2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Nexus 7 - Ahol az út véget ér (5.1.1)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves Olvasók!

Rég volt már az, hogy úgy éreztük a Nexusunkon, hogy szinte repülünk az égen. Mióta a Google kiadta a Lolipop frissítéseket, hát eléggé csiga lett a tabletünk. Ez egyrészt köszönhető volt a régi hardvernek, másrészt a memória problémáknak. A tulajok bizonyára tudják, hogy a legutolsó értelmes kiadott rendszer a 4.4.4 vagyis a KitKat. Ezek után volt sok-sok probléma. A Google Chrome befagyott többször is, ok nélkül feléleszthetetlenné vált a képernyő és csak reset segített. Ám ennek itt vége szakad, ugyan is a napokban kiadta a Google a Nexus 7-re az új 5.1.1-et. Amely végre tényleg meghozta számunkra az örömöt és azt a sebességet amit elvárunk a tabletünktől. Viszont van egy rossz hírem is számotokra. Aki azt várja, hogy a Facebook alkalmazás röccenés mentesen fog futni rajta, az nagyot tévedt. Mivel ez mindig memória és processzorigényes volt, ezért a rendszerigénynek és a régi hardvernek köszönhetően már nem igazán adja meg azt, amire mondjuk egy felhasználó elvár. Illetve lehet, hogy még hard-resetet is követel a kis gépünk.
Be kell vallanunk, hiába ott a 4 magos Tegra, ám ez már egy újabb rendszer mellet lehet, hogy nem lesz megfelelő nagy igényű programoknál. (Érdekes, mondjuk egy San Andreas simán elfut az 5.1.1-en, míg egy Facebook alkalmazás nem.) Úgy gondolom lehetséges, hogy még jelenik meg majd Frissítés, de azt semmiképpen sem hiszem, hogy már a régi sebességet kapjuk. Jó volt a tablet annak idejében nagyon, még most is lefutja a normál tableteket, de azért már kezdünk fáradni.
Ennek ellenére nem riasztok el senkit egy vásárlástól, ha még mondjuk ezt szeretné megvásárolni, mert épp erre van pénze. Ajánlom jó kis gép, bár ha megteheti a pénztárcája vegye a 2013-ast!

Ha lesz egy kis felesleges pénzem én mindenképpen váltok majd akár arra is!

Aki nem annyira finnyás, de még is Facebookozik, mint én, annak mindenképpen ajánlom a frissítést.
A böngészőben is ott az m.facebook.com, ugyan azt tudja mint egy Facebook alkalmazás, csak épp nem értesít, ha esetleg van egy új üzeneted, vagy akármi is. Szerintem ez annyira nem nagy gond
Hiszen a napokban azt vettem észre, hogy nem lassult be a tablet. Nem volt vele semmi probléma, azóta még újra sem indítottam, ugyan olyan szépen fut mint a KitKat. Ez többet között köszönhető annak, hogy végre tényleg javították a memória leak-et.

A múlthéten pénteken délután döntöttem úgy, hogy belevágok a frissítésnek, hiszen mindig is szerettem naprakészen tartani a rendszert, akár hivatalos(Nexus 7), akár nem hivatalos módon történt az. (Mini Pro).

Nem bántam meg egyáltalán. A legelső frissítés nem volt épp döcögés mentes, de nekem egy Factory Reset megoldotta a problémát. Azóta szárnyra kapott és nem is akar leszállni.

Ha lesz rá igény, akkor több játékról is dobhatok tesztet nektek, átlag FPS számra gondolok itt. Hiszen több játékot is megvásároltam már. Így tudtok viszonyítani,hogy aki nagy tablet gamer, megéri e a frissítést. Egy átlagos mezei felhasználónak, aki csak filmezésre, olvasásra, használja a tabot, annak kötelező a frissítés

Néhány teszt sorban. (Antutu -> Quadrant -> HTML5 Test)
Nagyobb képért kattints rá!

Antutu:

Quadrant Standard:

HTML 5 Test:

Ezek úgy gondolom szép eredmények azért!

Szóval összefoglalva a leírtakat szép kis frissítést kaptunk, amit már elvártunk a Google-től, hogy végre normális legyen a frissítés még az OTA felhasználóknak is, hogy ne keljen akadni az előző verziókon.
Így még egyszer leírom, mindenképpen frissítsen, aki internetközelben van és nem használ Facebook alkalmazást!

Remélem tetszett a bejegyzés és örömöket lelitek az új rendszeren.

Sok sikert!! :U

Hozzászólások

(#1) sqpp


sqpp
(őstag)

-- FENNTARTVA JÁTÉKTESZTEK SZÁMÁRA --

[ Szerkesztve ]

(#2) ghiottone


ghiottone
(veterán)

:R és osztom a leírtakat.
Az image telepítése után nekem elsőre nem tettszett - az alkalmazásváltóban például a google keresés sávja üres volt, de nyomtam egy factory resetet és rendben van a tablet azóta. :K

Későn vettem észre az 1. hszt.

[ Szerkesztve ]

Eladó Google Pixel 3: https://bit.ly/2HncEFR

(#3) gery2123


gery2123
(őstag)

Mi ez a Facebook mizéria? Az appjuk egy nagy rakat......
Csak azért ne frissítsd a Tabot mert lehet akad a Facebook? A mai napig egy nagyon jó készülék a nexus 7, és igen mindenki frissítse! :)

-- PSN_ID: GerY2123

(#4) #41133696 válasza gery2123 (#3) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Pontosan.

(#5) sqpp válasza gery2123 (#3) üzenetére


sqpp
(őstag)

Én sem vágom... felesleges... és egy kalap sz*r. De akinek annyira ÉLETSZÜKSÉGLET, mert van akinek már az szinte, annak tényleg nem ajánlom, mert csak kitépi a haját.. :D

Én jól meg vagyok a böngészőssel, semmi szükségem az appra...tulajdonképpen én max játékot telepítek fel egy androidos készülékre, megy egy Powerampot és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#6) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Nekem a Nexus 7-tel elérte a google, hogy soha többet nem veszek androidot. Köszöntem, csókolom.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) sqpp válasza Blindmouse (#6) üzenetére


sqpp
(őstag)

Megkérdezhetem, hogy miért?

(#8) ncc1701 válasza Blindmouse (#6) üzenetére


ncc1701
(addikt)

lol

(#9) Blindmouse válasza sqpp (#7) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Azért mert abba belaggol hogy megpróbálom feloldani a képernyőt 1 hónappal azután hogy hard reseteltem. Azért mert programok fagynak le rögtön indítás után. Azért mert a tablet 3 nap alatt 0-ra fogyaszja az akksit anélkül hogy bekapcsolva lett volna a képernyő, és mert fél percekig elgondolkozik egy chrome elindításán a tablet. És ez referenciának készült.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#10) sqpp válasza Blindmouse (#9) üzenetére


sqpp
(őstag)

Hát akkor te nem tudom amúgy mit fogtál a kezedben... Nem az 5.0.2-t meg az 5.1-et kell nézni.. azok nem sikerültek jóra, de ez igen.. Ha neked egy Nexus 7 nem elég gyors, akkor használj JAVA alapú telefont.... semelyik sem lesz röccenés mentes.. még az iPhone sem.. Talán a Windows Phone, de ezek meg zártak, stb... És végre abba is bele kéne már gondolni, hogy egy Windows Phone, BlackBerry, iPhone mind zárt és inkább azonos hardverekkel áldják meg őket, míg az Androidot nem... ott van több ezer féle hardver és ezt még keverjük, így optimalizálni őket mindegyikre lehetetlen...
Aki nem érti ezt meg, annak felesleges is Androidot vennie, mert sosem lesz boldog.. De még mindig a legjobb oprendszer szerintem... customizálható, nyílt, stb.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.