2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Éjjeli parazita

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sok féle módon lehet elérni, hogy az ember hulla fáradtan se aludjon el. Ilyen például sokaknál egy pár pohár kóla, 1-2 csésze kávé, stb. De vannak ennél kellemetlenebb okok is. Lelki/fizikai fájdalmak, fokozott idegi állapot, de az egyik legrosszabb, mikor az ember teli van csípésekkel, vagy épp előjön az allergiája. Velem most a csípés esett meg. Ráadásul elég esélyes, hogy ágyi poloska van a dologban. (Röviden: Most egy rokonoméknál töltöm a hétvégét. Volt náluk nemrég poloska-írtás több alkalommal is. De egy ideje abbamaradt.) Így most hiába adott a pihe-puha ágyikó, örülök, hogy egyáltalán még nem gurult el a gyógyszerem, és vakartam magam agyon. Pedig kegyetlenül nehéz ellenállni. (Mit nem adnék egy tubus Fenistilért...) Ráadásul ez egy hamar nem fog elmúlni, alapból is ki szokott tartani egy hétig, de nálam, aki ilyesmikre többnyire érzéketlen... Ha épp érzékeny vagyok valamire, annak sokkal tovább érzem a hatását, mint más emberek. Szóval izgalmas két hét elé nézek. :(

Hogy ne csak panasz legyen, esetleges sorstársaimnak pár tipp, javaslat:
-Amint felmerül a poloska gyanú, szakemberrel kell konzultálni. Sok dolgot megoldhat az ember maga, de ezzel jobb nem játszani. (Főleg, ha kisgyerek is érintett lehet!)
-Meg kell szüntetni a forrást. Ezek a dögök szeretnek nappal szűk, sötét helyre bújni. Még a konnektortól sem félnek. Ahogy csak lehet, meg kell szüntetni az ilyen helyeket. Például ha valahol van egy üreges szegély, érdemes kitölteni azt az üreget.
-Minél előbb írtja őket az ember, annál hatásosabb a dolog.
-Bárhol látunk egy példányt, nem szabad megkímélni. Ahogy csak éred, üsd, fújd le rovarölővel, és keresd a társait.
-Ész nélkül ne állj neki magad kezelni a problémát! Nem mindegy ugyanis, hogy mit és hogy használsz. Ebben is inkább érdemes egy szakit megkérdezni.
-Ha kínoz a csípés, ne vakard! Akármennyire is kegyetlenül nehéz, bírd ki. Ha nagyon nem megy, a körmöddel kezd el a megcsípett részt körülvakarni. Arra figyelj, hogy NE érj a csípéshez, vagy ahhoz nagyon közel. Úgy 1-2 centi távolságot tarts. Ez pár másodpercig elmúlasztja a viszketést. Vagy válassz egy kényelmes pozíciót, és kösd le magad a lehető legkevesebb mozgással. Hallgass zenét, olvass könyvet, vagy relaxálj.
-Ha mész valahová, akkor előtte zuhanyozz le, és vegyél teljesen tiszta ruhát.

Ezeket a tippeket saját magamon teszteltem, így nem garantálom, hogy Neked is be fognak válni! Az írást még fogom kiegészíteni/javítani, ha kipihentebb leszek, és nem minden pillanatban a vakaródzás jár a fejemben. Ha van/volt hasonló élményed, szívesen fogadom hsz. formájában. :R

Hozzászólások

(#1) nakos1212


nakos1212
senior tag

Dögölne meg az összes ilyen állat (szúnyog, csipőlégy, bögöly), most komolyan.
Semmi hasznot nem hoznak se az embernek,se a természetnek.

(#2) marositech válasza nakos1212 (#1) üzenetére


marositech
senior tag

Ne szidjad a békák kajáit. :D

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#3) Neil Watts válasza nakos1212 (#1) üzenetére


Neil Watts
veterán

"se a természetnek"

Azért ezzel vitatkoznék. Ha haszontalan és életképtelen lenne, akkor a természet már réges-rég eltörölte volna. :U

Üdv. core2

(#4) nakos1212 válasza marositech (#2) üzenetére


nakos1212
senior tag

a békáknak van még x kaja amit megehetnek, és nem csípi az embert sem.

(#5) jimmy399


jimmy399
senior tag

Nekem is volt szerencsém hozzájuk. A poén, hogy pont a fejem felett aludtak szépen békésen az ágy háttámlájának varrásaiban. Csak le kellett tipegniük kb 15 cm-t a fejem irányába és mehetett a kajálás a legnagyobb örömükre. A poén, hogy nem vettem észre, hogy pont a fejem felett vannak, csak egy véletlen folytán. Előtte 2-3 hónapig szenvedtem a csípésektől. Ahogy a mester írta, nem szabad vakarni egyáltalán a csípéseket, mert akkor elmúlik a viszketés, de ha bármilyen módon a legkisebb surlódás vagy véletlen érintés hatására azonnal égető-viszkető csípés lesz megint... Iszonyat horror, mert viszekt és fáj is egyszerre. Volt véresre vakartam de viszketett tovább. Szereincsére csak a fejemet meg a kezemet néha az alkaromat kapták el, de 1-1,5 hétig nem múlt el a csípés. Fenistil gél csodákra volt képes.
Amíg nem tudtam, volt hogy napokig a földön aludtam, de ezek a dögök oda is lemásztak hozzám, és már majd az őrületbe kergetett, hogy rendesen féltem lefeküdni aludni.... De szernecsére megtaláltam őket, pusztítottam őket mint állat. Nem volt belőlük sok, csak olyan 3-4 nagyobb darab. De voltak peték is, azokat is megsemmisítettem... Aztán pár napig még találtam petéket, de azokat is eliminálva szerencsére hónapok óta gond egy szál sem. :) Szóval kitartást...

--- N/A ---

(#6) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

nakos: Egyezzünk ki abban, hogy a vérszívók váltsanak vega üzemre. :D Ja, és ne szeressenek este az ember fülébe zümmögni.

jimmy: Köszi, meg lesz az a kitartás. Ma találtam kettőt hajnalban, az egyiket már éjjel lekaratézhattam, mert feldobta a pacskert, a másik meg... Hát nem lehetett éhes. Ennyi paradicsomlé Drakulában sem lehetett, mint ebben volt. :DDD Remélhetőleg hamar buktak le az aranyoskák, bár úgy is kapnak finom írtást. Az a viszketős dolog meg. Direkt nem mozogtam, hogy ne érezzem, erre viszketés helyett volt akkora görcsöm, hogy nem bírtam megmozdulni. Mondjuk egy 20 csípés csodákra képes. Neked meg gratulálok a sikeres írtáshoz. :R

Nyugodj békében Integra!

(#7) mickemoto


mickemoto
senior tag

Pár éve kijött rajtam valami viszketős allergia, hihetetlenül rossz volt.Éjszaka nem tudtam aludni annyira viszketett.Három nap után emiatt teljesen kimerültem.Végül bementem a kórházba ahol kaptam pár injekciót amitől valamivel jobb lett.Egy hét alatt aztán el is múlt nyomtalanul.
Aki nem élt át ilyet az el sem tudja képzelni.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#8) greenity


greenity
aktív tag

Pont ma ébredtem arra, hogy mindenem viszket, nem poloska, hanem szúnyog. Reggel hatkor tudtam elaludni :(

"Egy mosolynál jobb a több"

(#9) Lauda válasza Neil Watts (#3) üzenetére


Lauda
félisten

A kullancsra had kerdezzek ra akkor mar, hogy annak mi a haszna! Koszi! :D Mondjuk az eletkepes megallja a helyet, ehhez mas allat veret szivaj es kozben terjeszti a fertozeseket..... :W

[ Szerkesztve ]

(#10) Szatyor95 válasza mickemoto (#7) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

mickemoto: Inkább el sem képzelem. Így 36 óra folyamatos ébrenlét után is járkáló szellemnek érzem magam. Akkor milyen lehet három nap után, főleg viszketéssel kiegészítve?

Greenity: Akkor neked is jutott a jóból mára. Ha még érezhető, és/vagy látható, jobbulást. :)

Nyugodj békében Integra!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.