2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

Intex filter GRE szkimmerhez

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szóval vásároltunk egy medencét. Illetve kislányom kapta a nagyszülőktől. Van hozzá egy belógatós szkimmer vízforgató. Ebben van egy papír filter. Különösebb bajom nincs vele, a medence víz rendben van, teszi a dolgát. Egy szezonban egyszer biztosan cserélni kell. Eljött az idő, cserélnem kell. 4000Ft. (Máshol is ennyibe kerül.) Erre annyit tudok mondani, van a tisztességes haszon és van a pofátlan rablás. Helyettesítő termék lehet egy Steinbach fantázia nevű termék filterre. Ez még mindig 2900Ft, ami továbbra is a pofátlan kategória. Szerencsére, ebben a webshopban is, fel vannak tüntetve a filterek méretei és a szűrőbe való rögzítésük módja. A GRE és Steinbach filterek menetes csatlakozásúak a szűrő házhoz, mások (Pl: Intex) esetleg rádugósak/leszoritósak stb. Végignézve a kínálatot, adta magát az Intex A méretű filter 900Ft-ért. Kicsit magasabb, de bőven elfér a szkimmerben, és ami fontos, a megadott méretek szerint biztos voltam benne, illik a GRE szkimmerbe. Csak az eredeti filter menetes és másik oldali záróelemét kell átszerelni. Ez végül egyszerűbb lett, mint gondoltam.

Egymás mellett a régi és az új.

Óvatosan pattintsuk le, az alsó és felső fehér záróelemet a régi filterről. Sikerülnie kell, nem oldhatatlan a kapcsolat. :D Ez kell legyen az eredmény.

Most a két eredeti filter záróelemet az új Intex szűrő két végére nyomjuk rá. Pontosan fog illeni rá, nem kell összenyomni a papír filtert hozzá. Ez kell legyen a végeredmény.

Most már gond nélkül behelyezhető a filter a GRE szkimmerbe, és tökéletes a végeredmény.

Ennyi. Jó medencézést kívánok, a GRE szkimmer filter árát meg sörbe fektettem. :P

Ui: a szkimmer jó minőségű, nagyon is elégedett vagyok vele. Ami leverte a villanyt, a csere alkatrész ára. A Bestway papír filter 600Ft/db áron van, szóval lehet még olcsósítani, csak azért nem azt vettem elsőre, mert azokhoz az van írva, 1.2 köbméter/óra teljesítményű szivattyúhoz tartoznak. Mivel élőben ilyen filtert még nem láttam, nem ezt vettem elsőre, mert nem szerettem volna, hogy az erősebb szivattyú összeszívja esetleg.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.