2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

c

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

c

Hozzászólások

(#1) Vasinger!


Vasinger!
(PH! nagyúr)

Gratula a szép eredményedhez. Ebből látszik, hogy nem kell milliós bringa ahhoz, hogy valaki gyors legyen, bár tény hogy múlik a bringán is, de nem annyi mint azon aki azt vezeti.

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#2) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Ez iszonyatos teljesítmény.
Nekem 5km-es távolságon 30,5km/h a legjobb átlagsebességem. 100km nekem pedig legalább 5-6 óra lenne, de én annyit nem is megyek. :DDD

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#3) Herooo


Herooo
(újonc)

Grat, nem semmi teljesítmény azzal a járművel :D
Vádli szerintem használható sima pedálnál is, mondjuk nyilván nem olyan igénybevétellel.

(#4) szki válasza Vasinger! (#1) üzenetére


szki
(őstag)

Köszi. Na igen. A kerékpáros topikban többször írták, hogy ne ítélj meg elhamarkodottan egy bringást a kinézete, neme, kora, és bringája alapján. Érhetnek meglepetések. (lehet nem pontosan idéztem)

(#2) Dluinet: Sok edzéssel lehet elérni egy jó formát. Én 3 héten át fokozatosan emelem a terhelést, és a 3. hét végén lezárom egy nagy túrával, vagy egy kemény tekeréssel. Aztán 1 hét lötyögés. Majd újra indul a 3 hét. Nem lehet mindig csúcsformában lenni. Sőt nem is szabad mindig maxon tekerni. 10%-os ingadozás is előfordul nálam átlagsebességben.

(#5) Dluinet válasza szki (#4) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

Írhatnál a felkészülésről, a tervezésről, az nagyon érdekelne.
Hogyan osztod be az erődet?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6) Vasinger! válasza szki (#4) üzenetére


Vasinger!
(PH! nagyúr)

Én még nem láttam ezt, de valóban nagyon igaz.

Egyébként a bringádon jól látom, hogy 29-es kerekek vannak és Continental virsli szerű külsővel?

Hátul nem látok fogaskereket, minek rá a hátsó váltó?

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#7) szki válasza Herooo (#3) üzenetére


szki
(őstag)

Volt sima taposópedálom régebben, majd 4000 km-en át klipszem szorosan bekötve. Most kb 800 km óta van SPD-m, de még tanulom a használatát. Ha igazán ki akarom használni 360 fokban a pedál adta lehetőségeket, akkor egészséges vádli kell. Szerencsére mára rendbejött egy korábbi futás okozta izomsérülésem, így holnap már futhatok is:)

(#5) Dluinet: Ez nagyon hosszas témakör! Felkészülést a cél határozza meg. Az erőbeosztás meg tapasztalati úton megy nálam. Az energia, folyadék, és ásványi só utánpótlás is külön művészet. Ez egy külön írást megérdemel. Amit meg is fogok ejteni 3 hét múlva, amikor lefutom az első félmaratonomat versenyen...

(#6) Vasinger! 622-es trekking felnik vannak. Elől 19 mm széles a felni belül, és a gumi 28 mm Rubena reflexcsíkkal. Hátul 17 mm széles a felni belül, és a gumi 23 mm-es Schwalbe Lugano, de 7 Barra felfújva nálam 25 mm. Van fogaskoszorú: Shimano 7-es kazettás 12-13-14-15-16-17-19-21 fogó lánckerekek.Nem éppen montis fogaskoszorú :D Síkon 48/14-ben tekerek általában. És a kisebb emelkedőn is feltekerek 48/17-ben lendületből. Persze ezeken a kisebb emelkedőkön átlagember tolja a bicajt felfelé:)

[ Szerkesztve ]

(#8) Dluinet válasza szki (#7) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

Nem is egy posztban vártam, hanem heteken keresztül sorozatba írva, mint egy blog. ;)

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#9) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép teljesítmény! Nálam 25km/óra a max, az még viszonylag kényelmes tempó. De én nem megyek ekkora távokat, 30km volt a legtöbb. A sok gép előtti ülés után jól is esik a mozgás.

(#10) fpeter07


fpeter07
(PH! kedvence)

...és hazatekertem Kistolmácson át kerülőben egy 30 km-t , ami elég megerőltető pihenten is, mert dombos terep rossz aszfalttal...

Pihenten?! :D Ha ilyen magasztos céljaid vannak, outi helyett időfutam bringán kellene gondolkodnod. Sajnos (nem sajnos) az aszfalt még mindig nem köt le engem annyira, min a terepes út. Mellesleg könnyebb találni meredek erdészeti utakat, mint aszfaltozottakat.
Az átlag tényleg nagyon jó, mást nem is lehetne írni rá. Egyszer hazafelé hátszélben kónuszon forgattam a kereket, lazán, semmi erőlködés nélkül. 35 km/h írt az óra. ^.^ Viszont odafelé 17-19 körüli tempóval döcögtem, ráadásul nem is kényelmesen. Sok energiába kerül legyőzni a menetszelet.

A táplálkozásról/készülődésről szóló cikk nagyon érdekelni fog! Nem lehet eleget olvasni erről a témáról.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.