2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Megtértem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem akartam, de muszáj volt. Azóta sokkos állapotban vagyok.

Nem, ez nem egy vallási bejegyzés, és nem is egy horrortörténet -mondjuk nekem éppenséggel az-, hanem egy új rendszer. Egy operációs rendszer. Ismert nevén Windows 8.1, én a továbbiakban inkább csak hidegburkolónak fogom hívni, ugyanis utoljára nála láttam ennyi csempét. De mi is a bajom?

Tudni kell rólam, hogy alapból jobban szeretem a hagyományos asztalt -és itt most nem a bútorra gondoltam-, legalábbis ott mindenképp, ahol van egér és klaviatúra. Éppen ezért a csempemánia ellen sokáig harcoltam, hetessel az oldalamon. Ám hetes feladta a szolgálatot, 10 sikertelen telepítés után meg én adtam fel. Gondoltam úgyis itt pihen egy eredeti hidegburkoló, nézzük meg, mi is ez. Virtuális gépen tesztelni már nem volt türelmem így este 10 körül, jött egyből az éles bevetés. Rufus indít, iso betallóz, pendrive be, és mehet a telepítőkészítés. Gondoltam 10 perc alatt kész lesz, a minden az egyben Windows 7-es lemezképet legalábbis ennyi idő alatt írja ki nekem. Itt ért az első sokk. Úgy 30 perc gyötrődés után végzett a Rufus. Gondoltam magamba "ha eddig tartott, biztos jó lesz". Na ekkora hülyeséget sem gondoltam még életemben.

Pendrive ki, laptopba be, mehet a menet. Telepítő indul, és kéri, válasszak nyelvet. Ismét sokk következett. Ezek komolyan lerendezték annyival, hogy a 7 telepítőjének hátterét lecserélték egy egyszínű hulla-lila képre? Nembaj, biztos a rendszerbe fektették minden energiájukat. Egész gyorsan feltelepült, ez pozitív hatást keltett bennem, gondolván ez tök jó, akkor biztos a rendszer is gyors lesz. Tévedtem... Na de a telepítés. Vége lett, és jött a beállítások tömkelege. Ezeknek a 90%-a arról szólt, hogy osszam meg adataimat a Picipuha vállalattal. Az arcom leginkább Grumpy Cat-re hasonlított. Aztán jött a fiók kérdés. Egyből a képembe nyomja, hogy ide bizony M$ fiók kell. Tény, van egy fiókom -amit szerintem ezután az eset után szerverestül felgyújtok, és a helyét sóheggyel temetem el-, de hogy még az e-mail címre sem emlékszem, az is biztos. Nem láttam más lehetőséget, csak az új fiókot. Már majdnem nyomtam a regisztráció gombot, mikor szembe jött velem az offline lehetőség. Legalább egy újabb kémszervezettől megmenekültem, így már csak titokban lophatják az adatokat rólam. Ja, azt elfelejtettem, hogy legelőször választhattam színt, amit később a fürdőszobában -azaz a csempéknél- háttérként láttam viszont. Juhéé, tiszta ovis emlékek! Na de itt az idő, már csak várnom kell. A rendszer állítgatta be a dolgait, miközben megnyugtatott, hogy van ám egy remek alkalmazásbolt is, és hogy a rendszer valami új kezdete vagy mi. Őszintén szólva nem figyeltem, az sokkal jobban lekötött, hogy betépjek a pillanatonként változó színű háttér hatására. Miután már gombát, bélyeget, és partidrogokat meghazudtoló hatását kifejtette a háttér, elém tárult a csodálatos(nak nem nevezhető) csempeáradat. Első dolgom volt az asztalt keresni. Olyan nincs. Na de az összes alkalmazás között (a kereső használatával!) előkerült a kis huncut. Innét első lépésem volt a Programok telepítése és eltávolítása, hátha ki lehet valahogy kapcsolni a fürdőszobahatást. Sajnos nem volt szerencsém. Megnéztem az Áruházban is, ott sem volt lehetőség, még a gyári alkalmazásokat sem törölhettem. Itt már elmúlt a háttérkép pszichedelikus hatása, és vitte magával a türelmemet is. Valósággal üvöltött bennem a vészjelző, azt skandálva "Kapcsold ki! Gyorsan!". Nem kellett kétszer mondani, ha nem féltettem volna a laptopot, egy az egyben dobtam volna ki az ablakon -Ez családon belüli gyilkosságnak minősül, hogy az ablak kitöri az ablakot?-, Mondjuk ThinkPad, ráadásul T61-es, szóval inkább a betonnak lett volna félnivalója. Ilyen gyorsan szerintem még senki nem telepített Ubuntut, mint én ez után a kaland után. A Unity sajátosságaival szintén nem vagyok kibékülve, de nem volt már időm egy másik rendszert letölteni, és akkor már inkább a Unity, mint a csempék. Egyébként az már csak hab a tortán, hogy még akadozást is kaptam ajándékba dögivel.

Hogy ennek mi a következménye számomra? Egy hónapig biztos messziről kerülni fogom a fürdőszobát.

És hogy mi értelme volt ennek az írásnak, miért ilyen a fogalmazás, és miért hordom le a 8.1-et? Azért írtam le ezt, és azért írtam így, mert szerettem volna kifejteni az új rendszerről a saját, egyéni véleményemet. Nem mondom azt, hogy ne használja senki, hisz nem vagyunk egyformák, nem mellesleg nem tisztem másokat befolyásolni. Ezt az írást inkább "én így látom" módon javaslom értelmezni. Nem mellesleg amolyan karikatúrát akartam kihozni ebből az egészből, hátha lesz valaki, aki ezen nevet. Egy próbát megérhet még szerintem is a telepítése, hátha megtetszik. Ha így történik, azt sem ítélem el, hisz kinek a 7, kinek a 8. De hogy én még egyszer meg nem akarom látni ezt a szörnyszülöttet, az is biztos... Az írás néhol eléggé kusza lehet, és helyesírási hibákat is tartalmazhat. Ezekért elnézéseteket kérem, de ez a hátránya az este írt bejegyzéseknek. Ennek tudatában még inkább köszönet, ha végigolvastad! :R

Hozzászólások

(#1) Heeken


Heeken
tag

Feldobtad a reggelem :DDD :C

(#2) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

Sejtettem, hogy a 8 és az összes javítása kimarad, ezek után biztos vagyok benne... ;]

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#3) Keeperv85


Keeperv85
nagyúr

:DDD

Én az Ubuntu pályafutását is a Unity kicserélésével kezdtem, az is borzalmas... na de a Windows 8... :Y

(#4) dfdfdf


dfdfdf
őstag

hehe ez jó volt :)

(#5) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Szerintem minden új rendszerről születtek ilyen írások. Senki se válik meg szívesen a megszokottól, de kénytelenek vagyunk.

(#6) petipetya


petipetya
nagyúr

Olvastam és vártam, hogy még milyen meglepetések érnek, aztán jött a hirtelen váltás... Jó volt. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#7) vimes


vimes
senior tag

Ilyet se láttam még, hogy valaki így berezeljen a csempétől :) Szerintem elmennek, illetve nekem a kezdőképernyő sokkal praktikusabb, mint a Start Menü (a gyakran használt alkalmazásokat kiteszem a Kezdőképernyőre, onnan egy kattintás, gyorsabb, mint a Start Menü, és nem kell telerakni az Asztalt egy csomó ikonnal). Ami viszont engem idegesít, a Microsft saját "Zene" és "Videó" nevű alkalmazásai, azok használhatatlanok és ocsányak.A pdf readerjük dettó. A telepítéshez is lenne egy megjegyzésem: mikor először telepítettem win8-at, azt internetkapcsolat nélkül csináltam. Másodjára úgy, hogy volt net, és mikor az felhasználói fiók beállításához értem, nekem is az arcomba dobta az MS fiók beállítását, én meg keresgéltem, h hol tudok offline felhasználói fiókot csinálni, ezen kívül egy csomó más marahaságot, beállítást, amit netkapcsolat nélkül nem. Az volt az utolsó alkalom, hogynetkapcsolattal telepíttem win8-at.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#8) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Szerintem is szörnyű. Azért lehet csempe mentesíteni, ha valaki nagyon utálja. Mondjuk engem nem érint már a Windows, csak munkahelyen, ott meg többnyire XP van még mindig. ;] :))

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#9) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Én megértek mindent, én se örülök annak, hogy a Microsoft GUI részlegén újabban burkolók dolgoznak, de legtöbb idegesítő baromságot meg lehet oldani, csak pár példa:
- lehet asztalra bootolni
- ki lehet irtani szinte minden csempés alkalmazást
- van start8, ami 1k-ért simán megéri

Én így már jó ideje nem láttam csempét az asztalon.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt! | Eladó Edifier R2750DB 55e Ft !!!!!44!négy!

(#10) Keeperv85 válasza lezso6 (#9) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nyilván igazad van és meg lehet ezeket is kerülni, ami megoldás. A baj csupán az, hogy ha én megveszek valamit és nem tetszik, akkor többnyire visszaadják a vételárat... na most ez a szoftvereknél nem fog menni, érthető licenc okok miatt. Így ha tetszik, ha nem a Win 8-ast vagy eltűröm, ha beszo... befizettem rá, vagy mókolhatom át olyanra, hogy nekem is jó legyen, keserű szájízzel. Észre kéne vennie az M$-nak hogy ez a vonal nem jött össze, ennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja... de erre pillanatnyilag nem túl nagy az esély.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.