2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Codename: The Hello Kitty Wood PC - part 3

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mostani írásomban a ház összeragasztásának a folyamatát fogom leírni, valamint elkezdem a pácolást. Elsőnek a ház egyik oldalát és az alját ragasztottam össze. A ragasztáshoz "gyors-kötésű" faragasztót használtam, ami elvileg 15 perc alatt megköt. Azért nem árt kicsit tovább bent hagyni a szorításban. A ragasztó vízbázisú, így az összeszorítás után a kicsorduló felesleges ragasztól le tudtam törölni nedves ruhával. Ez a lépés fontos, mert pácolásnál meglátszódhat a ragasztó, ha esetleg nem sikerült teljesen lecsiszolni.

Amíg kötött a ragasztó, addig elkezdtem a ventilátorok forrasztását. Volt itthon két darab kék használt házhűtő ventilátorom, amelyek közül az egyiknek hiányzott a vezetéke (már nem emlékszem, hogy miért vágtam le :U ). Úgy döntöttem, hogy sorba forrasztom őket, hogy halkabbak legyenek és így egy vezetéken lesznek.

A művelet előtt:

...és utána:

Mivel maradt még időm úgy döntöttem, hogy a power és a reset gombok vezetékét behúzom zsugorcsőbe. Leszedtem a csatlakozókat a vezeték végéről és a vezetéket áthúztam a csövön, majd visszaraktam a csatlakozókat és öngyújtóval a vezetékekre zsugorítottam a csövet.

Ezek után körbenéztem, hogy mit lehet még megcsinálni és úgy láttam, hogy a hangszóró vezetéke túl hosszú, így levágtam belőle, újraforrasztottam és ő is kapott zsugorcsövet.

Előtte:

Utána:

Végre megkötött a ragasztó és leszedtem a szorítókat. A következő rész, amit ragasztottam, az a szemközti oldal volt. Ekkor már este volt és kezdett hűvösebb lenni és amúgy is úgy voltam vele, hogy mára ennyi elég lesz, bevittem a kazánházba az eddig összeragasztott részeket, hogy éjszaka a melegben száradjon szorítás alatt.

Másnap folytattam a ragasztást az előlappal.

Amíg kötött a ragasztó megcsiszoltam a betűket és a DVD-író előlapját...jah meg mentem segíteni bátyámnak. Amikor megcsiszoltam a betűket ráraktam a lepácolt mintadarabra és úgy döntöttem, hogy nem fogom lefesteni őket fehérre. Így is elég kontrasztos és jól mutat a fa eredeti színe.

A csiszolgatással és a segítségnyújtással eltelt ~3 óra hossza, így jöhetett a következő ragasztás, a tető felragasztása.

Másnap leszedtem róla a szorítókat és megcsiszoltam a felületet mindenhol, a marásokat is. Csiszolás után az éleket felsőmaróval legömbölyítettem.

Sajnos a marófej csapágya nyomot hagyott a fa felületén, amit csiszolással is el lehet tüntetni, de ha nem akarunk még 1 mm-t lecsiszolni az egészből csinálhatjuk azt is, hogy bevizezzük a felületet és forró vasalóval végigmegyünk a bevizezett részen.

Még egyszer átcsiszoltam a felületet csiszolószivaccsal, főként a marásokat, majd nekifogtam a pácolásnak. Már leírtam párszor a pác elkészítését és a pácolás folyamatát, így most ezt kihagyom. Elsőnek a belső oldalakat pácoltam le, majd a külsőket. Az első réteg felhordása után bevittem a kazánházba, hogy az éjszaka folyamán megszáradjon az egész.

Ezek után nekifogtam a masnik elkészítéséhez és pácolásához. Nem vagyok egy fafaragó mester, ez látszik is a masnikon :DDD

A nagy masni:

A kis masni:

És végül a power és a reset gomb tartóját csiszoltam meg és pácoltam egy rétegben.

Előzmények:
- Codename: The Hello Kitty Wood PC - part 1
- Codename: The Hello Kitty Wood PC - part 2

--->>Irány a következő bejegyzés<<---

Köszönöm, hogy elolvastad az írásomat! Ha valamit elgépeltem, hiba van benne vagy esetleg van valami kérdésed, kritikád, akkor írj egy hozzászólást és ne tartsd magadban!
Arigato gozaimasu!

Üdv.: Takemoto

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Nem arról volt szó, h ez címlapra megy majd? :D

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Takemoto válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Takemoto
(kvázi-tag)

De igen, majd ha elkészült a mű :DDD :R
Még van egy kis pácolás, lakkozás, stb...

"Bringázás közben előbukkan belőlem az a lény, aki ebből a bolygóból lett; a vándor, aki este tiszta lélekkel pihenhet meg..."

(#3) Thunderzolee válasza Takemoto (#2) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Hát, csak hajrá! :C

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) juliabrilke


juliabrilke
(PH! kedvence)

Ez saját részre lesz vagy egy kislánynak? :DDD

(#5) Takemoto válasza juliabrilke (#4) üzenetére


Takemoto
(kvázi-tag)

Neeem nekem lesz :D Saját felhasználásra ott van a Kocka ház :K Barátnőm húgának készül a ház.

"Bringázás közben előbukkan belőlem az a lény, aki ebből a bolygóból lett; a vándor, aki este tiszta lélekkel pihenhet meg..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.