2020. május 25., hétfő

Gyorskeresés

Enermax Fulmo (ECA892AG) ház bemutató

Írta: | Kulcsszavak: Enermax . Fulmo . Advanced . ECA892

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezúton szeretném ezt a kis házikót bemutatni nektek. Részben azért, hogy aki ilyet szeretne, de van pár kérdése, amit nem talált meg a hivatalos információk között itt talán megtalálja, részben azért, hogy eltántorítsam azokat, akik nem is ilyet szeretnének, csak hirtelen fellángolással megvennék, aztán szidnának mindenkit hogy ők nem is ilyet akartak!

Pár link a házról:
Hivatalos: [link]
Teszt: [link]


Adatok:
Midi torony (ATX, mATX alaplapot fogad)
Hosszúság X Szélesség X Magasság: 520 x 221 x 505 mm
Fekete külső, fekete belső anyaga: 0.7 mmm SGCC
„5.25” meghajtó hely (külső) 4 db
„3.5” meghajtó hely (külső) nincs
„3.5” meghajtó hely (belső) keretben 2 db +
oldaltartó kereteken 4 db vagy „2.5”-ból 6 db
Csatlakozók: (a tetején találhatóak)
1 db külső sata dokkoló
2db USB 3-as (belső)
2db USB 2-es
1-1 db fejhallgató illetve mikrofon ki ill. bemenet: audio HD + AC’97
e-sata csatlakozó nincs

Ventillátorok:
elöl: 2 db 12 cm-es Enermax Vegas ventilátor
oldalt: 1 db 18 cm-es Enermax Vegas ventilátor + 1db 18 cm-es ventilátor (opcionális)
hátul: 1 db 12 cm-es fekete ventilátor
felül: 1 db 12 cm-es fekete ventilátor + 1db 12/14 cm-es ventilátor (opcionális)
alul: 2db 12/14 cm-es ventilátor (opcionális)

Bővítő helyek: 8
Vízhűtéshez lyukak: 5 db (gumírozott)
Grafikus kártya: max. 410 mm
Processzorhűtő magasság:
van oldalt/felül ventilátor: max. 160 mm
nincs oldalt/felül ventilátor: max. 182 mm

Kicsomagolás:
Dizájnos dobozban érkezett az oldalán feltüntetve a típus és hogy mit tud, a csomagolása korrekt. A csavarok és más tartozékok egy kis fehér dobozban bekötve az oldalkerethez. A csavarok kis zacskóban mindegyiknél feliratozva hogy mihez való (mb, odd, hdd) + 1 user manual.

Az 5 db ventilátor beszerelve (elöl 2db 12cm-es kék Vegas, oldalt 1db 18cm-es kék Vegas, hátul és felül 1-1 db 12cm-es sima fekete ventilátor)


A házról röviden: (igen tipikus CM 690 II)
A ház tetején található minden csatlakozó illetve kezelő gomb.
Ház külső borítása könnyedén levehető (csavarhúzó mentesen) mindkét oldalon, az előlap és a teteje könnyen lepattintható, bár szerintem a tetőn lévő fülek nem értékelik az ész nélküli erőből történő pattintgatást. A dokkoló csatlakozóját kis kupak védi a szennyeződésektől, az USB csatlakozókról illetve az audio HD + AC’97 ki ill. bemenetekről ugyanez nem mondható el. A tetőn még megtalálható a ventilátorvezérlés is, külön a fordulatszabályzó csúszka és egy nyomógomb, amivel a ventilátorok villogását szabályozhatjuk. Az oldallapok levétele után szemünk elé tárul a ház belseje.

A házban az oldalsó ventillátoroknál feltűnik a porszűrő hiánya, amit némileg ellensúlyoz a sűrű rács (háló). A többi ventilátornál megtalálhatók a porszűrők, amik maximum a nagyobb szennyeződéseket képesek kiszűrni. Ki- ill. beszerelésük valamint tisztításuk nem okoz problémát, bár lehetne még egyszerűbb.
Mivel az „5.25”-ös takarólemezek is perforáltak ezekben is megtalálható egy kisméretű porszűrő betét. Kicsit érdekes hogy a takarólemezek mögötti lemezek csavarozhatóak mégis első alkalommal úgy kell kitörni a helyéről. A lemezek sorjásan törnek, amit visszarakás előtt érdemes lereszelni, mert könnyen sérülést okozhat.

A ház gumitalpú műanyag lábakon áll.

Szerelés:
Az alaplap könnyen beszerelhető ezt nem is ragoznám. A processzorhűtő felfogatása már körülményesebb és kézügyességet igényel (vagy csak már felrakva kéne beletenni alaplappal együtt).

A winchester felfogatása a belső keretben könnyű pedig nincs 90°-ban elforgatva, az oldalsó tartón sem okoz problémát (belső keret kivehető és a helyére mehet a második ventilátor alulra vagy a hűtő radiátor, illetve az oldalsó tartó konzolok is kivehetők). A rezgés csillapítás érdekében gumírozva van a felfogatás, hátránya a spéci csavar.

Az optikai meghajtó a már megszokott módon csavarmentesen rögzíthető.

A pci-s bővítő helyekről csak annyit hogy szintén csavarmentesen rögzíthetők, de én inkább a csavaros rögzítést ajánlom. A takarólemezek simán kivehetők nem kell a kitörésükkel bajlódni, és természetesen perforáltak a jobb szellőzés érdekében.

A tetején található sata dokkoló, USB, ill. hang. kábelei elég hosszúak hogy bárhova rádughassuk az alaplapon, bár kicsit merevek a kábelek. A kábel menedzsmentről annyit hogy csak kettő nyílás gumírozott, de kulturáltan elvezethetők a kábelek, az alaplaptálca és a ház fala között 1.5 cm áll rendelkezésünkre. (Sajna az FSP tápom kábelei kicsit rövidek, ezért nem készül belső kép a végeredményről). A táp tépőzárral is rögzíthető, a tartó bakokon kis gumiréteg található a rezonancia elkerülése érdekében.

Értékelés:
Az én szempontjaimnak, ízlésemnek megfelelő ház +(jó pár indok hogy miért, de ezt nem fejteném ki, mert kiröhögnének egyesek pl.: a két éves fiam vonzódása a fényes, villogó dolgokhoz). A ventilátorok nagyobb fordulaton már eléggé hallhatóak (De melyik nem?). A power led brutális fényű! Sötétben tiszta hangulatvilágítás! :DD

Előnyök:
+ 2db USB2 és USB3 a tetején
+ sata dokkoló
+ stabil, nem nyeklik levett oldallapokkal sem
+ jó hűtés minimálisra állított ventilátor sebességnél is
+ beépített szabályozó a ventilátoroknak
+ dizájnos, 6 féleképpen állítható ventilátorvilágítás
+ porszűrők
+ gumis hdd rögzítés
+ 41 cm-es vga kártya

Hátrányok:
- ár
- meglátszódnak az ujjlenyomatok
- 5.25 ös helyen a lemezt úgy kell kitörni, holott csavarozható
- oldalsó ventiknél a porszűrő hiánya
- azért kell a csavarhúzó
- nincs esata csatlakozó

Végül összegezve:
Jó ház, szép kinézet, tudásban, felszereltségben gazdag, jól szellőztethető. Nem beszélek rá senkit, de azoknak akiknek bejön a cm690II dizájn, de jobb hűtést szeretnének, szép hosszú a vga-juk azoknak megfontolandó.

Végezetül, de nem utolsó sorban:
Szeretném megköszönni Winner_hun fórumtársnak, hogy segített beszerezni a házat az eBay-ről. ShellKretor-nak az Ő cikkéből vett ötleteket hogy mit érdemes, és kell egy ilyen cikkbe beírni. Köszönöm Nektek hogy elolvastátok első bemutatómat. Kérdésekre szívesen válaszolok (ha tudok), ha kell fényképeket is tudok még mellékelni! Ja, és csak pozitív kritikát viselek el!!! :R

Hozzászólások

(#1) 3.Aragorn


3.Aragorn
(addikt)

Ügyes bemutató. Köszi. Jó, hogy a ventiket hozzá adják. A csavarmentes megoldásoktól mondjuk idegbajt kapok. Nem rögzítenek megfelelően, sose tudom, hogy mikor áll jól a hardver, szállításnál félő, hogy kimozgósodik. A csavarozás tovább tart, de más értelemben is tovább tart. :)

Ára mennyi?

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#2) huntermati


huntermati
(tag)

Ez nagyon szép *-*

Köszi a bemutatót :)

PH! rang kalkulátor: http://phcalc.atw.hu/

(#3) Szotyi25 válasza 3.Aragorn (#1) üzenetére


Szotyi25
(tag)

Én köszönöm, hogy elolvassátok!
Árat azért nem írtam mivel itthon még nem jelent meg, de németből rendelve szállítással együtt 121 euro, akkori árfolyamon ~38000Ft szállítással.

[ Szerkesztve ]

(#4) 3.Aragorn válasza Szotyi25 (#3) üzenetére


3.Aragorn
(addikt)

Szvsz ennyit nem adnék ki érte.

Nem minden vándorút céltalan...

(#5) Szotyi25 válasza 3.Aragorn (#4) üzenetére


Szotyi25
(tag)

Az ilyen tudású házak, sajna ennyibe kerülnek! :O

Hirtelen felindulásból, hosszútávra tervezés, mivel a csemetém megtalálta az elődje gyenge pontját.

(#6) 3.Aragorn válasza Szotyi25 (#5) üzenetére


3.Aragorn
(addikt)

Mi volt az? ;]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7) Szotyi25 válasza 3.Aragorn (#6) üzenetére


Szotyi25
(tag)

Az előd egy Codegen 9011 mini szerverház volt, aminek a hűtése kis modingal volt megoldva, oldalt kivágva rácsozva egy kék ledes 23cm es TT ventivel. Képzeld el milyen ha egy kétéves gyerek két tenyérrel megpróbálja megfogni azt a világítós pörgős izét! +fényes előlapi gombok (power, reset) amit lehet nyomkodni. A többit a fantáziádra bízom! :D

(#8) 3.Aragorn válasza Szotyi25 (#7) üzenetére


3.Aragorn
(addikt)

Jujj. :DDD

Remélem neki nem lett baja. :U

Nem minden vándorút céltalan...

(#9) Szotyi25 válasza 3.Aragorn (#8) üzenetére


Szotyi25
(tag)

Köszi semmi baja! :) Csak a gépnek se jó ha újraindítgatják (sűrű reset gomb nyomogatással), illetve a ventinek, ha rányomják a rácsot hogy így állítsák meg.

(#10) AxBattler


AxBattler
(félisten)

Szép "kis" ház! Kiköpött CM690, csak nagyobb kivitelben.
Én mondjuk az oldalsó rács helyére plexit tennék, a 18-as venti meg mehetne alulra...

The Last of Us Part II - Special Edition fémdobozos előrendelést vennék! ........................................................... ...................................................................................................................... Cable management is for the weak!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.