2023. január 26., csütörtök

Gyorskeresés

Néhány elhanyagolható kütyü, elemzése és a telefonok királya!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A cím is sugallja, hogy néhány hardvert és egy telefont elemeznék ki és mesélnék róluk miért vettem meg őket. Hát akkor a kezdés meg is volna, akkor csapjunk a lovak közé. :C

Elsőnek egy Logitech K230-as billentyűzettel és egy M510-es rágcsálóval kezdenék.

Hát róluk lenne szó. Kb. két éve vettem Egy vezetékes Logitech egér-billentyűzet kombót, de úgy gondoltam, hogy ideje lenne egy vezeték nélkülire váltani. Nem azért, mert sok pénzem volt, hanem mert a kábelekből lett elegem meg abból, hogy amikor még kellett volna húznom az egeren, nem ment mert nem volt több kábel. Így cseréltem őket vezetéknélkülire.(tudom, hosszabító stb, de az is kábel)
Az árban nem akartam messzire menni, így erre a 2 hardverre esett a választás. Az a baj, hogy amik tetszettek volna, azt nem ennyi pénzből (kb. 13k.) úsztam volna meg, hanem vagy 50-ből. Azért annyi pénzem nem volt.
Szóval a tapasztalatok, mert már vagy 5 hónapja, hanem több nyúzom őket.

Az egér.:
Az elején kicsinek tűnt a régihez képest. Corded mouse M500-am cseréltem le.
Az anyaghasználat igen tűrhető és már kézre is áll nagyon. A görgö igen csak hangos, ha kattintunk vele, a "réginek" nem volt ilyen hangos. Két darab tartós elemet kaptam hozzá, amik háromnegyedig voltak cundellal. Még mindig annyin van. Tényleg energia takarékos, mert azért néha még játszok vele.
A vezeték nélküli része jó volna, de egy valamire rájöttem. Mivel a géptől kb. 40 centire van egy wifi router (ez lesz a harmdaik kütyü) igen csak laggol az egér. De ezt majd később.
A telepítése könnyű, bedugod felismeri a gép (nálam windows 8 x64) és már megy is. Ha kell a setpoint driver fel lehet rakni, mert a programozható billentyű parancsokat csak abból lehet megoldani. És az elem szintet is kijelzi.
Szóval az egérre 5 csillagból 4,5 adok.

A bilentyűzet.:
Egy Compact K300-at cseréltem le egy K230-ra.
Igen kicsi billentyűzet, össze van zsúfolva rendesen. Sokszor gépeléskor el is nyomom.
A súlya nem sok, sajnos a jobb oldala könyebb, mert a bal oldalon a fedél alatt található a 2 darab baba elem. Néha az egérrel ha rodeózok nagyon könnyen el tudom tolni a jobb oldalát a billentyűzetnek.
Az anyaghasználata szerintem nem jó, a billenytűk rossz érzés képett adnak, viszont könnyen járnak.
A többi az egérhez hasonlóan alakul, nem is részletezném ezt itt is.
Ami tetszik benne, hogy három fedlapot kapunk a termékhez, így nem tudjunk gyorsan megunni a billentyűzetet.
Amit még említenék, az talán az lenne, hogy a Logitech úgy oldotta meg az unifying technológiát, hogy 1 vevő, maximum 6 eszközt tudunk párosítani. Ez itt is igaz.
De, aki játszani szeretne vele, annak ajánlatos külön-külön csatlakoztatni a géphez őket. Vagyis egy vevő, egy bill. és egy vevő egy egér. Sajnos az elején én egy vevő, és a 2 eszközt csatlakoztam és COD6-ban igen csak nem reagált sokszor a sok billentyűre és egér kattintásra.
Hogy külön szedtem őket, már így jó is.
Ennyit a billentyűzetről. 5 csillagból 3-at kap.

Wifi router.:
2007-ben mikor kénytelen voltam netet köttetni a főiskola miatt, amint tudtam egy routert vettem, mert a modem megette az életemet, mire csatlakozni tudtam. Nem beszélve arról, hogy akkor még a lan partik mentek és azt is kicsit megkönnyítettem, hogy nem kell addig a netet kihúzni.
Szóval idén vettem egy Tp-link WR2543ND-s routert.

Ő lenne az.
Sajnos későn láttam, hogy kifuttó termék, de mivel már úton volt, nem akartam bonyodalmat így jó lesz ez. Jó is. Sajna ha újat vennék megint, akkor egy "komolyabbat" vennék, de megint csak tp-linket.
Szóval, a régi router elcsomagol, az új ki, beállítás és működött is. Egyedül amivel 2 napig szenvedtem az a távoli asztal elérés az új roteren. 2 napig nem aludtam mire eszembe jutott, hogy a régin is fw-t kell cserélnem akkor lesz jó. Hát itt is úgy volt. Nem tudom, hogy a gyári fw miért nem engedi hogy csatlakozzak hozzá. Mindegy, megoldottam és működik.
A wifi jó, a házban nagyon jó, sőt, mindenhol kiakad a jel. Ennyi pénzért minimum hogy úgy legyen. (17k)
Rendelkezik usb portal, külső vinyónak meg nyomtató megosztásra is lehet használni.
Külsö vinyónak lassú az usb port, már nem mintha gépen nagyon gyors lenne, de a routeren nagyon lassú volt az adatátvitel.
Hát mivel ilyen szuper küytüt vettem, hogy nyomtató port is van és az új fw-el már mégtöbb nyomtatót felismer, egy Xerox 3117-el próbát is tettem. Eddig a gépen volt, de mivel a papír felvétellel problémák voltak, töröltem a drivert és nem is használtam a nyomtatót.
Az első probléma, hogy windows 8 x64-re a gyári cd driver nem jó, vadászni kellett neten, egy tp-link usb printer controller-t. Hát itt jött a második probléma. Bedugtam a nyomtatót, elindítom, talált jó drivert és nem ismeri fel a nyomtatót. Oké, akkor cselesek leszünk, mert írta a szuper szoftver, hogy telepítsem elsőnek fel a drivert a gépre. Aham, csak .ini fájlokat tartalmazott a nyomtató driver, így vissza kellett dugnom a nyomtatót, felrakni a drivert, majd ha fent volt, akkor vissza a routerbe, ott telepítés, újraindítás és utána fel is ismerte a router, gép minden. Öröm és boldogság.
Itt már egy hálozati nyomtatónak ismerte fel ami jó, működik is.
Akkor még egy probléma jött. Mivel ennyire szeretem magam szívatni, gondoltam megoldom, hogy az új laptopról is tudjak nyomtatni. (következő kütyü)
Oké, lapos be, nyomtató keresés majd telepítés (itt win7 x64) és ment is örültem neki. Annak nem, hogy csak akkor működik, ha a nagy gép, az asztali be van kapcsolva, mert úgymond, az a szerverem a nyomtatóhoz. Ha ki van kapcsolva, nem érzékeli a laptop hogy van nyomtató. Szóval itt megállt a tudomány.
Aki tud ebben valami okosat mondani, akkor kérem szóljon, örömmel veszem. :D
5 csillagból 5-öt megkapja, még az fw ellenére is. Meg annyit, hogy 2,4-en megy a wifi és a vezetéknélküli kütyük is, így néha igen csak laggolnak a dolgok, de már tervben van a megoldása, hogy ne legyen ilyen probléma

A laptop. (Lenovo G580, Corei3 2328m, 4 giga ram, 1 tera hdd, freedos)
Ezt azért vettem, mert a melóhelyen hiány van a gépekből (a jó gépekből) és mivel vándor életmódot éltem, ha kellett egy gép, így inkább vettem egyet magamnak és azon dolkgozok bent. Ez saját, oda ülök vele ahová akarok és ahol van áramforrás. :DDD .
A netet egy access point-al oldottam meg, van már akkor ez is van a géphez.
Szóval a laptop szép, jó csak az elején, mikor elhoztam, egyből nekiugrottam és amit tudtam a hdd-ről gyalultam le. Kár volt. A Onekey partíciót legyalultam így a mentés nem működött rajta.
Itt is 2 napig keresgéltem neten, mire rátaláltam hogy kell megoldani. Megcsináltam és már jó is.
Van hozzá laptophűtő, usb hub, meg egy wifi egér is, ami zabálja az akkut. Na ennek nem örülök.
De mindegy, ez van. Képet nem linkelek, neten annyi van hogy sok. (140k minden egybe számolva)

És a legjava még csak most jön. A telefonok királya!!!!
Szerintem mindenki kitalálta melyik telefonról lesz szó.
De szerintem ne találgassatok, elmondom, meg mutatom. Is.

Igen! Ő lenne az! Egy 6310i telefon remek állapontban!

Mivel a telefon 2002-ben került a nyilvánoság elé, és 2005-ig gyártották, a világ egyik legjobb telefonja volt akkoriban. A menedzserek telefonja. Közel 17 nap készenlét és maximum 7 óra beszélgetési idő egyhuzamba! Ez akkor nagy szó volt, ma meg már hihetlenül hangzik. Na jó, még mostani telefonok is csak 2-3 napig bírják az akkuk. Szóval nem volt a telefon betervezve, de mivel a másik telefonom (6234) már igen csak rászorulna a teljes felújítás, meg egy szervíz így inkább vettem egy régi új, felújított telefont.
Ezt is csak azért vettem meg, mert álmaim telefonja. A legszebb és amire nekem kell, telefonálni, sms-t írni meg az időt megnézni, bőven elég. Mai szemmel egy elavult telefonról van szó, de én nem bírom az androidos kisképernyős mobilokat, mert az ideg öl meg csak tőlük. Ami még tervbe volt véve, egy Lumia 800-at lett volna, de annyit meg nem ér meg nekem. Pedig még az a telefon tetszik. De megvegyok net, wifi és simogatós képernyő nélkül. Ha kell valami akkor ott a laptop meg a nagygép.
Ez a költségvetésembe nem volt betervezve, mert C+E jogsi és a sallangjaira gyűjtök, de majd valahogy kipótolom. Szóval örülök ennek a telefonnak! :)
Ami még ideírék az az lenne, hogy egy jetblack előlappal vettem, ami a bal oldali a képen és a legszebb színösszeállítása a telefonnak. :B (18,5k volt + postaktg.)

Nem röviden és tömören ennyi lett volna a beszámoló az új kütyüjeimről. :))

Hozzászólások

(#1) banhammer


banhammer
veterán

Olcsó vezetékmentes billentyűzettel, egérrel nem sok értelme van FPS-t játszani főleg multiban nem.
Nem a levegőbe beszélek, tapasztaltam.
Logitech Wireless Desktop MK250-es vezetékmentes egér, billentyűzet kombóval Crysis 2-vel multiztam és sajnos van egy pár milisec késlekedése a kombónak.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) Neil Watts válasza banhammer (#1) üzenetére


Neil Watts
veterán

Jó, hát én ez már az előző wireless MS szettemmel megtudtam :D
Érdekes: Mióta ahelyett egy Logitech K200-am meg egy G400-am+QcK Mass van, azóta sookal pontosabb a munkavégzésem is grafikai területeken, s még a kezem sem fáj tőle, elmúlt.
Ezeknél sem az ár a fő szempont már, ezt is a saját káromon kellett megtanulnom: A jelenlegi szettem ~harmad annyi mint az MS volt.

A másik meg: Játékhoz csak optikait érdemes venni szvsz. Mikor meglett a G400 akkor rá kb egy hónapra alkalmam nyílt egy G500-at megvizsgálni, s nem volt valami pontos (jó, ok, nem tartós teszt volt)

Üdv. core2

(#3) Sub-ZeRo válasza banhammer (#1) üzenetére

Igen, sajnos egy kis lag tényleg van, de ha kikapcsolom a wifi-t, akkor egész jól lehet játszani vele.
Szóval vezetéknélküli ide vagy oda, kemény játékosoknak cask vezetékes megoldás a jó.

(#2) core2:
Különbség lézer és optika között?! Nekem volt eddig mindkettő és nem tapasztaltam különbséget, pedig annó nagyon nyomtam a cod4 és css-t multiban.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.