2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Country Blog No.4: Carrie Underwood - avagy az amerikai idol

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ahogy a sorozatom elején is említettem, olyan előadókról is írni fogok, akiket a fél világ ismer - az egyik ilyen énekes Carrie Underwood.
Igazi kántri gőrlként farmon nőtt fel, majd 2004-ben, 21 évesen jelentkezett az American Idol-ba, a tengerentúlon - és szerintem másutt is - igen népszerű tehetségkutatóba. (Az American Idol hasonló a mi Megasztárunkhoz, legalábbis nagyvonalakban.) Ezt annak rendje és módja szerint meg is nyerte, sőt, szinte hihetetlen, hogy ilyet lehet róla mondani, de előadásai gyakorta még Simon Cowell-nek is tetszettek - aki az ottani zsűri legszőrösszívűbb tagja.

A country sorozatunkat Brad Paisley-vel kezdtük, mint a 43. és 44. CMA díjátadó férfi házigazdája. Nos, Carrie Underwood pedig a női házigazda volt Brad Paisley oldalán, szóval lássunk egy jelenetet az egyik díjátadóról, ahol bemutatja, hogy némileg énekelni is tud, valamint megfelelő párja a partnerének... nos, (jó értelemben vett) hülyeségben is.

- Carrie Underwood - Brad Paisley: I'm Hot (Swine Flu Song)

Meós munka

És ha már Paisley és az előző bejegyzésbe egy duett került, most se maradjunk duett nélkül. Egy régi klasszikus feldolgozását láthatjuk, valamint azt, hogy egymástól x ezer kilométerre lévő emberek is képesek duettet énekelni manapság.

- Carrie Underwood - Brad Paisley: Louisiana Woman, Mississippi Man

A "So you think you can dance"-ben lehet azért nem nyert volna...

Általában fel szoktam sorolni, hogy az aktuális főszereplőnk milyen díjakat nyert, de Carrie Underwood esetében ez telefonkönyvnyi hosszúságú adathalmazzá változtatná a bejegyzést, így csak ízelítőül, bőven nem a teljesség igényével: hatszoros American Music Awards, tízszeres ACM Awards, ötszörös CMA Awards, és ötszörös Grammy díjas. Mindezt - és még sok más díjat - öt év alatt sikerült beszereznie, úgyhogy valószínűleg akkor sem unatkozik egy-egy, amikor épp nem ő a házigazdája.

A következő szám nem sok country-vonást fog mutatni, mégsem tudtam kihagyni, szóval ezúton is elnézést kérnék azoktól, akiket ez megzavar nyugalmukban. Egészen egyszerűen azért nem tudtam kihagyni, mert a következő videóban gyönyörűen énekel egy gyönyörű dalt. Carrie azon felkapott és híres énekesek közé tartozik, akik valóban tudnak énekelni, és ezt itt meg is mutathatja nekünk.

- Carrie Underwood: Change

A legtipikusabb, hagyományos country-viseletben

Most pedig végezetül, hogy egy saját videóklipje is szerepeljen, következzen az utolsó videó, méghozzá egy Grammy-nyertes darab az első nagylemezéről az eddig megjelent háromból. A dalválasztás nem véletlen, talán mutat egy kis darabot Carrie-ből...

- Carrie Underwood: Jesus, Take the Wheel

Jó ideig a country chart első helyéről szólt

És persze a szokásos link a végére:
Az előadó hivatalos honlapja

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán ezt is lehetne linkelni. Szó szerint megborzongtam, miközben hallgattam. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Szten Márs válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Szten Márs
(PH! nagyúr)

Igen, tud valamit, az biztos :K
A bejegyzésekben amúgy 4 videót szoktam linkelni, szerintem ez az, ami még nem túl sok és a kitartóbb olvasók meg is hallgatják, de nem is túl kevés, és azért egy-két érdekesebb felvételt be lehet mutatni. Viszont hozzászólásokban jöhetnek a linkek raklapszámra :D Úgyhogy kösz a linket, valóban klassz ez a felvétel is, nem is kicsit :K

[ Szerkesztve ]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#3) Szten Márs


Szten Márs
(PH! nagyúr)

És most látom, hogy szerepelni fog egy nemsokára mozikba kerülő filmben, a Soul Surferben, AnnaSophia Robb oldalán, akit mellesleg én az akár tágabb értelemben vett korosztálya messze legjobb színésznőjének (vagy színésznő-palántájának) tartok. Érdemes lesz megnézni úgy érzem :K
Ja igen, igaz történet alapján íródott a film.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#4) Vakegérke válasza Szten Márs (#3) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem járok moziba már vagy 15 éve. :(

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.