2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Tavaszi PlayIT Show

Írta: | Kulcsszavak: Playit . Cosplay . Belgrád . Budapest . Győr . Pécs . Debrecen . Szeged.

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Eme bejegyzésem azért készült, hogy bemutassam, hogy milyenek is voltak a rendezvények, mivel bár igaz tavalytól van, de most idén sikerült az összesre elmennem, és itt nem csak a magyarországi rendezvényeket kell ezalatt érteni, hanem az első külföldi, Szerbiában megrendezett rendezvényre is. Nos tehát akkor szépen lassan, időrendi sorrendben fogok haladni.

No tehát először is miért is mentem el a rendezvényekre? Azért mert van egy ismerősöm, aki felajánlotta, hogy elvisznek Győrbe, amit én el is fogadtam. Miután elmentem, elhatároztam, hogy mindegyikre elmegyek, egyedül a Szerb rendezvény volt kérdéses, de végül elmentem világot látni. Tehát neki(k) köszönhetem, hogy kedvet kapjak, hogy bejárjam kis hazámat. Na és akkor csapjunk a lecsóba!

Győr (2017.03.11.)

Ez volt az első rendezvény, amit 2017-ben rendeztek. Maga a rendezvény ETO Parkban volt megtartva (csókoltatom, aki kitalálta, hogy egy plázában legyen szervezve), ugyan alapból nem volt nagy, de több emeleten voltak rendezvények. Mivel egy plázában volt, így a helyi kisboltok is nyitva voltak, illetve akik csak bevásárolni jöttek (nem a PlayIT-re), azok is ott voltak. Csodálom hogy a biztiboyok simán ki tudták szűrni a potyautasokat. Habár sok kisgyerek volt, mégsem voltak annyira tolakodóak, valamint illetve kevesen cosplayeztek (természetesen a Cosplay.hu csapatát nem beleszámítva, mivel ők szervezték a cosplay (továbbiakban cp) rendezvényeket). Apropó! Mindegyik helyszínen volt cp bemutató, ami ugyanúgy léptek fel, mint amikor verseny van, csak éppenséggel a nagyközönség számára mutatták be, hogy mi az a cp, illetve milyen szép eredményeket lehet elérni.
Rövid véleményem: Ha nagyobb helyen lett volna rendezve, akkor még jobb is lehetett volna, de így is jó volt.Budapest (2017.04.29.)

Habár erről nem kell sokat leírnom.... na jó mégis. Na szóval ez a rendezvény volt mind közül a legnagyobb, persze ezen nem kell csodálkozni, mivel jó sokáig Budapest Gameshow néven futott, amit még a Millenárisban tartottak meg. Majd névváltás után a Papp László stadionba kerültek, onnan Syma csarnokba és végül a Hungexpoba kötöttek ki. Nagyon sok látogató volt kint, és a gyerekek is elég agresszíven viselkedtek, de a cp-sek is voltak ám dögivel, ami nekem még tetszett is. Ja és a Plusra is eljöttem, amit éjszaka rendeztek meg, és csak felnőttek mehettek be, így kisgyerek mentes volt az egész. Oh igen, és a turkálóban találtam a sportkamera tartót, amit egy kicsit átalakítottam (majd egy későbbi cikkben leírom). Mielőtt bárki-bármit gondolna nem azért volt +18-as, mert a cp-sek lengébben öltöztek volna, hanem azért mert itt véresebb témák, illetve a youtuberek szabadabban (értsd nyugodtan használhattak csúnya szavakat), ja és itt is volt cp bemutató.
Rövid véleményem: Szerintetek? Ja és collectors jegyem volt. Ja és azt mondtam már, hogy itt nyertem egy tablet tokot, egy egér padot és egy Microsoft Designer Bluetooth-os bill/egér párost?Debrecen (2017.05.06.)

Egy héttel később a budapesti rendezvény után Debrecenbe látogattam el. Az odajutás és a visszajutás könnyű volt. Bár a vasútállomásnál volt egy "felbérelt" szegény ember, szóval óvatosan arrafelé. A Főnix csarnokba volt megtartva, ami már jóval nagyobb volt, mint a győri. Pénzfelvételre a mellette lévő kollégiumban volt lehetőség (lehet, hogy magánterület, mindenesetre bementem). Étel-ital választéka meglehetősen gyér volt, de azért egy szendviccsel illetve egy Monster energiaitallal simán túl lehetett élni a napot. Ugyan itt is sok kisgyerek volt, de talán itt voltak a legszerényebbek is, mivel ha véletlenül neked mentek, akkor bocsánatot kértek, illetve nem voltak tolakodóak. Cp-sekből sem voltak sokan (talál 4-5 az alapon kívül).
Rövid véleményem: Az ételválasztékot leszámítva jó volt.


Pécs (2017.05.13.)

Szintén egy kora reggeli utazással indult a szombati napom. Mikor Budapestről elindultam, akkor még sütött a nap, de Pécsre érve már esett az eső. Bár a mozdonyvezető sem volt százas, mert a hideg 12-15C°-ba bekapcsolta a hűtést és így k hideg volt a vonatban. Itt megint egy csarnokba volt megrendezve, méghozzá az Expocenterben. És habár igen nagy Pécs, mégsem kellett taxit, illetve buszra szállnom, mert gyalog is simán meglehet tenni (a vasútállomástól). És ekkor jöttem rá, hogy a Mizo kávénak igen erős, és hatásos. Maga a hely igen nagy, csak mivel elég sok térből áll, ami falakkal vannak elválasztva, így elég kevésnek bizonyult, ráadásul nagyon gyorsan megtelt a hely. Nos igen a kisgyerek igen agresszívak voltak, sőt talán még a budapesti gyerekek is lekörözték. Olyat is csináltak, hogy álltam a sorba, és erre a kisgyerek oda mentek, és csináltak egy újabb sort. Persze, hogy a büfések őket kezdték kiszolgálni. De a cp-sekből sem volt hiány. A kaja amit adtak az viszont finom volt.
Rövid véleményem: Sok tér miatt kicsi volt, de a műsorok kárpótolták az egészet.


Belgrád (2017.05.27.)

Na ez egy kakuktojás az összes közül, mivel nem Magyarországon, hanem Szerbiában lett megrendezve. És mint kiderült a szervezőkön kívül én voltam az egyedüli látogató, aki Magyarországról jött (pedig a FB oldalon sok magyar mondta, hogy el akar jönni). Na de, még mielőtt leírnám a rendezvény, egy kicsit elmesélem, hogy milyen volt kijutni. Az tudni kell, hogy nekünk Magyaroknak csak személyi kell a határ átlépéshez. A vonatnál a határellenőrzés az úgy zajlik, hogy az utolsó Magyar megállónál a Magyar rendőrök megnézik a papírokat (külföldieknek kiléptetik), majd tovább megy a vonat de nem ám a rendes vasútállomásra, hanem a "GR" jelzésű helyre, ami határellenőrzési pont. No, ha nem éppen a másik vonatot csekkolják, akkor gyorsan haladnak (persze, hogy mind oda, mind haza felé ott volt a másik vonat). Ha végeztek, akkor már megyünk is tovább. Belgrádon eléggé meglátszik a balkáni hangulat. Az autósok azok konkrétan agresszívan vezetnek, és itt tényleg az van, ha a sárgánál már nem indulsz, akkor megdudálnak (hozzájuk képest a magyar autósok kezes bárányok). A villamosok régiek, bár ott is a "lyukasztás" már érintéssel történik. És bizony a Mekin illetve a stadionon kívül ne számítsunk angol vécére. A hely Redovnában volt (Belgrádon belül), és amit már a legelején írtam, csak én voltam magyar látogató. Elég sok hostess meglepődött, mikor megtudták, hogy nem szerb vagyok. Kisgyerekek alig voltak (szinte az egész rendezvény a legelső Budapest Gameshow-ra emlékeztetett). Cp-sek sem sokan, bár az a boszi elég jól nézett ki. A cp bemutató is érdekes volt, mert először egy gyorsított volt (a szervezők hibája miatt), de a második már a rendes volt. Valamint az X-Box One-k helyett még 360-ok voltak.
Rövid vélemény: Habár még nagyon kevesen voltak, de mivel még újdonság volt, így egy kis időre van szükség, mire felfedezik a helyet. Bár nekem tetszett. Valamint az egyik X-BOX 360-as gépen egy magyar nyelvű játék is volt.
Szeged (2017.06.11.)

Az egyedüli nap mikor vasárnap volt (ami nekem jó is volt, mert az előző napon Etyeken voltam (szeretem azt a helyet, finom borokat és ételeket lehet kapni, illetve van jópár borász ismerősöm)), valamint már nem volt ismeretlen Szeged, mivel több mint 10 évvel ezelőtt az egyik barátnőm szegedi volt. Az SZTE Információs épületében volt megtartva, ami kb. győri hellyel vetekszik, csak nem volt hosszabb, talán ez volt a legkisebb hely, ahol megrendezték. Gyerekekről nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel bár voltak, de valahogy elkerültük egymást. de a cp-sek viszont voltak. Természetesem ekkor adtam csokit Yurikonak (Cosplay.hu feje), hogy megtudja, milyen finomságokat lehet kapni Etyeken.
Rövid véleményem: Kicsi volt a hely, és sokan voltak. Meg legalább itt nosztalgiáztam egy kicsit.
Remélem, hogy tetszett a bejegyzésem, valamint kedvet kaptok ti is az utazgatáshoz.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.