2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Mit kell tudni a forkolásról?

Írta: | Kulcsszavak: fork . explain . jelentés . definition

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Forkolás. Többször hallottam viszonylag rövid idő alatt, ezért elhatároztam, hogy kinyomozom mit is jelent.
Az egyik értelmezés szerint azt jelenti a számítástechnikában, mikor egy folyamat (process) forkol, akkor létrehozza önmaga egy másik példányát. Még általánosabban a forkolás egy többszálúsított (sic!) környezetben azt jelenti, hogy a végrehajtás folyamata megkettőződött illetve a szülő folyamatból egy gyermek folyamat született.
Unix vagy Unix-hasonló operációs rendszereken a szülő és a gyermek folyamat képesek átadni egymásnak a fork() rendszerhívás értékét.
A fork művelet létrehoz egy elválasztott címzési helyet a gyermek folyamatnak. A gyermek folyamatnak van egy pontos másolata a szülő folyamat memória szegmenseiről. Mindkét folyamat ugyanazt a kód szegmenst birtokolja, de egymástól függetlenül hajtják végre.

A mindennapi szóhasználatban -véleményem szerint- a következő képpen lehetne definiálni a fork-olás szó használatának lehetőségét.
A forkolás, mint ige szófajú szó cselekvést fejez ki, amit azt jelenti, hogy egy adott tárgy vagy fogalom fizikailag vagy fogalmilag létrejön és ezen példányok önmagukban is képesek a szülő minden jegyével rendelkezve önállóan létezni, például: "Az OpenOffice.org projekt vezetői LibreOffice néven forkolták a programot."
Ebben az esetben az OpenOffice termék mint szülő fogalom (termék) a létrehozoja a LibreOffice fogalomnak. A LibreOffice az OpenOffice gyermekeként született, de rendelkezik minden tulajdonságával. A két példány egymástól függetlenül is képes a fennmaradásra.
A forkolás, mint fogalom nem ad magyarázatot a példányok élettartamára.

Úgy gondolom, hogy a szó meghatározása után már biztosan és helyesen lehet használni a forkolás kifejezést.

supesz

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag

köszi, hasznos

(#2) padee


padee
tag

azt hittem a horkolásról fogsz írni...

(#3) TK36


TK36
aktív tag

Jó kis írás.
Akkor én meg like-olhatom az írást.? :DDD
Én eddig sem használtam, és nem is fogom használni az adott szót.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.