2020. augusztus 14., péntek

Gyorskeresés

Balatoni turistabiznisz vs megtérülés?

Írta: | Kulcsszavak: Balaton . ingatlan

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nyár=tenger, sok magyarnak Balaton. Ingatlanhirdetések között megtaláltam a szálláshelyet, ahol pár éve nyaraltunk, 100+millás irányáron kínálják. Nem partmenti, kb 5km-re van az első strand. Tovább nézegetve, nem az egyedüli hirdetés volt. Felmerül a kérdés, 1 ennyire rossz biznisz fenntartani ezeket? 2 rossz biznisz megvenni, ergo nem repül rá azonnal egy pénzes befektető?

Hozzászólások

(#1) rover45


rover45
(senior tag)

Én úgy veszem észre itt is működik a "van aki árulja, van aki eladja" mondás.
Sokan vesznek egy ingatlant X Forintért és azonnal meghirdetik 2X-ért.
Ha valaki beleszeret, annyiért azonnal viheti ...

www.szurok.hu

(#2) t72killer válasza rover45 (#1) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

üzletnél viszont mindíg az a kérdés, mikor hozza vissza az árát, vhogy nem tudom elképzelni, h évi kb 3 hónap 60-80%-os feltöltöttség, 1-2 fizetett alkalmazott, futó ktg-ek, adók mellett ez bármit visszahozna, nemhogy 50-60 misit.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) doeeg válasza t72killer (#2) üzenetére


doeeg
(senior tag)

Valószínűleg pont ez lesz a kulcsa.

Mi relatíve sokszor voltunk már szezonon kívül az északi parton (jobban szeretjük), hiába hogy az még borvidék is, tehát erre lehetne alapozni, olyan szinten kihalt volt, mint egy borsodi zsákfalu.

Évi 2-3 viszonylag nyereséges hónap miatt soha nem ölnék bele ennyi pénzt egy ilyen ingatlanba, hogy nyaranta kétszer lemenjek, azon kívül meg kiadjam. (Becsületes) magánembernek, aki nem nagyban nyomja, jelenleg szerintem nem érné meg.

[ Szerkesztve ]

(#4) Chaser válasza t72killer (#2) üzenetére


Chaser
(titán)

itt nem feltétlen az a cél, h "hozza vissza az árát"
termeljen
amikor "meguntad" eladod, jelenlegi állás szerint nem sok esélye van h buksz rajta, ellenben lehet 5-10 év múlva bőven ér annyival többet, h fedezze az inflációt és még maradjon is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#5) t72killer válasza Chaser (#4) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Erre nem vennék mérget egy ingatlanlufi közepén.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) razorbenke92


razorbenke92
(senior tag)

Az 1. kérdésre:

Anyagilag úgy éri meg a legjobban az ilyesmi, ha magad foglalkozol vele, és nem alkalmazottat fizetsz, hanem magadat "alkalmazod" azért a pénzért a munkád mellett.

Ilyesformán viszont iszonyatosan fárasztó a dolog, és eljön a pillanat, amikor nem a hozományát akarod már felélni, hanem az értékét.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#7) Chaser válasza t72killer (#5) üzenetére


Chaser
(titán)

Sokan azt gondoljak lufi van, sztem nincs, ritkan tevedek
Az egyenletbol sokan kihagyjak a kulfoldi befektetokrt/letelepedoket, nekik van penzuk
Kihagyjak csudapestet, ahol az orszag otode el - sztem inkabb negyede mar az, vagy meg tobb -
Ide meg ozonlenek a turistak, cserediakok, diakok
Folyamatosan fejlesztik, latszat intezkedesek mellett sok komoly project is van
Egy esetleges allamcsiny az dontene a jelenlegi allapoton sokat, v egy ujabb "vilagvalsag", ezek nelkul en keves eselyet latom h negativ iranyba fordulnanak az arak, budapesten es balaton kornyeken semmikepp, beindult egy ongerjeszto folyamat ami irdatlan penzeket general

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#8) doeeg válasza Chaser (#7) üzenetére


doeeg
(senior tag)

A kiszámolón is valamelyik aktuális cikkben (most pont nem találtam meg hogy idézhessem) nagyon hasonlókat írt, hogy itt bizony várhatjuk a korrekciót az ingatlanárakban, de ha nem lesz egy válság, vagy komolyabb állami beavatkozás, akkor mennek még felfelé az árak.

Érdekes, hogy a lakásvásárlós topicban most egy sumák ingatlaniroda miatt előkerestem, hogy én már 4 éve is írtam róluk hogy sumákok, és átfutottam az akkori kommentjeimet - tippeltem hogy a CSOK beépül az árba, úgyhogy előrébb senki nem lesz, de aki nem jogosult, az nagyot fog szívni (bejött), és hogy az egész árnövekedés csak lufi/hiszti, hiszen akkor 15M-ért adtak egy szutyok panelt amit 1-2 évvel azelőtt még 10M volt, és már az is túl volt árazva, és nagy eséllyel kipukkad majd 1-2 éven belül (ez nem annyira jött be :D ).

Egy ismerős szokott panaszkodni, hogy az egész nyaruk azzal megy el, hogy a feleségének a mániája a balatoni nyaraló olyan szinű karbantartása, mintha ott élnének, április-október között minden héten le kell menni. Így viszont nem adják ki, és igazából csak nyűg, hogy ez nekik megvan. De fel se merül hogy kiadják/eladják. Szerintem sok ilyen (valószínűleg még a boldog békeidőkből örökölt), csupán megszokásból/mániából fenntartott nyaraló van arrafelé, amiket nem dívik eladni, meg mégiscsak "jó helyen" van.

Folyamatosan fejlesztik, latszat intezkedesek mellett sok komoly project is van Ez mondjuk a Balatont tekintve elég szomorú, ma is volt egy cikk, hogy magának a tónak marhára nem tesz ez jót. De sebaj, 1-2 évtized, és lesz egy halott langyosvizű medencénk, hotelekkel és lakóparkokkal teleépítve az oroszoknak meg a braziloknak.

(#9) envagyok válasza Chaser (#7) üzenetére


envagyok
(addikt)

Rosszul gondolod.
Magyarországon fogy a népesség. 1.7 gyerek jut egy házaspárnak.
Az régebben itt lévő munkaképes normális emberek fele-harmada külföldön él és dolgozik.
A falvakból a nagyvárosokba költözködés is megállt, egyrészt mert nincs ember aki 30m körüli összeget tudjon adni egy panelért, másrészt mert aki akart már odaköltözött, sőt újabban fordul a trend. Anyu most adta el Győr közeli házát x forintért és 1/5-öd x-ért vett egy Zala megyei faluban egerszegtől 10km-re egy másik házat.
És az áremelkedést főleg a csok miatti keresletnövekedés okozta, azt akkor 18-40 közötti húszévnyi generáció rohanta le, de most már csak 1 évnyi felnőttkorba jutó generáció.
Mindeközben százezerszám épülnek új lakások, házak, miközben egyet se bontanak el. (mindeközben fogy a népesség) Konkrétan szellemfaluk vannak alföldön, ahol már szinte senki sem él.
Mi ez ha nem lufi???

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#10) doeeg válasza envagyok (#9) üzenetére


doeeg
(senior tag)

"Mi ez ha nem lufi???"

Amikor én vettem a lakásom, a m2 ár 230-250k körül volt. Most 500k fölött van. Ugyanabban az 50 éves panelban. Én 150-200k között nézelődtem először a piacon. Mi volt ez ha nem lufi, mondtam 5,4,3,2.. éve :)

+lásd a megválaszolt hsz.-ben: "Az egyenletbol sokan kihagyjak a kulfoldi befektetokrt/letelepedoket"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.