2020. július 7., kedd

Gyorskeresés

Billentyű átmatricázása Lenovo X60, Dell L20U

Írta: | Kulcsszavak: billentyűzet . matrica

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv srácok!

A mai napig csak hírből ismertem a billentyű matricát. Tudtam hogy jó dolog, és hogy júkéj or júesszéj billentyűkre szokták felkenni azok akik nem tudják hol is helyezkednek el az ékezetes karakterek.

Az előző blogomban már megismerhettétek a Lenovo X60-as notimat. Ezen sincsenek ékezetek, de kit zavar alapon így használtuk feleségemmel.

Egyik kollegina párja megkérdezte hogy kell-e nekem Dell billentyű ajándékba, mivel folyton csinálok valamit a gépükkel, és jó baráti viszony révén nem szoktam megkaszálni őket. Nem tiltakoztam, viszont hamar lelőtte a poént hogy ékezetes karaktereket ne keressek rajta, arab jelekkel viszont annál inkább el van eresztve. Na ez még nem lehet nagy baj, mondom veszek rá matricát, és "megtanul magyarul kis barátunk". Valamint indulásnak kipattintottam az 'Y' és 'Z' gombokat, hogy helyet cseréljenek egymással. Első körben árgép, ph kereső, stb. találtam is 250 Ft-ért ami elég kókánynak tűnt. mentem feljebb az árak tekintetében, és csak azokat a gagyikat láttam egészen a 2500 Ft-os kategóriáig. Ezek már "világító"-ként vannak írva, ami annyit jelent hogy a monitor fénye elegendő ahhoz, hogy szépen tündököljön az éjszakában. És tényleg! Nem mintha egy másodpercig is azt hittem volna hogy parányi SMD LED-ekkel vannak megspékelve, és a rálihegett széndioxidot alakítja át elektromos árammá. Visszatérve az árakra, mégis csak Hardveraprós mókus vagyok, és jóideje innen veszek szinte mindent, leszámítva a Túró Rudit. Megtaláltam a legjobb minőséget, kevesebb mint a fele árán blmhungary fórumtársunknál. Meg is beszéltem vele egy Csepel Plázát, Szombat, ebéd utánra. Hozta is az árut, amire lecsaptam, mint gyöngytyúk a magra. (Ne gusztustalankodjunk) :DDD

Utóbb említett Arab Dell barátunkat előkészítettem matricázásra,persze csak miután meggyőződtem róla hogy a MOSZAD nem épített bele keyloggert, és ballisztikus robbanóanyagot sem.

Lássuk

Könnyedén leírható az Al –Dzsazíra, és nem csak fonetikusan
Erről ilyenek jutnak eszembe: Bombák Földjén, Allah Akbar, "jálá!! jálá!! Baklava, pedig nem mondható rólam hogy sztereotip vagyok :N ;]
Az rendben van, hogy tudom hol vannak az ékezetes karakterek, de ezt a billentyűt nézve elég nehéz akármit is megtalálni rajta, olyannyira zavar engem ez a sok hieroglifa szerű betű. Nem tehetek róla, próbáltam megszokni, de ez lehetetlennek tűnik.

Az előkészület annyi volt, origi eszköz révén, hogy letörölgettem a szöszt róla etanolos kendővel.
Irónikus, hogy mikor épp ezt írom, már készen van a billentyű, de mégis az ékezet mentes gamer Logitech G105-ömet használom.

Óvatosan leszedtem csipesszel, felillesztettem, hogy takarjon mindent, majd a nyitott MS Wordbe kreáltam az értelmetlen sorokat, ahogy passzíroztam rá. Óvatosságból minden ragasztás előtt kipróbáltam a lenyomott gombot, mert nem akartam később felszedegetni egyiket sem.

És kész!
Csak közben eltelt kb 40 perc, és megfájdult a derekam. Ez valahogy nem olyan mint amikor itt ülök 4 órát, és megy a Battlefield BC2 :N :DDD

Ha valakinek nem tűnt volna fel akkor hiányzik egy gomb, a hosszú [ í ]
Ajándék lónak ne nézd a fogát, erre csak ennyi jutott, meg a [ jobb alt ] + [ j ]

A lényeg megvan, kollégámnak felmatricáztam, ő tudja használni, a másik matricát meg holnap felkenem a Lenovo X60-ra. Az én Dell példányomat meg elteszem a rosszabb időkre.

Kösz hogy benéztél, remélem tetszett!

Hozzászólások

(#1) SüdiLaller


SüdiLaller
(aktív tag)

Ez is megvolna.. :))

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.