2022. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

A dohányzás súlyosan károsítja az Ön....

Írta: | Kulcsszavak: Asus K50IJ

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

És környezetében található technikai eszközök életét.

Legalább is ez jutott eszembe, amikor felnyitottam annak a laptopnak a hátlapját, amit elvállaltam, hogy kitakarítok (mert biza megy az nekem), illetve újratelepítem a rendszert kollegialitásból (na meg mert egyszerűen szerelhető a kicsike).

Az alany egy Asus K50IJ. Nem mai csirke (2gb integrált(!) memória, Intel Celeron T3000, de a minimalista feladatokra (Skype, Fb, e-mail, yutbob) megfelel. [itt szögezném le, aki nem hiszi járjon utána ;) ]

De nézzük is mi fogadott:


Kicsit koszos nem-de-bár?

Itt valahogy a levegő nem hiszem, hogy távozni tud.

Illetve meleg valahogy mindig megteszi a hatását.

A ventilátor nem szétszedhető mint a dell-ben, ellenben egy kis tüdőkapacitással, illetve fültisztító pálcikával szépen kilehetett pucolni belőle a koszt (sajnos a mosdóról nem készítettem képet, ahova hullott az adalékanyag, de nem kis mennyiség volt na).

Processzort nem pasztáztam újra, mert nem volt nálam anyag, de azért sikerrel járt a tisztítás, és máris tudott szelelni a "kicsike":

A tisztítási művelet előtt nem kínoztam meg a gépet, csak utána kapcsoltam be, hogy visszatérjek az SP3 XP világába (...az-az a fenéket, hiszen a munkahelyemen is azt használom...), és lementsem a kevéske adatot.

Majd, mint gyermek ki új játékszert kap, megszerettem volna nézni, hogy mire is képes egy 64 bites Windows 7 rajta. Elmondhatom nem sok mindenre, rögtön repült is rá a 32-es. :K

Így elérve ahhoz az eshetőséghez, amikor a windows 7 nem talál frissítést (hivatalos telepítő, hivatalos CD-kulcs). Erre több féle megoldás javaslat létezik az interneten ki-ki találja meg magának a megfelelöt ;) (kis pár órás művelet is lehet belőle). Szerencsére ez az akadály is elhárult, így leszedhettem a poton 230-240 db javítást/frissítést.

Kérésre visszatelepítve a Skype, vírusirtó, mentett oldalak, képek visszatöltve a gépre, és már készen is volt. :K

Felvetettem, hogy esetleg pár ezresből belelehetne dobni egy erősebb (pentium) processzort, meg 2Gb ram-ot (mert 4-t kezel maximum csak, nem vicc), és érezhető lenne a különbség.

Természetesen egy SSD-vel sokkal gyorsabb lenne, de kérdéses, hogy érdemes-e annyit még rákölteni, egy tényleg minimálisan használt gép esetén.

Azóta kiderült, hogy fejjel lefelé van a kép Skype beszélgetés közben, illetve hang nem ment át. Ezeket a problémákat a 2 driver frissítése megoldotta szerencsésen, így úgy érzem teljesítettem minden kérést, ami felém irányult. :K

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Ne is mond, nem olvastam, de láttam amit. Faternak vettem notit aprón, a tag megbízható, igaz kirakták innen, a lényeg, hogy dohányzott. Hetekig volt nálunk is dohányszag, de eltűnt és én is takarítottam.

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#2) Spet válasza Kolondrum (#1) üzenetére


Spet
addikt

Sajnos a dohányzás ilyen, ha valamilyen dologba (ruházat, bútor, vagy akár a laptop) beissza magát, nehéz megszüntetni.

Én miután csak kitakarítottam egy délután alatt (port/koszt a szabad levegőbe fújtam ki), így nem maradt meg a dohány szaga.

(#3) t72killer


t72killer
titán

Nekem egy fotós teleobim jött - szaga alapján extrém - dohányostól. Még azután is hónapokig szaglott, hogy izopropil-alkohollal az egészet átmostam, ezekután dohányostól max szöget veszek:DDD (azt legalább beveri az ember valamibe és csak a feje szaglik :))). Vhol amúgy olvastam, hogy a "harmadlagos füst" is káros az egészségre - bár ez ilyen apró dolgoknál minimális. Ha ruhásszekrényt vagy kanapét vesz az ember dohányostól az viszont már lehet konkrét szívás.

[ Szerkesztve ]

Mindíg meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#4) szente válasza t72killer (#3) üzenetére


szente
őstag

Nem biztos, hogy befürdesz, ha dohányostól vásárolsz. Én is bagózok, de a lakásban nem gyújtok rá (Csak anyáméknál. ;] ), mert tudom, hogy milyen károkat tud okozni a tárgyakban a cigifüst.

(#5) Kasya


Kasya
nagyúr

Azert elgondolkodok, hogy a tulajdonos tudejeben vajon mi lehet? :D

(#6) t72killer válasza szente (#4) üzenetére


t72killer
titán

Ja, nem írtam, hogy "rendes dohányosra" nem vonatkozik a dolog:)):R

Tárgyakban kár: német sztori, ismerős szomszédját azért rakta ki az albérletből a háztulaj cég, mert olyan szinten telefüstölte a lakást, hogy cserélni kellett a beépített szekrényeket is. Dohányzó ismerősöknek az e-cigit szoktam ajánlani, hisztis nemdohányosként engem pl egyáltalán nem zavar ha vki mellettem e-cigit szív, ránézésre nagyságrendekkel kevesebb és feltételezem inaktívabb füst jön ki belőle.

Mindíg meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#7) szente válasza t72killer (#6) üzenetére


szente
őstag

Anyáméknál egy CD-s rádió ment tönkre, mert ragadt már az összes gomb a nikotintól. Meg a fehér tárgyaknak undorító sárga színe lesz stb. Nekem ez otthonra nem hiányzik. Még ebbe a szélviharba is inkább lemegyek a ház elé. Igaz ritkábban, szóval ez az idő jótékony hatással van az egészségemre. :D

E-Cigi: Húgom faszija áttért rá, azóta nem bagózik. Biztos jó lehet, de az a helyzet, hogy én szeretek cigizni, (nem tudom hogy miért), vagy legalább is nem tudnám elképzelni, hogy pl 2 napig nem gyújtok rá.

(#8) t72killer válasza szente (#7) üzenetére


t72killer
titán

Ki kell próbálni, hátha:R

Mindíg meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#9) total90


total90
veterán

Nálam nem lehet dohányozni, kint sem. Aki kimegy dohányozni, az nem jön vissza. Gyűlölöm azt a szagot.
Azért vannak barátaim :DDD

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#10) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Váááá, én az első perc után visszaadtam volna, hogy bocsi, szenvedjen vele más.
Főleg az ilyen jajpistikémnézdmármeg dolgokból lesz olyan, hogy évekig téged hívogatnak minden szarért.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.