2022. január 23., vasárnap

Gyorskeresés

Egy gtx750... A Kajmán után

Írta: | Kulcsszavak: HD6950 . Kajmán . GTX750

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Azt kell rólam tudni, hogy úgy kötődök a használt hardvereimhez, mint más az autójához (vagy éppen a szerelméhez.)

Egész hétvégén át birtokoltam egy gtx750-est méghozzá egy gigabyte verziót (Low Profile kivitelt ami külön jót tett az egómnak). Nagyon olcsón, tényleg nagyon, nagyon olcsón jutottam hozzá, így nem volt más gondolatom, minthogy el kell adni. De mivel olcsón kaptam gondoltam nyomott áron adom el másnak.
Az, hogy mennyire megvan bolondulva a GPU piac még a 20 ezer alatti kategóriában is, külön megérdemelne egy írást, de ez nem az a nap. A lényeg, hogy szerintem jelen pillanatban egy gtx750ti teljesítménye alapján 19k-ért lenne reális. Ehhez viszonyítva egy gtx750 15k-ért lenne okos. Szerintem 17 már sok. Ki is dobtam 14995-ért, bárki rámírt és meglebegtette az "előreutalok" vagy "elmegyek érte" lapot azonnal engedtem volna neki egy ezrest. 3 érdeklődő után jegeltem a hirdetést, 1 ember volt akinek az érdeklődése a válaszom után is megmaradt. Ő most épp egészséggel használja a kártyát.

De ez az írás arról szólna, hogy teljesen belehabarodva az ezeréves AMD kártyámba (aminek a ventillátora kontakthibával küzd) miként vélekedek egy gtx750-ről. Egy kis fogyasztású ma már mondjuk azt multimédia kártyáról.

Nincsenek tesztjeim, egyedül annyit tudok megosztani veletek, hogy Counter Strike Global Offensive-ben mind a két kártya 70%-os terheltségen hozza a 120+ FPS-t. Ugyan olyan beállítások voltak és ugyan az a felbontás.

Tehát mikor hazaértem leszedtem (értsd.: töröltem) a Catalyst-ot kivettem a Kajmánt (szokásom drágaságos Gigabyte HD6950-emet Kajmánozni mert[CSAK] ), és bedobtam a GTX750-et. Mit ne mondjak? Elégé kiürült a gépház ami eddig így nézett ki az megcsonkult egy ekkorka indurka pindurka karival.
Csak szemléltetésképpen a méretkülönbségeket: [kép]
Tehát már rossz szájízem volt, mert ha videókártya legyen nagy, és a nagy alatt nagyot értem. Legyen akkor mint az univerzum. A Galaxis utikalauz szerint az Univerzum területe végtelen és a végtelen: Nagyobb, mint a valaha létezett legnagyobb dolog, továbbá nagyobb sok egyéb dolognál: Nevezetesen, sokkal nagyobb, mint az elképesztően óriási, a baromi nagy és a "Hű, ezt nézd meg, mekkora!". A végtelen olyan nagy, hogy hozzá képest a nagyság maga is eltörpül. Olyasmiről van szó, amit leginkább a gigantikusszor kolosszálisszor lélegzetelállítóan hatalmas képzetével tudnánk érzékeltetni.

Az nVidiával párszor már meggyűlt a bajom. Furcsa volt, hogy feldobva a drivert a kártya simán tette a dolgát.
De egy valamit nem értek. Hiába az SSD... A videókártya befolyásolja a winfos boot idejét.
A HD5850-el simán megjelent a win 8.1 kis betöltő képernyője. A pontok minimum egyszer végigfutottak.
A Kajmánnál nem is látom a loading screent. Mire 7 másodperc alatt feláll a rendszer azonnal feldobódik a Discord, HD Sentinel és az MSI Afterburner.
Erre itt a gtx750 aminél szintén nincs windows töltőképernyő, de a windows vagy fél percig használhatatlan. Például a vezérlőpult kifagy és nem hajlandó betölteni. De egyébként faxa volt a kari :DDD
Nem volt hangos (nem mintha a kajmán az lenne).
De azért 2 nap után remegő kézzel csúsztattam vissza a Kajmánt a sínjébe . Remek volt látni ahogy a 3 venti egyszerre indul. Nem egy pici szutyok kezdi el noszogatni a levegőt.

Egy dologban lettem bizonyos a kis kaland végére kell a jól megszokott öreg behemót. Értem én, hogy majdnem azonos áron kapok egy kevesebbet fogyasztó, halkabb és támogatottabb karit, több vrammal. De akkor sem érzem rajta az az erőt. Miközben épp aprítom az ellent nem érzed, hogy a cucc is veled van. (Habár meglett a keresztkala a hétvégén, nem hiába volt az előző tulaj Supreme).

Köszönöm, hogy végigolvastad, ha van hasonló élményed kérlek oszd meg velem hsz-ben!

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
veterán

Ha megvan a kellő fps, nem sok összefüggés van a rang és a VGA között. Régen 1.6 idején, volt különbség nV és ATI kártyák között, eltérő volt a szórásuk. Pár éve nV-t rakok minden vasba, így boot terén nincs összehasonlítási alapom.

Mikor aktívan toltam réz hőcsöves Gigabyte WF 750 Ti-m volt, LEM-ig jutottam, 75Hz-en. Azóta a teljes vas cserélődött és nem MM-ezek. :DD

Az aprós árakat hagyjuk. Ha korrekt áron felraksz valamit, akkor is ír 3 ember aki a feléért vinné...

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.