkre, lentebb mutatom.

Az alkalmazás telepítését követően automatikusan felismeri a hálózaton lévő scannelésre alkalmas eszközöket, majd ezekről feldob egy listát, melyben kiválaszthatjuk melyik scannerrel/nyomtatóval szeretnénk kommunikálni.

Majd az alábbi ablak köszönt, mellyel lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk:

Bal oldali sávban különböző profilokat látunk, szabhatunk testre, vagy épp készíthetjük el teljesen custom profilunkat. Természetesen megadhatjuk a profil nevét, az adott scannelt file mentési helyét, a file nevét, melyet megadhatunk manuálisan, avagy automatizálva is, mely iszonyú mennyiségű plusz pötyögéstől kímélhet meg minket.


Amennyiben az előre megírt scriptek nem megfelelőek számunkra, lehetőség van "manual" kiválaszására is, ahol saját magunk írhatjuk ezt meg.

Tudjuk állítani a formátumot, mely formátumba szeretnénk, hogy mentse a scannelt doksit, és lehetőségünk van az adott tömörítés mennyiségét is szabályozni.

Állíthatjuk a forrást, azon esetben, ha a multi nyomtatónk rendelkezik több beolvasási lehetőséggel, színes, vagy teljesen grayscale akarunk scannelni, illetve a felbontást is be tudjuk lőni előre megszabott értékek alapján, vagy akár manuálisan is megadhatjuk a kívánt dpi-t.

Ezt követően kiválaszthatjuk az adott dokumentum méretét, legyen-e adat felismerés az oldalon, és esetleg croppoljon is rá, avagy sem.

A fentebbi képen látható opciókkal tovább finomíthatjuk a beállításainkat.

Végezetül ami még említésre méltó beállítás, az az OCR, mely segítségével kereshetővé válnak a dokumentumok tartalmai. Az "imprinter" fülecske alatt pedig állíthatunk be esetlegesen "imprinter text mark"-ot, mely akkor lehet fontos, ha szükség van pl az adott nap feltüntetésére a scannelt dokumentumon automatikusan.

Nagyon ajánlom Mindenkinek az app kipróbálását :K, ténylegesen sok percet tud könnyíteni munkánkon. (percek pedig órák, órák pedig napok és így tovább...) :)

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Száz dollár?! 80 dollár, hogy egyáltalán működjön a megvásárolt nyomtató?!

Pedig tök szépen megírtad a bejegyzést, de én csak ópenszószról meg Linuxról tudok alatta fröcsögni.

100 dollár!

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#2) <Lacy85>


<Lacy85>
addikt

Ezért használok Wifi-s 3 az 1-ben nyomtatót. Hálózaton keresztül minden látja. PC, Mac, telefon, stb.
Az egész gép volt átszámítja 40$ és nem kell 100$-okat szoftverre költeni.

(#3) TBMC


TBMC
addikt

én is azt használok itthon pl jelenleg, de a fentebbi Canon nyilatkozatát ha elolvasod, nem tudtam megfelelően ellátni vele a kívánt feladatott. korábban megfelelően működött a canon IJ scan utility appja macen, majd egyik napról a másikra huss... ezért volt szükség az alternatív megoldásra. :K

Cucuska2: azért ez egy elég multi megoldás, sok minden lehetőség rejlik benne amit a gyári szoftverek megközelíteni sem tudnak, de tény. teljesen igazad van, viszont ha a szükség van rá, akkor megérheti kiperkálni.

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#4) qqcqqc


qqcqqc
őstag

A Vuescan-t nem próbáltad? Én win alatt azt használom. Sok olyan scannert támogat, aminek max xp volt a gyári, és van Mac verziója is.
Az ára a fele.

[ Szerkesztve ]

(#5) quailstorm válasza qqcqqc (#4) üzenetére


quailstorm
nagyúr

4400f-es CanoScan-t nem szereti az biztos. Teljesen használhatatlan volt NAPS2-vel és VueScannel is.
VMWARE XP lesz a vége mert TWAIN nélkül nem fog menni.

(#6) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Azt nem próbáltad meg, hogy a szkenner hálózaton keresztül a gépen egy kijelölt mappába menti a képeket/PDF-eket?
Multifunkciós tornyokban szokott lenni belső tároló ahová szkenneléseket lehet menteni, amit webes felületről elérhetsz és letöltheted a képeket/PDF-eket.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) kraftxld válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ezen a 100 dolcsin én is jót röhögtem, hogy is mondták? It just works! :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.