2023. június 8., csütörtök

Gyorskeresés

Ki mit ünnepel ilyentájt?

Írta: | Kulcsszavak: Karácsony . Jézus

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A minap volt egy kütyü bemutató és az ahhoz kapcsolódó hsz. -ek érdekes irányt vettek. Nem lenne jó szétoffolni azt a topikot, ezért indítom ezt a blogot. Konkrétan innen.
Sztem egyáltalán nem mindegy, hogy mit ünnepelünk. Ezen a fórumon talán nem kell kifejteni azt, hogy mi az erőszakos marketing. Jézus születésének rászervezése a napforduló ünnepére ennek tipikus példája. Számomra nehéz a "béke és szeretet" ünnepét elvonatkoztatni attól, hogy e kamu marketing kitalálója egy olyan szervezet, aminek a nevében több ember halt erőszakos halált, mint a náci, kommunista, egyéb vallási szervezetek miatt együttvéve.
Számomra ez a napforduló ünnepe. Útálom a telet és jó érzéssel tölt el az, hogy innen már "kifelé" megyünk.

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

a bejglit meg a tőtöttkáposztát

(#2) Somatom válasza kemotox (#1) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Ez tecccik. :)

"Zabálj, a szépfarú Istennő örömére!
Hallgasd a böfögők szivszaggató jaját!
Hallgasd, hogy ropja kinn a hörgő, lázas éjbe
a bamba meg a vén, a szolga meg a báb!
"
Arthur Rimbaud

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

A téli napforduló ténye önmagában fellelkesíti az embert, aztán persze jön a kijózanodás, hogy valójában csak most indul be igazán az év hideg időszaka és messze a kikelet.
Számomra évek óta november elseje az új év kezdete, mert a természet rendje szerint élek. December második felében és végén semmi okom az ünneplésre. Erőimet szervezem át, hogy átvészeljem a telet. Az emberi ünnepek hidegen hagynak. Van jobb dolgom is. :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#4) Bog


Bog
HÁZIGAZDA

Pont nem érdekelnek az ünnepek, tényleg. De azért a karácsony abból a szempontból tök király, hogy a széles család találkozik, összeül, fogyaszt, jól érzi magát és ez összetart minket. Az ajándékozást már elengedtük, a gyerekek kapnak, ők azokkal elvannak, amíg a felnőttek az asztalnál beszélgetnek és ez így van jól, így rendszeres, így van minden évben és ez így jó is. Engem feltölt, ha az unokatesómon látom, hogy boldog, ha az anyósom repked, mert a sütitől mindenki odavan, vagy ha mindenki elmeséli, hogy milyen élmények érték mondjuk egy utazás során. Tartozom valahova, összeköt minket a sok-sok évnyi karácsony és abban is segít, hogy év közben se legyen kínos összefutni.
Tök megértem, ha valakinek ez nem ünnep, hanem szenvedés, mert a család olyan, vagy mert neki kell készülnie a vendégekre, vagy mert frusztrálja az ajándékozási elvárás, whatever.

Az új év még kevésbé érdekel, mint ünnep. Az fiatalabb koromban egy házibuli-alkalom volt, most meg inkább egy határvonal, hogy újra kell tervezni anyagilag és esetleg életmódilag a következőt, kellenek ilyen pontok, amikor valamit le lehet zárni és egy újat indítani.

Amúgy meg végtelen kajálás, hogy januárban lehessen küzdeni a teremben.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#5) A Molyember


A Molyember
tag

En aztan semmit az eg vilagon. Az osszes oromom abbol szarmazik, hogy az asszonnyal egyutt diszitjuk a fat, es a vegen lathatom a boldog fejet mikor kesz van, valamint az ajandekbontas gyermeki oromet lathatom a csaladon, es a meg nagyobb oromot, mikor meglatjak, hogy olyat kaptak, amit szerettek volna maguk is megvenni, de nem volt prioritasuk penzt aldozni a cuccra.

Viszont kivancsi vagyok en is, ti hogy unneplitek a teli napfordulot?

(#6) KISDUCK válasza A Molyember (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Én tradicionálisan így:

(#7) erdey_a


erdey_a
őstag

A Télapó eljövetelének örülünk. Ez az ajándékváró gyerekek és a gyerekek örömében egy percre kiteljesedő szülők pillanata.
Aztán evés ivás és vége is...
A szilvesztert \ újévet nem ünnepeljük. Este 8 körül tűzijáték, pici téve aztán alvás.
20 éve ugyanúgy alszom szilveszter este, mint egy hétköznapon.

Vérboci

(#8) Somatom válasza A Molyember (#5) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Egyik haverinámnál voltam vendégségben. Ő ilyen hagyományörző, vagy mi. Eger mellett, egy faluban lakik. Van ott az erdőben vmi ősi, szent hely. Oda mentünk fel. Vittünk pogit, teát, sütit, meg ilyesmit. Meg, hangszereket. Sámán dobot, dorongot, stb. Kis tüzet gyújtottunk, zenéltek, énekeltek. A gyerekek pont úgy élvezték, mint a Jézuskás karácsonyt.

Vmikor a 90 -es évek elején lehetett, hogy pár haverral összeverődtünk 24. -én. De, mit csináljunk, hiszen minden zárva, mindenki otthon? Valaki úgy hallotta, hogy a Gero kocsma nyitva van (a Geronimo Motor Club klubháza, ami akkoriban a Szentendrei út és a Monostori út sarkán volt). Odamentünk és nem hittünk a szemünknek. Sexaction koncert volt és a hely fullon volt motorosokkal, rock arcokkal. Aztán már minden szentestét automatikusan ott töltöttünk, amíg meg nem szűnt a hely.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#9) Luck Dragon

Én annak is örülnék ha végre kettesben maradnánk mindentől távol és addigra mindennel kész legyek. Főleg az otthoni munkaállomás összeépítésével.
Egy halom doboz ott vár. :(

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Milyen "szervezetről" és melyik keresztény egyházról beszélsz a sok közül és mikoriak neked ezek az "emlékeid" ezekkel kapcsolatban? Érdemes lehet ezeket is fontolóra venni az általánosítás és "mindenkorosítás" elkerülése végett.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.