2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

Információ - dezinformáció - káosz

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Ha a világban rendetlenség lesz úrrá, annak oka mindig a tudás túltengése."

Hamvas Béla: A tao virágai

"Mindig a másik a hülye."
"Nem érti meg, pedig egyszerű."
"Én jobban tudom."
"Képtelen felfogni, hogy..."

Ezek sokszor nem szavakként, hanem hozzáállásként jelennek meg a mindennapokban. Munkatársak hergelik egymást, családon belül hergelik egymást az emberek. :N

Azért hogy ne tudjanak az emberek, dezinformálni kell őket. Amikor a dezinformáció is információként van kezelve kialakul a káosz, a rendetlenség :).

Hozzászólások

(#1) Somatom


Somatom
addikt

Hmmm... Ez vajon most mi? Infó, vagy dezinfó? :)

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#2) Szevam válasza Somatom (#1) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Kinek mi... :D

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#3) bkercso


bkercso
nagyúr

Szerencsére vannak a valóságban visszacsatolások, amik az evolúciót terelgetik - és ezek most egyszerre készülnek lecsapni ránk...

Pl. miért hívjuk egyáltalán a környezetet "környezetnek", mintha nem egymás részei lennénk?
Az individualizmus, vagyis a limitált identitás már egy nagyon régi dezinformáció, ami rendkívül széles körben elterjedt.

[ Szerkesztve ]

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#4) Szevam válasza bkercso (#3) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Nem tudhatod mire készül ;) Azt majd meglátjuk. :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#5) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Meggyőző (vagy csak elégségesen meggyőző) retorikával minden hazugságot el lehet adni, még a legorbitálisabbakat is. Plusz még ott van az autoritás nyomatéka, hatása. Annyi mindent veszünk (vesznek) be az emberek nap mint nap "készpénzként" elfogadva, aminek a fele sem lehet igaz, hogy csak akkor van csodálkozás, mikor 2 hét, vagy 20 éve múlva kiderül, hogy hamis volt az egész. És lassan már "csodálkozás" sincsen, mert ez már annyira gyakori, hogy még csak vállat sem vonunk. Ami hazugság még 10 évvel ezelőtt oltári nagy botrányt kavart volna, arra ma már csak legyintünk egyet. Meg tele van fejünk, tele van az életünk is tömve a folytonosan változó és cserélődő információkkal, avagy "igazságokkal", úgy, hogy már követni sem tudjuk, mi merre meddig volt azelőtt és csak nagyon szelektíve reagálunk bizonyos konkrét dolgokra, amik épp fontosabbnak tűnnek a többinél, a nagyobbik része meg észrevétlen elsikkad, belesüpped a feledésbe, besöprődik a szőnyeg alá reakciók nélkül.

(#3) bkercso : Én nem hiszem, hogy össze lehetne keverni a kettőt, vagy semlegesíteni az egyiket a másik diadalára. Ezek külön fogalmak, attól függ az értelmük mit értünk alattuk. Ha indivíduáció, az indivídum egyeseknek már túl "metafizikai" ebben a materiális felfogású világban azt is megértem. De akik így gondolkodnak róla azoknak 100%-ig ugyan úgy megvan hozzá a joguk, hogy létező fogalomként és állapotként kezeljék. Nem is a konkrét fogalom a lényeg, hanem a "felfogásmód" és a hozzáállás, gondolkodásmód, aminek ezek a kiindulópontjai lehetnek. Gondolkodni pedig nem csak a természettudomány módszerei szerint lehet.

[ Szerkesztve ]

(#6) philoxenia válasza SunMount3r (#5) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Csányi nem a színész és nem a bankár. Vili? ;]

Nem mindegy, hogy szaxival fizetsz a taxiért, vagy taxival fizetsz a szaxiért....

(#7) Hieronymus válasza bkercso (#3) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Az individualizmus, vagyis a limitált identitás már egy nagyon régi dezinformáció, ami rendkívül széles körben elterjedt."

Erre gondoltál korrekt információként? :DDD

"Mi vagyunk a Borg. Kapcsolják ki a pajzsukat és állítsák le a hajtóművet. Biológiai és technológiai sajátosságaikat a miénkhez adjuk. Kultúrájukat a sajátunk szolgálatába állítjuk. Minden ellenállás hasztalan. Asszimiláljuk magukat."

Pontosabban.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile!"

ruszkik, haza!

(#8) philoxenia válasza Hieronymus (#7) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

... én a viárdban csak a vörldöt ismérem... ;]

[ Szerkesztve ]

Nem mindegy, hogy szaxival fizetsz a taxiért, vagy taxival fizetsz a szaxiért....

(#9) totron válasza SunMount3r (#5) üzenetére


totron
őstag

Az ezotériát nehéz gondolkodásnak hívni. Gyermeteg hangulatképek szigorúan logikátlan egymásra halmozása, szintén egy kisgyerek szorgalmával való részletességek kidolgozása, vagyis egy saját világ megalkotása, nem egyszer nehézsúlyú pszichiátriai kórképekkel a háttérben. Nem hoz semmi jót, akármelyik szintjét vagy irányát is nézzük. Arról nem is beszélve, hogy belehelyezkedve a mesevilágba összeférhetetlenség alakul ki a valósággal, így az alátámasztott, napi valóságot állítja be a lelkes amatőr dezinformáltságnak. A hülyeségben szétferengett időt természettudományok elsajátítására is fordíthatná, meg a pszichológiába is érdemes belekóstolni, sokkal izgalmasabb is, persze a mesék világától elüt. Külön bosszantó, hogy nem is feltétlenül komplexebb a valós verziója ugyanannak a területnek csak hát nem mese, ez a nagy bűne. Érzelmekkel lehet eladni bármit, a retorika csak az egyik eszköz hozzá. Érzelmekkel márpedig nem lehet gondolkodni, érzelmekkel érezni kell, gondolatokkal kell következtetni - nagyon sok fejben ez nem evidencia.

[ Szerkesztve ]

(#10) bkercso válasza Hieronymus (#7) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ők akkor legalább tudják, hogy mit csinálnak. Legalább tudatában vannak a várható következményeknek és így teszik, amit tesznek. :C
(Mi meg titkosítjuk az előrejelzéseket, mert tudni sem akarunk arról, mi várhat ránk.)

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.