2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Android alkalmazások áthelyezése: Move2SD Enabler és App2SD programokkal (magyarul)

Írta: | Kulcsszavak: App2SD . Move2SD

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Android rendszeren akinek nincs elégséges (legalább 512 MB) belső tárhelye az alkalmazások feltelepítésére, az bizony előbb utóbb szűkölködni fog.
Több lehetőség is van, hogy megnöveljük a rendszerben a programok telepítésére szolgáló tárhelyet.

Haladó felhasználók átparticionálhatják a rendszert. A system, cache, oem partíciók csökkentésével növelhetik a data partíció méretét.

Kevésbé haladó felhasználók beszerezhetnek egy ext2-3-4 partíció kezelésére alkalmas "főzött" ROM-ot és az SD kártyájukon a FAT partíció mellett létrehozhatnak egy ilyet is.

És ugye vannak az átlagos felhasználók akiknek mindezek, amit itt fent leírtam abszolút kínainak számítanak, azaz halvány fogalmuk sincs mik voltak ezek. :F

Természetesen nekik is van lehetőségük több alkalmazást feltelepíteni mint amennyi az esetleges szűk belső tárhelyre elférne.

Android 2.2 felett lehetőség van az alkalmazások külső tárolóra (SD kártyára) történő telepítésére/áthelyezésére. Erre csak azok a programok alkalmasak melyekbe a fejlesztőjük beépítette ezt a készséget. Az újabb alkalmazások már egyre nagyobb számban alkalmasak erre.
Viszont ott vannak a régi programok melyek fejlesztése abba maradt és értékesek számunkra, továbbá lehet, hogy a méretük is igen nagy lehet.

Ezeknek az alkalmazásoknak a mozgatására jelent megoldást a Move2SD Enabler (root only) program, amely képes feloldani az áthelyezhetőségi korlátot, ehhez viszont root-ol rendszerre lesz szükségünk.

Az alkalmazás kezelőfelülete elég egyszerű. Kiválaszthatjuk az alapértelmezett telepítési helyet: Automatikus, Belső- és Külső tárhely.

A már korábban telepített programjainkat átmozgatni azonban nem képes, viszont meg tudja szüntetni a régi alkalmazásokat sújtó áthelyezhetőségi korlátozást.

A programok áthelyezésében nyújt segítséget az App 2 SD Free.
Igazából számtalan ilyen jellegű alkalmazás található az Android Market-en
Ami az App 2 SD Free előnye a versenytársaival szemben, hogy képes felismerni (egyedülállóan) az áthelyezésükben korlátolt és a fentebb ismertetett Move2SD Enabler által az alól feloldott programokat és azokat áthelyezhetőként jelzi nekünk.

Az App 2 SD Free igazából abban segít nekünk, hogy külön lapon listázza nekünk a telefon tárhelyén lévő, a külső tárolón (SD kártya) található és a nem mozgatható alkalmazásokat.
Ezek közül az áthelyezhetőeket ide-oda mozgathatjuk a tárhelyek között, közben láthatjuk melyiken éppen mennyi szabad hely áll rendelkezésünkre.

Érdemes elolvasni a programban található információkat és a GYIK (gyakran ismételt kérdések) szekciót, ahol fontos kérdésekre derülhet fény az alkalmazások áthelyezésével kapcsolatban.

Azt mindenképpen kiemelném, hogy azért vigyázzunk a programok ide-oda mozgatásával.
A fejlesztők szerint NEM AJÁNLOTT áthelyezni a widget-eket, rendszerszolgáltatásokat, beviteli eljárásmodulokat, élő háttérképeket, ébresztő/riasztó szolgáltatásokat, fiókkezelő-, szinkronizáló- és eszközkezelő szolgáltatásokat.

Mindkét ismertetett alkalmazás saját fordítás!

A magyarításban fellelt hibákat, esetleges értelmezési problémákat kérem, hogy jelezzétek itt.

Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), legalább tiszteljen meg annyival, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

Szinte mindegyik program hozzászólásainál szerepel ez a kérdés:
"Miért nem lesz magyar nyelvű a letöltött és feltelepített program?"

Ez azért van mert nem magyar nyelvű android fut az adott telefonon.

A megoldás: Telepítsétek fel a MoreLocale 2 nevű ingyenes alkalmazást, majd futtatva azt adjátok hozzá a magyar nyelvet a többi mintájára (hu, HU). A telefon újraindítása után a magyar nyelvet tartalmazó programok magyarul jelennek majd meg.

Move2SD Enabler v0.96 (magyar) letöltése: [link]

App2 SD Free v2.32 (magyar) letöltése: [link]

Hozzászólások

(#1) KDarky


KDarky
(újonc)

Futtattam mindent ahogy levagyon írva. De amikor áthelyezek egy app os SD re a kihelyezett moduljai eltűnnek és nem elérhetőek egészen addig amíg vissza nem helyezem őket a telefon memóriába. Hogy tudom úgy a modulokat futtatni hogy SD-n legyen az APP?

(#2) Mr X válasza KDarky (#1) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Widgetet használó appokat nem lehet áthelyezni sd-re, mert nem fognak működni a widgetek.

(#3) body007


body007
(PH! addikt)

Hali,
Akkor mi van ha nincs olyan opció, h move to sd az app managerbe? Sok android.os cuccli megfordult már a kezeim közt de kevésbe volt ez az opció elérhető... Ilyenkor van mód az áthelyezésre? Esetleg a "profiknak" szánt megoldásokról tudnál link-et küldeni? Köszi

A társadalom megfigyelésére alkalmas technológia...

(#4) explorer68


explorer68
(kvázi-tag)

Ez a progi alkalmas lenne egy játék (Little Pet Shop) áthelyezésére egyik telefonról a másikra?
Ha berakom az alkalmazást futtató telefonba a céltelefon SD kártyáját és arra átmásolom működhet?
Mindezt úgy, hogy a játék szintje és beállításai megmaradnak?! Köszi!

(#5) zeon.hu


zeon.hu
(PH! nagyúr)

udv!
indítás után rögtön leáll a move2sd enabler.
bejön az első oldal,amin a követelmények,stb van, majd a "következő" gombra kattintva "A(z) Move2sd Enabler alkalmazás leállt".
usb hibakeresés engedélyezve.
mi lehet a gond?
(xperia mini pro, 4.1.2)

Ha annyi pénzem lenne, amennyit elmotoroztam, akkor... elmotoroznám!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.