2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Smart Taskbar, előugró oldalsáv (magyarul)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szeretem azokat az alkalmazásokat, melyek valamilyen hasznos funkcióval megkönnyítik androidos telefonunk használatát.
A Smart Taskbar pont ilyen. A Market-ről ingyenesen letölthető (a Pro változat funkcióit feloldó programért fizetni kell).

Ez tulajdonképpen egy bármilyen helyzetben elővarázsolható segédprogram, mellyel egyszerűen elérhetjük és elindíthatjuk a telefonunkra telepített programjainkat, megjeleníti a most futó és a nemrég használt alkalmazásokat is. A futó programok között egyszerűen tudunk váltani és be is zárhatjuk azokat.

Öt darab tetszőlegesen beállítható alkalmazás közvetlenül elindítható a Smart Taskbar fő ablakából.
A 'panel sáv'-on megtalálható az alkalmazások, futó programok, widget-ek fül, melyek tartalma magáért beszél. Ezeken kívül egyéni panelcímkéket is létrehozhatunk, melyekbe tetszőleges alkalmazások pakolhatók. A Pro verzióban egyéni műveletek is definiálhatók (mint pl.: könyvjelzők, névjegyek és egyéb android funkciók...), melyek szintén kihelyezhetők akár az 5 db. gyors elérésű gombra, vagy bármely panelbe.

Mindezen funkciókon felül, talán a legfontosabb dolog az, hogy hogyan is érhetjük el ezt a szolgáltatást.
Nos erre több megoldás is létezik. Mindenki döntse majd el melyik a legszimpatikusabb a számára:

- A Smart Taskbar elérhető a képernyő bal/jobb szélén elhelyezett áttetsző ikon egyszeri vagy hosszan történő megnyomására. Természetesen ez az aktiváló ikon nem csak a főképernyőnkön érhető el, hanem bármely program futtatásakor azok képernyőjén is "ott figyel" és várja mikor lesz rá szükségünk.

- Akit zavar a mindig jelenlévő ikon látványa az el is tüntetheti azt (1klikk mód -> [Ki]).
Ilyenkor megjelenik egy kalibráló ikon a képernyő szélén és a kalibráció végeztével elérhetjük a Smart Taskbar-t úgy, hogy az ujjunkat a képernyő szélétől befelé húzzuk. El kell mondanom, hogy egy jó kalibrálással nagyon remekül használható ez az aktiválási mód.

- Akinek ez sem tetszik, elhelyezhető a program az értesítősávon is, így annak legördítésekor könnyen elérhető, így semmilyen módon nem korlátozza az érintőfelület használatát.

A Smart Taskbar beállításai sajnos csak a Pro verzióban menthetők el és tölthetők vissza, de ezt és az egyéni funkciók létrehozásának a lehetőségét leszámítva teljes értékű programot kapunk ingyen.

Az alkalmazás saját fordítás!

A magyarításban fellelt hibákat, vagy a szövegben talált értelmezési problémákat kérem, hogy jelezzétek itt.

Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), legalább tiszteljen meg annyival, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

Smart Taskbar v1.0.9 (magyar) letöltése: [link1] [link2]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.