2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Helyzetjelentés (Ég veled legjobb barát, II. rész)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözletem minden kedves olvasónak!

Pár hónapja közzétettem egy bejegyzést arról, hogy miként zárult egy közel 4 éves barátságom. Hogy ne keljen esetlegesen újra elolvasni az egészet, dióhéjban összefoglalom, mi vett rá a barátság befejezésére. Legjobb barátom a kedves párja hatására teljesen kifordult magából. Idegbajos lett, folyamatosan hangosan és gúnyosan nyilvánult meg, de többnyire az emberek háta mögött. Ezt tetézve, megpróbált igen szépen hátba támadni a saját önző érdekei miatt.

Most ezt a bejegyzésemet szeretném folytatni. Már 4 hónapja nem beszéltünk semmit egymással, mindezt úgy, hogy osztálytársak vagyunk, voltunk. Azért a múltidő is, mert pár nap múlva esedékes lesz az évzáró, és utána ő már nem az iskola tanulója. Feladta, holott már csak egy év maradt az ötből. Ehelyett a szokásos úton akarja folytatni, azaz el akar menni dolgozni. Azzal a 8 általánossal, amivel már szemétkezelő szakmanager (kukás) sem lehet az ember. Még nyelvvizsgát sem tud felmutatni, hogy az megdobja az esélyeit. Mellé albérlet, és esti levelező. Eddig egy embert nem láttam, aki ne bukott volna bele, de ő tudja. Rosszat nem kívánok. Meg én már csak örülök a távozásának. Az utóbbi időben ugyanis elszaporodtak az olyan esetek, hogy mikor meglát, vad telefonozásba kezd, nehogy vissza kelljen köszönnie, és mint írtam, eléggé kinyílt a szája. Ennek egy osztálytárs haverom is kárát látta, vele is kikezdett a beszólogatásaival. Bármennyire is vannak idióta húzásai az áldozatnak, azért ezt nem kéne. Így mi meg rendre visszaszóltunk. Persze ezek nem nagy számban fordultak elő, mivel lógni is elkezdett ilyen-olyan indokkal. A mulasztásai 1 hónappal év vége előtt 20% körül voltak az éves óraszámokat nézve. Mikor megtudta, még ő volt felháborodva. Aztán ezek a dühkitörései már egy tanárnál is kijöttek. Tanárunk szólt neki, hogy elmaradásban van egy témazáróval, és még az év végi előadása is hátravan. A válasz sértődötten és bunkón ennyi volt: "Jó, majd megcsinálom, hagyjon már békén." Tény és való, nem egy korrekt tanárról van szó (sokszor tűntek el jegyek, és kerültek is be úgy, hogy nem tudta megmondani azok eredetét), de azt hiszem ezt nem kellett volna. Viszont van egy sejtésem, hogy mi okozza ezeket a kirohanásokat. Egy közös barátunktól (szintén osztálytárs) tudtam meg, hogy már aktív drogfogyasztó is. Emellett a cigire is rászokott, holott elvileg majd megfullad tőle. Mindehhez a kedves párja segítette hozzá úgy egyébként. Hogy mennyit változott, azt jól mutatja az is, hogy korábban csendes volt, a szórakozás annyi volt, hogy elmentünk hárman (csatlakozott az említett közös barátunk is is néha) biliárdozni, vagy nála csináltunk pár hülyeséget, esetleg viccelődtünk. Most egy másik osztálytárssal (lehet le kéne szokjak erről az osztálytársazásról?) rendre szétcsapja magát valami buliban. Emlékeztetésképp: Egy 18 éves lányról van szó. És hát mint kiderült, a fél osztállyal egy állásponton vagyunk róla. Ennek ellenére egyedül én és a közös barátunk nyilvánítottuk ki nemtetszésünket valamilyen módon. De a többiek most nem képzik az írás részét.

Ami a többi változást illeti, mióta ilyen lett, sokkal jobban kijövök közös barátunkkal, akivel eddig olyan vitáink voltak, hogy Lakatosék irigykednének. Most sokkal jobban kijövünk, pedig hasonló dolgokról beszélünk mint akkor, sőt. Az egyetlen eltérés, hogy már csak ketten vagyunk barátok, nem hárman.

Egy dolog van csak, ami részemről sántít. Nem tudom mennyire járultam hozzá lélekben a lezülléséhez volt legjobb barátomnak. Abban biztos vagyok, hogy legalább minimálisan, elvégre az ember nem gyakran veszíti el a fő pártfogóját. Ugyanakkor hibásnak sem érzem magam, mivel amit tenni akart, az számomra megbocsájthatatlan. Azt viszont beláttam, lehet korrektebb lett volna elmagyarázni, miért van vége. De ott és akkor nem láttam erre reális esélyt, mivel teljesen más volt már a befejezés előtt is. Lehet majd egy levéllel lezárom a dolgot, de ez már egy másik történet...

És igaz ami igaz, néha még tud hiányozni az az énje, akivel anno kialakult a barátságunk. Gyanítom, hogy ez sokáig fog még kísérteni, mivel szinte mindent megbeszéltünk egymással. De ő egy olyan utat választott, amin nem szándékozom kísérni.

Az esetleges helyesírási hibákért, átláthatósági problémákért, és a szóismétlésért elnézést, javarészt mobilon írtam, több megszakítással. Véleményeket, hasonló tapasztalatokat, tippeket, és kritikákat szívesen fogadok. :)

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Sajnos nem csak veled történt ez meg, a párkapcsolatokban hamar vagy esetleg hosszabb távon megtudd változni szeretett személyünk, köszönhető az új személy(ek) befolyásoltságának. És olyan dolgokat művel amit az életben nem hittünk volna.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) Szatyor95 válasza Luck Dragon (#1) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Ez teljesen igaz, és természetes is, elvégre az ember szeretne minél jobban megfelelni a másiknak. Az egyetlen gond ezzel az utolsó mondat, vagyis hogy "olyan dolgokat művel amit az életben nem hittünk volna". Persze ezt arra az esetre értem csak, ha negatív irányba indul a dolog.

Nyugodj békében Integra!

(#3) Luck Dragon válasza Szatyor95 (#2) üzenetére

Sajnos a személy a hatásokkal szemben vagy jó irányban vagy épp az általad is említett rossz felé hajlik ,de az esetek nagy részében mindig a rossz kerül előtérben.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) halkow


halkow
őstag

nem minden emberrel jó mély barátságba kerülni!

ö a tipikus kihasználók leszívok mindenkit ! energia vámpír qrva .... jobban jársz ha elfelejted xard le mert annál rosszabb minnél többet foglalkozol vele , csak magadat okolod az ő bunkósága véget tök úgyanígy volt velem is egy hasonló lány barát véget... fordultam teljesen magamba aki teljesen kihasznált majd eldobott.... de szerencsére rá találtam egy igaz barátra aki segített lexarni őt... (nevezzétek el valami csúf nével mi a haverommal "csőves qrvának " hívtuk mert piált és koricsált álandóan :)

A csajszinak azóta lett 5 tetkója + fültágítója+ (pirszingje) + egy rocker drogos cingár köcsög barátja aki mellesleg 1,5-2 fejjel magasabb nála :)

hát ez van olyan szép és jó már sose lesz mint rég......

Alcatel onetouch idol2s the king

(#5) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Luck Dragon: Ebben egyetértek teljesen. Bár láttam már jót is, de valóban ritka dolog.

halkow: Nagyjából egy véleményen vagyok veled az ilyen volt barátokat tekintve. Nem szoktam túl sokat rá gondolni, csak most, hogy lezárul az év, megint előjött valamelyest. A hiányérzetek egyre ritkábbak, már csak azért is, mert többnyire a gondokat osztottuk meg egymással, amiből látványosan kevesebb lett, mióta végeztem vele. :) Ó, már van gúnynév. Szépsége után zacskósnak nevezte el padtársam. :DDD (Bár nem szoktam külsőleg megbélyegezni senkit, de ezen jót röhögtem. Főleg mivel sokáig bejött a srácnak, míg egyszer le nem rendezte szépen ez a barát.) Ahogy olvastam a hsz.-ed, neked is megvolt már a tapasztalatod.

Nyugodj békében Integra!

(#6) Zoja™


Zoja™
őstag

Lehet, hogy az én világnézetem nyakatekert, de ha ez a barátod egy nő hatására így ki fordult önmagából, ráadásul veled szemben is, akkor valószínűleg soha nem is tekintett téged a barátjaként.

Minden ember megvàltozik, ha új és tartós ingerek érik, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kell fordulni a régi életünktől.
Nem tudom, hogy mennyi idősek vagytok, mármint te és az a srác, akiről az írás szól, de az idő, a frissen szerzett tapasztalatok és a korotok előre haladtával úgy fogtok változni, hogy észre sem veszitek.

Viszont - amolyan Csernusi logikával élve - abból ítélve, hogy a második blogbejegyzést írod a történtekről, ráadásul nem is egy kis szösszenet formájában, igenis törődsz a sráccal és fáj, hogy elvesztetted, mint barátot... :R

(#7) Szatyor95 válasza Zoja™ (#6) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Nézd el nekem, de kicsit most lefordultam a székről, mivel az illető egy lány. :DDD Viszont hogy komoly is legyek, ez a "nem is tekintett barátként" dolog már megfordult a fejemben, miután említette egy ismerősöm. Sok tény igazolná is, bár igyekszem az ártatlanság vélelmét fenntartani. Egyébként mikor ezt lezártam vele, én 19 voltam, ő pedig 17. Mostanra én nem lettem öregebb, ő pedig 18 lett. Változni sokat fog még ez, az fix. Bár mint írtam a halkownak szánt válaszomba, igyekszem az elfelejtés felé terelni ezt a változást. Jobbnak látom így, mert ha folytatja a jelenlegi viselkedését, nem hiszem, hogy maradna bennünk bármi közös is. Meg hát békét biztos nem kötnék, mivel az a kísérlete, hogy hátba támadjon, eléggé eltüntette a bizalmam felé.

A Csernusi logikára pedig: Fájni igazából nem fájt, és ma sem fáj. Sokkal inkább idegesít, mert másodjára követtem el azt a hibát, hogy ennyire megbízom valakiben. Mondjuk sejteni nem sejthettem, hogy ide jut a dolog, de valahogy akkor is hibának érzem. Az viszont igaz, hogy még foglalkoztat kicsit, mi is van vele. De utána egyből rájövök, hogy tulajdonképp nekem erre már nem kell gondoljak, mivel semmi közöm hozzá.

Nyugodj békében Integra!

(#8) Zoja™ válasza Szatyor95 (#7) üzenetére


Zoja™
őstag

Te pedig azt nézd el nekem, hogy nem olvastam el az előzményeket. :R
Nem kezdek el kérdezősködni a történtek részleteiről, de kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat a kiigazítást után, mármint, hogy az említett illető lány.

A nők sokszor maguk sem tudják, hogy mit miért csinálnak és ezt ők maguk is nyíltan bevallják. Hihetetlen számomra egyébként, hogy ha munkáról van szó, a nők eszméletlenül következetesek tudnak lenni, viszont a magánéletben ennek az ellenkezője tapasztalható sok esetben.

Hogy némi humort is szőjjek a végére: ne akard megérteni a nőket. A nők megértik a nőket, ezért utálják is egymást... :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#9) Szatyor95 válasza Zoja™ (#8) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Oh, nem gond az, legalább derültem egyet. :) Nos igen, átéltem már párszor a női logika komplexitását, és zavarát. :DDD Többnyire addig igyekszem megérteni míg fel lehet fogni, de amint az az igazi katasztrófa jön elő, inkább meghátrálok a tanulmányozás alól. :DDD (Persze akinek nem inge, az ne vegye magára.)

Nyugodj békében Integra!

(#10) greenity


greenity
aktív tag

Szia, ismerem az érzést, bár engem nem támadtak konkrétan hátba, de egy barátság tönkrement.

Írtam róla pár sort, de az nem az egész történet. Én voltam a rossz, én voltam és vagyok a rossz, a nagyképű doktorandusz, aki lenézi a mesteren tanuló barátait. Tudod innen látszott az, hogy nem is ismer, mert lehet, hogy néha úgy tűnt, de soha nem néztem le senkit.

Azt a bizonyos beszélgetést meg megejthetted volna, de nem sok foganatja lett volna, ha még jól emlékszem a történtekre. Valóban próbáld meg elfelejteni, mert jobb nem lesz attól, hogy folyamatosan agyalsz rajta. Az ő élete, az ő bolondsága, Te addig voltál a barátja, amíg meg tudtál benne bízni, onnantól kezdve mit is kéne tenned, nyilván fáj és érdekel mi van vele, és nem akarod hogy baja legyen, de ha nem hagyja nem tudsz vele mit csinálni.
Akkor teszed vele a legjobbat, ha békén hagyod, lehet lesz még olyan, hogy megkeres, és a segítségedet kéri, ne hajtsd el, beszélj vele és meglátod akkor mi lesz.

Jó pihenést a nyárra ;)

"Egy mosolynál jobb a több"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.