2021. január 26., kedd

Gyorskeresés

Miért csak magaddal tolsz ki a privát üzeneteiddel?

Írta: | Kulcsszavak: privát . üzenet . szakmai . kérdés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Évek óta kísérletezem különböző formulákkal, hogy a fórumozói magatartás egyik legérthetetlenebb megnyilvánulása ellen harcoljak, vagy legalábbis magamról lepergessem. Már nem tudom kellően hangos reccsenésel elég mélyre nyomni a CAPS LOCK gombot, amikor leírom, hogy NE TEDD, így remélem a kiscicákkal érvelés segíteni fog.

A privátban feltett szakmai kérdés rossz! Valahol a kokainkereskedelem és az állatkínzás között félúton található, amit a bejegyzés végére érve minden sötétben bujkáló privátbanüzengető ellenforradalmár is be fog látni.

Először is szögezzük le: Nekem technikailag mindegy, hogy hol válaszolok, hiszen a válaszom megírása a nyílt fórumon és privátban is ugyanannyi utánajárást és gépelésre fordított perceket jelent. Azzal, hogy nem adok választ privátban, tehát nem sok összefüggést mutat az ujjaimban található ízületek kímélésével vagy éppen a lustasággal.

De akkor, hogyan jönnek ide a kiscicák?

Csak képzelj el egy teljesen hétköznapi szituációt: Megkeresel privátban, hogy éppen a Canon EOS 5Ds R és a Nikon D810 között nem tudsz dönteni, amire leírom a teljesen szubjektív véleményemet, te megvásárolod valamelyiket az ajánlásom alapján, majd jönnek a bajok.

Kiderül, hogy a másik választással ISO 25.600 érzékenységen akár 8%-al alacsonyabb képzaj szintet tudnál hozni. Ezzel eleinte még megbirkózol, de ahogy telnek a hetek, egyre frusztráltabbá válsz, amikor a kocsmai félhomályban készült fotókon a haverok bajsza 8%-al több képzajt mutat.

Az egyre fokozódó nyomás alatt az asszonnyal is egyre rosszabbul állnak a dolgok, veszekedtek, hogy már megint hülyeségre költötted a gyerekek egyetemi tandíjalapját. Megjelennek a merevedési zavarok, amire az asszony közli, hogy szeretné még nőnek érezni magát, ezért megcsal Bélával a kertésszel. Teljesen kikészülsz, még most is csak a nyolcas számra tudsz gondolni, nyolc százalékkal alacsonyabb képzaj... nyolc, nyolc, nyolc, csak el kéne adni, bukni sok százezer forintot és megvenni a másikat.

Aztán egy végzetes napon a forgalmi irányítóközpontban rossz vágányra irányítod a kiscicákat szállító tehervonatot, ami belerohan egy atomhulladékot szállító másik vonatba. A pusztítás elképesztő. Kiscicák százai vesztek oda egyetlen privát üzenet miatt.

Elkerülhető a kiscicák halála?

Ha a nyílt fórumon tetted volna fel a kérdést, akkor tucatnyi véleménnyel találkozol, valaki egészen biztosan rávilágít olyan tényekre, előnyökre, hátrányokra, amikre én nem, mert lehet, hogy éppen siettem megnézni a Game of Thrones évadzáró epizódot, így elhamarkodtam a válaszom vagy csak egyszerűen én sem vagyok tévedhetetlen.

Akkor már semmi miatt nem írhatok privát üzenetet?

Írhatsz, akár még szakmai kérdésben is, ha nincs rá mód a fórumon megkérdezni, de a privát üzeneteket tartsuk fent a privát dolgoknak. Nem miattam, hanem miattad!

Hozzászólások

(#1) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Mármint a kiscicák miatt. ;]
Egyébként teljesen igazad van.

Nálam egyébként a pocaklakó szó váltotta ki azt, hogy közérdekű felhívást kellett közzé tennem a Facebookon, hogy ahányszor egy ismerősöm használja ezt a szót, annyiszor megölök egy bébifókát.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#2) MattM


MattM
tag

Pillangóhatás :) Jól szórakoztam a bejegyzésen, ami egyébként nagyon igaz.
Csapoati: a pocaklakó szótól a hideg kiráz. Mindig a xenomorphok jutnak róla eszembe.

(#3) proci985


proci985
MODERÁTOR

kb, bar en roviden le szoktam irni a valaszomban, hogy kerdezzen ra a forumban, tobben latjak, tobben tudnak segiteni.

Social distancing in lagom amount.

(#4) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Ereztem en, hogy a Nikon D500-as lesz a jo valasztas... es a kiscicak is megmaradnak :D

[ Szerkesztve ]

(#5) Stauffenberg válasza proci985 (#3) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én is csak ennyit tudok akarok válaszolni az ilyen privátokra, de azért ez rossz szokás. Majdnem annyira utálom, mint a kiválóan összerakott hamburger mellé odahányt ázott mirelit sültkrumplit.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#6) proci985 válasza Stauffenberg (#5) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

kb.

jo, a szakmai reszt hozza szoktam rakni, de kb ket sorban ugy is el lehet intezni. aztan a forumra mehet a normalis valasz.

Social distancing in lagom amount.

(#7) ergoGnomik


ergoGnomik
csendes tag

Azért léteznek esetek - és különlegesnek vagy ritkának nem is mondhatni őket - amikor a például hozotthoz hasonló kérdés szabályos vallásháborút vált ki a fórum úri közönségében, és a szerencsétlen páciens megpróbálhatja kiválogatni a 20 "én is ezt akartam kérdezni", 70 találgatás, és 300 anyázás közül azt a 8 hozzászólást, amik tartalmának mindössze 10%-a alapján el tudja dönteni a kérdést. Ezt nem nevezném hatékonynak. Akkor már inkább jól megválasztott alannyal a privát üzenet, az összes kockázatával. Aki meg azt mondja ilyen nincs, az még nem látott életében fórumot közelről.

[ Szerkesztve ]

(#8) Csapoati válasza ergoGnomik (#7) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ezért vannak a moderátorok és a topikgazdák.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#9) ergoGnomik válasza Csapoati (#8) üzenetére


ergoGnomik
csendes tag

Ez nyilván igaz, de "Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani".

(#10) Lauda


Lauda
félisten

Alapvetoen egyet ertel veled. ;)

Egy dologhoz fuznek hozza:

A privátban feltett szakmai kérdés rossz!

Attol fugg. Konkret dolognal ez nem lesz igaz. Tehat ha neked van egy nikon d810-ed es azzal kapcsolatban irok, az celravezeto privat uzenet. ;)

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.