2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

LG G4 ROM (KDZ) flashelése az LGUP segítségével

Írta: | Kulcsszavak: LG . G4 . KDZ flash . ROM . frissítés . update . upgrade . downgrade . LGUP

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kijött az LG G4-re az első főverzió frissítés, így a nyalókát hátra hagyva a felhasználók 5.1-ról átléphetnek 6.0 Marshmallow-ra. Mivel az OTA és LG Bridge általi frissítés nem egyszerre ér el mindenkihez, így adja magát, hogy a türelmetlenebbek rögtön flashelnék az LG világában használatos KDZ-t.

Az alábbi módszer az LGUP nevű szoftver használatát taglalja, mely sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik. Fontos, hogy csak a te készülékeddel kompatibilis KDZ-t flasheld! Ezeket megtalálod a "Letöltendők LG G4-hez" című posztban.

A leírást nem én készítettem, hanem attika79 a PDA Fan Club-on, de engedélyt adott az újraközlésre, amit ezúton az egész közösség nevében köszönünk! Innentől át is adom a szó neki:

KDZ flashelése az LGUP segítségével:

1. LG driver fent a gépen.

2. Letöltöd magát a progit, értelemszerűen kicsomagolod : G4 rar

3. A csomagban két összetevő van.

Először klikk : LGUP_8994_DLL_Ver_0_0_3_23 , majd a LGUP_Install_Ver_1_14_3 installer-re. Nyilván mindent elfogadsz, telepítesz és leokézol, nem azért álltál neki mert nem akarsz frissíteni. Ha megvan, az asztalon lesz egy LGUP nevű parancsikon, PC-t újraindít, progit még nem indítod.

4. Telefont csatlakoztatod bekapcsolt állapotban. Nem kell download mód, se semmilyen gombkombinácós bűvészmutatvány, csak rádugod. Majd a progi elintézi amit kell. Ami esetleg ajánlott, az USB hibakeresés bekapcsolása a Fejlesztői lehetőségekben.

5. Ha mentettél mindent ami kell, progi start, kapod ezt:

Természetesen az ablak lesz ilyen, a Version-nál a te készülékeden lévő rom verzió lesz jelölve.

6. Alapból a Process sorban a REFURBISH van jelölve. Ezt átállítod előbb UPGRADE-re, mint ahogy a képen látható. Ez azért szükséges, mert így fogja a progi megtalálni a PC-den a letöltött .kdz kiterjesztésű fájlt, különben csak .tot -ot találsz.

7. Még mindig a fenti képen vagyunk. A File Path sorra kattintasz egyet, és jobb oldalon megjelenik a három kis pötty. Ez lesz a Tallózás opció, klikk, majd betallózod a kdz-t:

Szemmel láthatóan minden a helyén. Telefonod verziója, COM port, azaz az USB csatlakozás megvan, kdz a helyén.

8. Itt is két lehetőség van.

a.) Simán ráküldöd. Rém egyszerű a kérdés, jelenlegi ablakban : Start

b.) Teljes gyalulás. Ha rootolva vagy, netán custom romon, vagy széttúrtad a romodat, tele vagy moddinggal, akkor egyértelműen ez a javasolt.

(Egy frissítés során a data (adat) patrició adatai és a flash-elt új system adatai nem mindig jönnek ki egymással. Ilyenkor szokott jönni az ún. bootlop, azaz a folyamatos újraindulás. Ebből általában egy HardReset (teljes adattörlés) kiveszi, de xda-n írtak róla páran, hogy volt biza akinek nem.
Mivel a bootlop a fenti helyzetekben sanszosabb, az én javaslatom, ha már rootolva vagy, ne sajnáld az időt, szépen gyaluljál mindent, csinálj normális teleptést. )

Ezt megteszed úgy, hogy a fenti ablakot előbb az Exit-el bezárod, majd újra megnyitod az LGUP progit. Ezt kell kapjad:

A korábban betallózott kdz ott lesz ahova tetted, és valószínűleg a REFURBISH lesz a Processnél beállítva. Ha nem a REFURBISH van, akkor beállítod azt.

9. Mentéseid megvannak, minden flott, nagy levegő, Start.

Ha van a gépeden LG Bridge, esélyes egy ilyen hibaüzi valamikor a folyamat közepén:

Nem kell megijedni, félrehúzod a fejlécnél fogva. NEM bezárod, félrehúzod!

Felül a Progress sorban látod éppen mit flash-el a progi. Ez kb 80%-nál fog tartani, mikor a telefonod újraindul, indulnak az alkalmazásoptimalizációk, a PC progi így néz ki ekkor:

10. Mikor ezt látod, végzett mindennel, telefonod valószínűleg már be is bootolt az új rendszerrel:

Downgrade:

A folyamat teljes egészében megegyezik a fentivel, egy kivétellel. A 8. pontnál nincs mérlegelés, csak és kizárólag teljes gyalulással, azaz a REFURBISH opcióval lehet visszamenni!!!!
(Fontos megjegyezni, felfelé több windows-al és H815-el igen, de a downrade-et még nem próbáltuk, így nem tudjuk sikeres e!!!)

Megjegyzés: A fórumos visszajelzések szerint a downgrade (visszalépés korábbi verzióra) probléma nélkül működik, így ha mégsem tetszik a mályvacukor, visszamehetsz nyalókázni. - Stauffenberg

Külön köszönet illeti:

drmotto
leslien

Ha kérdésed van, akkor a készülék szakmai topikjban kérhetsz segítséget, ide értve a neked szükséges KDZ beszerzését is. Kérlek NE ÍRJ PRIVÁT ÜZENETET!!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.