2020. május 29., péntek

Gyorskeresés

Évismétlő pénztárcát nem kímélő tradíció

Írta: | Kulcsszavak: Seiko . ebay . mármegint . projekt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Lassan szokásommá válik, hogy minden évben vegyek valamit, amivel elszöszmötölök, illetve a pénztárcámat sem kíméli (hiszen a kiadás megtörtént, a bevétel meg hát... inkább ne is említsük).

Első saját vásárlás volt a Poljot Sturmanski (2015-ben vettem nem sokkal azután, hogy visszatértünk Malajziából, bár 2016-os a bejegyzés), melyet rá követett az első Seiko 6139 (2016), amely új életre kelt (és napi szinten használom), majd pedig jött a testvére (2017), akiről nem készült bejegyzés, de szerintem a következő képen jól látható a végeredmény a wellness-fitness után.

Tavaly sem bírtam magammal akkor megvásároltam egy 7025-8099-et (hirtelen szerelem volt, eladásra ment volna, végül a többiek mellé került), szintén rendbe tetettem, és szintén napi használatba van vételezve (már csak a nyamvadt fém szíjat kell összevadászni emberi áron, hogy hordható legyen kényelmesen a nyáron).

Majd eljött 2019 tavasza. Csiperegnek Kurrognak a madarak galambok, bagzanak a macskák, én pedig szokásomhoz híven a Geo-Ship alkalmazás segítségével az Ebay-t pörgetem, telefonról.

Persze volt ennek egy kis előzménye a pörgetésnek, felhalmoztam egy kis alkatrész bázist, hátha elv alapján:

(Lehet ez lesz/lett a következő függőségem!? :DDD )

Szóval visszatérve a kanos galambokra a görgetés során ismételten szemet szúrt az alábbi 6139:

Origin Ebay kép, hát nem művészi amiket feltudnak tenni az emberek?

Láttam, hogy legózott darab (sem a számlap, sem hátlap nem a tokhoz, szerkezethez való (szerkezet kép alapján B-s), hiszen írtam már egy rövidke bejegyzést, hogyan és mire érdemes figyelni licitálás/vásárlás elött.

De, úgy voltam vele biztos lesz valami fanatikus, aki fölém licitál (mint az esetek 99,9%-ban), és nem kell a pénzt kidobni az ablakon. Tudni kell, hogy manapság kezdenek elszállni nagyon az árak, még roncsokért/Seikofreak/Bombai special-kért is képesek hihetetlen árakat elkérni/kifizetni.

Végül bejött az-az 0,1%, én győzedelmeskedtem. Üsse kő mondtam, előkaptam a gerincemet a szekrényből.

Nagy eséllyel annak köszönhető a "nyereményem", hogy az eladó DHL Expresszel küldeti a csomagot, ami még plusz költségekkel jár (vámkezelési alapdíj +ÁFA; +ÁFA és VÁM értékhatártól függően). Előnyükre szolgál, hogy felvették a kapcsolatot velem e-mail formájában, és küldtek pár "aranyos" képet milyen állapotban érkezett be hozzájuk vámkezelésre.

Hmm, azt hiszem ezt a meccset az eladó nyerte :DDD

Közben hálaamagasságosbanélőmindenfelsőhatalomnak, sikerült megvásárolnom egy origin(!) kék számlapot, mely elég jól átvészelte az éveket, így beépítésre tökéletes lesz, egy kis tisztítás után.

Ez már a harmadik ilyen DHL expresszel postázós vásárlásom volt (és mindig megígérem magamnak, hogy soha többé ezt a költséges procedúrát), így "örömmel" küldtem a szükséges dokumentációt, hogy majd fizethessek a kaszásnál kasszánál.

Jövő héten update a csomaggal kapcsolatban.

Ezek után már csak el kell majd jutni a Seiko szervizbe a srácokhoz, hogy elkészülhessen.

Hogy mi a következő terv? Lehetőleg majd túladni rajta, és nem megtartani. (kezd már csúnya számokat mutatni az excel táblázat)

Illetve, lehet nem ártana leporolnom és elkészíteni az óraforgató projektet komolyan véve, a Sturmit is elküldeni fiatalításra, vagy a vizsgaidőszak kezdete mellett, el kellene kezdeni írni időben a diplomamunkámat.

Hozzászólások

(#1) kuntics


kuntics
(tag)

pont így ballagás környékén kell ilyen címet adni? :) azt hittem, hogy a végzős osztály nem megy :)

Szép órák, sok sikert a felújításhoz! Én is sokszor nézegetek órákat, de aztán rájövök, hogy úgysem viselnén el a kezemen.

(#2) Krugszvele


Krugszvele
(aktív tag)

Úgy általában mindennek iszonyatosan el van szállva az ára.
Az emberek annyira tele vannak pénzzel, hogy kifizetik.

Most van a fák az égig nőnek majd szakasz, mikor boldog-boldogtalan bevásárol, akár emelt áron is, mert ugye jövőre is biztos drágább lesz, de 5 év múlva milyen drága lesz!

Mint a kiskutya, aki elássa a legfinomabb falatot, aztán egy hét múlva kiás egy bűzölgő fehérjecsomót :D

(#3) Spet válasza kuntics (#1) üzenetére


Spet
(őstag)

Hol van már a végzős gimis osztály :DDD Úgy is itt a tavasz, majd mindenki ismeretségi körben tapasztalhatja a felnőttek szórakozását: a házasodást :DDD

Nálam pár évvel ezelőtt jött elő az óra hóbort (előtte nem hordtam semmit), ma már ha véletlenül nem veszek fel munkába menet valamelyiket, akkor hiányolom a csuklómról.

Krugszvele: Jelen esetben a szép állapotú, eredeti alkatrészekből összeállított régi történelmi/technológia történelmi jellegű karórák száma csökken, így az áruk is nő. Jómagam próbálok a realitás talaján maradni.

(#4) ncc1701


ncc1701
(addikt)

Ilyesmi vásárlással érdemes megvárni egy válságot. Akkor a tücskök kifutnak a pénzből, és occóért lehet venni mindenfélét.

(#5) Spet válasza ncc1701 (#4) üzenetére


Spet
(őstag)

Igen, ez igaz. Évekkel ezelőtt, még kellemesebb árakon lehetett megszerezni a projekt darabokat (a válságból már kilábaltunk időszakról beszélek). Most megint pörög minden, mintha nem lenne holnap (legalább is az online piactéren).

Egyik oldalnak jó, másiknak nem feltétlen.

Hogy mikor lesz következő válság, és mit hozz? Ki tudja. Egy a lényeg az ember legyen rá felkészült.

(#6) Hieronymus válasza ncc1701 (#4) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Elméletileg igazad van.
A gyakorlatban talán. Az értéktelenebb muzeális értékű órákat nem fogják eladni, mert nem sokat kapnak érte.
Egy ritkább Patek Philippe antik órát hiába adnak féláron. A magyar átlagfizetés mellett 500 év helyett csak 250-et kell dolgozni a megvásárlásához. Nem pálya.

Hosszabb távon az elértéktelenedés lehetőségével is érdemes számolni. Ötven-száz évvel ezelőtt a porcelán és a bélyeg komoly gyűjtői táborral rendelkezett. Értékes gyűjtemények voltak. Ma már kiveszőben vannak gyűjtők. Elértéktelenedtek ezek a gyűjtemények.

Az órák esetében valamivel jobb a helyzet. A férfiak egyetlen ékszere a karóra. Nyilvánvalóan státusz szimbólum is. Ezt a státusz kezdi átvenni a telefon, de nincs hozzáadott antik érték.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#7) Spet


Spet
(őstag)

Hála DHL-nek holnapra áttéve az átvétel. :((

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.