2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Az első okostelefonom! (Galaxy 3)

Írta: | Kulcsszavak: android . samsung . galaxy . telefon . galaxy3 . i5800

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos hol is kezdjem... Samsung B5702 DualSIM, egy nagy behemót ami azért mégis csak jó volt és használható.
Jó telefon,jó telefon de meg kellett válnom tőle, mert ugyebár mégis csak elavult egy telefon.
Ekkor sok fórumozgatás és kérdezősködés után eldöntöttem: Galaxy 3! Ő lesz az!
Amint eltudtam passzolni a B5702-őt, rohantam a T-Mobile hoz, (megjegyzem csak kényszerből vagyok itt, az egész család rokonság T-Mobile os, de valahogy még sem szeretem.) hogy megvegyem.
A kis csajszi persze kijelentette, hogy ez volt az utolsó darab. (Régen ugyanitt a W880i-m ra 2hetet vártam, hogy hozzanak úgyhogy valahogy számítottam rá, hogy nem lesz könnyű, de összejött!)
Természetesen előfizettem mobilinternet szolgáltatásra, hiszen mit ér egy okos telefon NET nélkül? (Sokat úgy is, de azért a NET mégis csak kell hozzá na.)

Térjünk is rá a telefonra, mit tapasztaltam vele, milyen maga a telefon és hogy meg vagyok e vele elégedve.
Amint tudjátok a Galaxy 3 egy középkategóriás telefon, így nincs benne minden amit szerettem volna, de mivel a kereteim ezt engedték meg, így ezt vettem, DE nem bántam meg!
Telefont beüzemelni nem volt nehéz bár eléggé meg ijesztett, hogy körülbelül 1percig néztem a "Samsung" feliratot. "Végre, bekapcsolt!"
Maga az, hogy milyen könnyen és gördülékenyen tudom vinni a kezdőképernyőket, és milyen könnyen érzékelte az ujjam meglepett (Szinte hozzá sem kell érni és már érzékel), főleg, hogy előtte csak unokatesóm Samsung S5230-át nyomkodtam. És megjegyzem, azt tényleg nyomni kellett.

A külső elég szép, nekem tetszik! Kézre áll, nem egy nagy tégla, "könnyü" és az anyag amiből készült sem rossz.
Bár az alján kicsit recseg ropog ha nyomkodom, a hátulja elég nehezen jön le (legalábbis elsőre) és eléggé szedi az ujjlenyomatokat, ezért nem árt beszerezni valami fóliát és tokot, esetleg egy kendő is megteszi. A hangerő szabályzó gomb nem rossz, néha elnyomom de tűrhető. A tetején van egy USB dugasz, amit egy kis kihajtható "ajtó" véd, egy on/off gomb ami több mindenre is funkcionál és egy 3.5mm jack dugasz, persze ebbe az mp4 lejátszóm fülese is bele megy de minek is az, ha a Samsung kiszolgált minket egy "agybadugós" fülessel.

A felbontással nem sok gondom volt, bár eléggé idegesített először, hogy fekete háttérnél (pl: beállítások) kicsit így "összeolvad és nyomot hagy maga után" a kép, de megszoktam.
Ezzel a felbontással is egész szépek rajta a filmek (DivX) konvertálás nélkül is!
Ezután hamar lemerítettem és felhajítottam az elosztóra, hogy töltse 16órán át.
Természetesen csak én lehetek ilyen, hogy a számítógéphez dugtam be amit esténként kikapcsolok (elosztót). Így nyugodt szívvel aludtam el, hogy reggelre "kisüti" az akkut és nyomkodhatom tovább a telefont de persze nem... Mert reggel apám gépezett és ő szólt hogy "Te hülye elosztóval kikapcsolva biztos felfogja tölteni a telefont..." Na mindegy is, a végén sikerült kisütnöm (+1nap)

Szerencsére van itthon Wifi hálózat, így másnap kipróbáltam. Rákapcsolódtam és persze egyből a marketre tévedtem, ahol leszedtem pár ínyenc programot és játékot (amiket itt fórumon ajánlottak :) )
A Wifi zsír, jöhet a GPS... Nos ezzel voltak gondok. Először is nem akar bejönni ez a vacak, mihelyt rábírtam a működésre bemért, de persze hogy az egész várost behatárolta a "kör" és 10-20 utcával arébb rakta a jelzést... Hát figyeljél ide, nem itt vagyok!
Nekem ez csalódás volt, azt hittem pontosabb. Leszedtem hozzá a GPS Boostert és talán kicsit javított rajta. (Megjegyzem, hogy buszon és kocsiban mikor megyünk, azaz egy bizonyos sebességgel haladunk valahová nagyon nagyon pontosan beméri hogy hol vagyok és követi is az utat, na de nem értem hogy ilyenkor miért.)

Az akkumulátor elég sokat bír, ha kivan kapcsolva minden fölösleges dolog, amit nem használok.
Általában 2 naponta töltöm, de akkor sincs teljesen lemerülve. Az 1500mAh-s akkumulátor eléggé bírja.
Az első héten voltak eléggé furcsa dolgok, például hogy kikapcsoltnak jelzett ha hívtak,nem működött az internetkapcsolat de mostanra már belőttem és semmi baja!

A kamera egy 3,2 Megapixeles autófókuszos. Eléggé jó képet csinál... nappal! Mivel, hogy ledet lusták voltak rakni hozzá, bár nem is bánom mert nekem nem fontos.A kamerát egyébként sokféleképpen be lehet lőni, "rengeteg" állítható funkció van benne. A videófelvételt még nem teszteltem, erről nem szeretnék írni.

Lássuk csak, mit tud a 2.1-s kis zöld robot!
Feltettem pár játékot. Mind közül a Super K.O. Boxing 2 és az Angry Birds tetszett!
Nos, mind a kettő megizzasztotta a telefont, bár a bunyós pár kivétellel (pár kisebb akadás, ami esetleg töltés miatt volt) elég jól futott, de az Angry Birds volt hogy egy kis ideig 20-30mp-ig "szaggatott" azután megint beindult. Ez nem egyszer fordult elő. (Bár nem is olyan sűrűn)
Ha böngésző és mellette zenelejátszó volt elindítva nem akadt, se a menüben se sehol. Csak a Dühös Madarak akasztották meg néha a rendszert, hiába futott egyszerre több program, pöcc nélkül tudtam bármit csinálni rajta. A DivX filmeket is pöcc nélkül vitte, talán az MKV-nál akadt néha meg, de ez felbontástol is függ. Natúrba ráhajítottam a kis filmecskét, mindenféle konvertálás nélkül és már hasított is rajta :) Ez tetszett.
Talán egyszer volt fagyás, mikor telepített egy programot közben ment a zene és a böngésző is.
Jó magam Opera Minit használok (ez kevesebb adatforgalmat generál), de a gyári Böngésző sem rossz
,főleg, hogy van MultiTouch, így kényelmes a zoomolás is, akár a galériában is.
A 667 MHz-es processzor teszi a dolgát, nincs rá panasz. Bár nem ér fel a Galaxy S el ami egyértelmű, de mégis teljesen elfogadható én nem sokszor tapasztaltam lassulást, persze ha nyúzzuk és nem rendeltetés szerűen használjuk, meg lehet ezt is akasztani. De úgysem használ senki egyszerre egy játékot egy böngészőt és egy zene lejátszót. (Legalábbis szerintem)

Galaxy 3 Teszt Videó

A telefon maga jó, csak szépen kell vele bánni. Én személy szerint nem tennék rá semmilyen tört ROM ot meg ezt azt. Gyári 2.1 Eclair van jelenleg rajta, és én teljesen meg vagyok vele elégedve!
Feltettem rá a Lookout Mobile Security-t, ezt mindenképp ajánlom mindenkinek! Task killert használtam egy ideig, de hamar "meggyepálta" a telefonom, így inkább hagytam. A játékok elég szépen futnak rajta.
Bár a kisebb hibáit elnézve nincs baj a telefonnal, de azért ráfér majd az a 2.2(Froyo) frissítés!
Mindeninek csak ajánlani tudom!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Hozzászólások

(#1) molnarpeter


molnarpeter
(PH! kedvence)

Üdv a klubban :)

mp

(#2) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

vettél volna bladet, nekem már a golyóim is televannak a galaxy3-al :D

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista |

(#3) Szajo


Szajo
(őstag)

Akartam,de Samsungos vagyok. Na és plusz ha kifogok egy pixel hibásat?

[ Szerkesztve ]

"Nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni!"

(#4) danih


danih
(PH! kedvence)

Tört ROM?
Úgy érted "custom ROM". Tudod, amelyikben benne vannak az utolsó frissítések, közösségi patch-ek és hibajavítások, optimalizálások.
Tényleg semmi előnye nincs :)

(#5) DeFranco válasza Mr.Csizmás (#2) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Neked mi bajod van még mindig a G3-mal? Mit nem tudtál megoldani?

(#6) Mr.Csizmás válasza DeFranco (#5) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

azon kívül semmi, amikor arra szeretném használni, amire vettem (utazás közben net+zene).

volt, hogy kb. monorierdőtől ceglédbercel cserőig nem volt hajlandó felmenni az adathálózatra, 2-3x eldobás, letiltás, újra is indítottam....meg zenehallgatás közben szépen beleszaggat, amikor eldobja a hálózatot.

indokolatlan belassulások - este töltés előtt újraindítom, reggel le, melóban áll az asztalon, memóriában kb. az ébresztőóra van - hívás - elkezd szólni a csengőhang....nézem....kijelző is mintha mutatna már valamit....várok egy kicsit....jé kiírta, hogy XYZ hív! dejó!!!

okos emberek a samsung mérnökei, tényleg. :) btw. soha többet samsungot, inkább szerzek egy bladet, megbarkácsolom, és boldogan élek :D

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista |

(#7) Szajo válasza danih (#4) üzenetére


Szajo
(őstag)

Nem azt mondtam hogy a tört ROM rossz, csak én sosem szerettem a garivesztős dolgokat...
És kezdőknek meg nem is ajánlom, mert ha elrontják eléggé kellemetlen lehet,hogy nem megfelelően működik a telefon...
Persze főtt ROMmal is belehet lőnni a telefont, sőt elég jól.

"Nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni!"

(#8) DeFranco válasza Mr.Csizmás (#6) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

2.2. vagy GPRS Problem?

Egyébként arrafelé lepkehálóval kell fogni a térerőt, járok arra én is, de nekem működik alap rommal is minden.

(#9) Mr.Csizmás válasza DeFranco (#8) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

a röhej az, hogy máskor meg simán szakadás nélkül stabil lemegyek akár ceglédig is, vagy a másik irányba Bp-ig....ezt kihagytam.

T-s rom

mondjuk budai útnál a bevágásban leesik a térerő, de ott más telefonnak is.

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista |

(#10) DeFranco válasza Mr.Csizmás (#9) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Időjárás, hálózat leterheltsége, napvihar, véralkoholszint.

Nekem mondjuk mindegy, csak látom, hogy nagyon fújsz a telefonra, én viszont meg vagyok vele elégedve, és ezért nem értelek, ezért keresem az okát, érted.

A cikkhez: mindjárt elolvasom :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.