2020. augusztus 3., hétfő

Gyorskeresés

Modding avagy plexizés.

Írta: | Kulcsszavak: Cooler Master Ammo plexizése

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Március 15=dögunalom.Munka szüneti nap de már 6.20-kor fent vagyok.Nézem a plafont és ekkor jött az isteni szikra,leplexizem a gépem oldalát.Leméreteztem a pc oldal lapját,felöltöztem és elmentem a műhelybe.Szerencsére volt még olyan plexi darab amit nem nagyon tudunk sehova sem használni ez viszont nekem pont kapóra jött.Előkészítettem a szerszámokat és mivel tuti idő van kivittem a vágó asztalt az udvarra,arra pedig az üveget.Ráméreteztem amit már itthon felírtam és a derékszög segítségével megkarcoltam a vágás helyén utána pedig leszalagoztam,hogy könnyebben lássam mikor szabom [link] .Szerencsére már évek óta a munkám egyik része a plexi és ezért is írom ha dekopírral vágjátok akkor csak is fém vagy műanyag vágó lappal szabad [link].Szabni is érdemes egy kicsit jobb géppel mert abban nem kóringyál a fűrészlap [link].Levágtam az első jelzésnél(szalagozásnál) és ez lett belőle [link]majd végül ez [link].Folytatásként szalag csiszolóval(nem rezgő,excenter) áttoltam az éleket [link].Alapszabálykén azért leírom,hogy a védőfóliát ne távolítsátok el míg dolgoztok rajta [link] .Mivel a plexi úgy is a ház oldallapjának a belső felén lesz ezért elég az élek szalagcsiszolásával de ha valaki kívülre helyezi akkor következő a művelet->Száraz csiszolás 80,120,240,320,400 papírral-vizes csiszolással folytatva 400,500,600,800,1200,1500,2000 papírral. és kész a tükör felület,én így szoktam a hajók ablakjait elkészíteni.Ez egy drága fajta plexi mivel uv és némileg karc álló de csak ezt találtam.Holnap folytatom a többi művelettel és publikálom a kész művemet is.Ha netán érdekel valakit,hogy hol lehet kapni ilyen vagy olcsóbb terméket,szívesen segítek.
Ahogy ígértem folytatom tovább.5-ig tart a munkaidőm de úgy döntöttem,hogy bent maradok 6-ig és befejezem a lapocskát.Szerencsére készen lettem amitr persze belinkelek azoknak akiket érdekel a munkamenet.Tudom,még mindig nincs kész mert hiányzik a gumi kréder a lemez vágásnál de sebaj,a lényeg megvan.A képek nem a legjobbak mert a telefonommal készítettem.A plexi átláthatósága miatt bedobtam a procira egy ledes ventit.Munkamenet sorrendben->Lebontás,vágásméretezés,kivágva,festés,fúráselőtti rögzítés,becsavarozva,koszosan de készen 1,2,itthon,[link].Remélem tudtam segíteni azoknak akiket érdekel ez a téma :R

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
(veterán)

Thumbként raktad volna a képeket, akkor többet érne a cikk, mert lehetne látni is valamit :W

Hajrá! :B :K

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#2) spartan1 válasza KaiotEch (#1) üzenetére


spartan1
(aktív tag)

Próbálkozok még :K

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

(#3) spartan1


spartan1
(aktív tag)

Ha tud valaki ötletet adni,hogy nagyobbak,láthatóbbak legyenek a képek azt elfogadom.

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

(#4) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Miféle képek? Egyet se látok, csak linkeket, amikre nehogy má' még nekem kelljen kattintgatnom, annyira nem érdekel.

Meg különben is, mé' nem tördeled?
Nemrég keltem.. kifolyik a szemem.

Áhh.. nem is szólok inkább.
Am értékelem az akaraterőd, nekem egy CM690-es nVidia Edition van, az gyárilag plexis. Bár fények nincsenek a gépemben, így felesleges, de hát ez van.

Na, lassan indulok a háromórás kormányellenes demonstrációra. :D

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) spartan1 válasza Thunderzolee (#4) üzenetére


spartan1
(aktív tag)

Persze,hogy nem látod,átszerkesztettem.Igazad van,ha nem érdekel ne is kattingass :N Nem az akarat erőmön múlott hanem azért mert unatkoztam és rühellek itthon üldögélni a semmit tevésben ezért egy kicsit lefoglaltam magam.

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

(#6) Dluinet


Dluinet
(veterán)

Nekem teljesen jó, mert az Operának van olyan kiegészítője, amivel ha az egeret a link fölé viszem akkor megmutatja a képet, így könnyen eltudtam olvasni.

De tök jó, hogy csak reggel felkelsz, és csinálsz egy kis plexit a ház oldalára.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) spartan1 válasza Dluinet (#6) üzenetére


spartan1
(aktív tag)

Köszönöm :R Holnap folytatom a plexi fúrását és a ház darabolását persze képekkel.

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.