2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

SimHub Dashboard

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elkészült. Itt van, és huh. Nagyon jó. A működése a reggel linkelt videón látható. Bizonyítéknak egy kép:

Amikor nem játszol, alapbeállításként egy óra. A simhub programot nézegetve, megjeleníthető rajta cpu, gpu, rendszer adatok, gmail, stb... Már-már túl sokat is tudd.

Az építésről pár szó: végtelenül egyszerű. A videóban látható forasszuk ki a tüskéket nem szükséges lépés, én a helyén hagytam őket. Illetve új pin kiosztás van alapbeállításként a simhub programban, de teljesen mindegy, beállítható szabadon, hová forrasztottuk a vezetékeket.

Tartónak szerintem egy magnókazetta tok is jó lehet, én egy régi műanyag írat tartóból vágtam ki egy darabot.

A simhub program ingyenes, kis korlátozásokkal. Donate lincecet lehet venni, ekkor a korlátozások teljesen feloldódnak. Én vettem egy 3euros licencet, (legolcsóbb) ennyit megérdemelnek a készítők, főleg, hogy fokozat jelző kijelzőt is építek még mellé. Maga a simhub program nagyon sok lehetőséget rejt magában, nagyon összetett, ezt talán egy másik SimHub Dash építő kolléga kellene bemutassa. Ennyi időm nekem nincs most. De megéri kipróbálni. 2000Ft a bemutatott darab hardverköltsége, de más kijelzővel is lehet, akár 1000Ft-ba sem kerül, mondjuk egy Nokia lcd-s darab. A program csomagot egy ingyenes regisztráció után le lehet tölteni, nézzétek meg, látszani fog , mi mindent lehet vele csinálni.

Hozzászólások

(#1) SutPet


SutPet
aktív tag

Grat hozzá! :C Most megint kedvet kaptam hogy beszerezzek egy kormányt és építsek egy ilyet is :D

God must love stupid people, he made so many of them.

(#2) Silεncε


Silεncε
őstag

Nagyon szuper, használd egészséggel!! :) Egy kicsit konyítok az Arduinohoz, dolgoztam vele pár honapot. Megnéztem a videót, az arduino kód annyira nem tűnik bonyolultnak, arra viszont kíváncsi lennék, hogy tudják kiszedni a játékokból az adatokat, mert az nem olyan trivialis.

(#3) Joccc07


Joccc07
addikt

Ez tök jó! Grat hozzá. Mindjárt építek én is egyet magamnak. Jobban néz ki mint telefonon. :R

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#4) razorbenke92 válasza Silεncε (#2) üzenetére


razorbenke92
senior tag

Ezeknek a játékoknak biztos vannak API-jai, mivel ilyen dedikált környezetre vannak kitalálva. Speckó indítóparaméterrel vagy indítási móddal átadnak csillió paramétert egy másik programnak, az meg ezután azt csinál vele, amit akar.

Aztán van a hack: Anno NFS Shift (asszem) alatt játszottam meg olyat, hogy emulált gamepad joystick jelét szimuláltam a gumiégetés feladathoz. A fordulatszámmutatót meg egy egyszerű programmal olvastam le, ami a háttérben futott és a képernyő megadott pixeleit figyelte. Ha adott színű volt adott pixel, akkor épp ott volt a fordulatszámmutató. Persze iszonyat kókány megoldás volt, szárnypróbálgatásaim egyike, és pl más felbontáshoz vagy más nézetelrendezéshez már teljesen újra kellett volna írni, de mókás volt.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#5) távcsőves válasza razorbenke92 (#4) üzenetére


távcsőves
senior tag

Játékokba(alkalmazásokba helyesebben) van beépítve, és shared memory a neve.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.