2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Álom PC 1998

Írta: | Kulcsszavak: PC . retro . Voodoo . 3dfx . PII

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Óriási időutazás. :)

Hozzászólások

(#1) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ez csodálatos. Tenyleg durva :) egy ilyen konfig hány évig maradt használható?

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#2) DR|FTK|NG válasza alkatraz3000 (#1) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Most is használható, de kérdés, hogy mire. Mostanában netezésre is kevés.

(#3) Dr.F.E.R.I. válasza alkatraz3000 (#1) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Ugyanilyen gépem van (minimális eltéréssel), '99 februárban vettem, 2011 februárban cseréltem le a jelenlegi Fujitsu T900-as notival. Videokártyát cserélni kellett benne egy erősebbre, de egyébként kellemes gép volt, nagyon szerettem. Megvan még mindig, de már rég nem kapcsoltam be.

Szerk.: komolyabb táblázatkezelési feladatokra már nem volt jó, rengeteg ideig tartott a képletek kiszámítása, főleg ezért is kellett korszerű gépre cserélnem.

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#4) MineFox54 válasza Dr.F.E.R.I. (#3) üzenetére


MineFox54
őstag

Használatra vetted? :R

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#5) Dr.F.E.R.I. válasza MineFox54 (#4) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

'97-ben kezdődött a PC-s karrierem egy AMD 5k86 100-as géppel, ezt váltottam le a fenti masinával. Gyakorlatilag ahogy megjelentek itthon a PII-es gépek, rögtön vettem egyet (aranyárban persze :D ). Intel celeron 300Mhz (450Mhz-re húzva), 128Mb RAM (később a duplájára bővítve), Nvidia Riva TNT kártya 16Mb, Monster Sound hangkártya és a régi Grawis Ultrasound Pnp hangkártyám is benne volt. Legtöbb ideig Win98 futott rajta (imádtam), majd 2007 környékétől XP-re váltottam. A kor játékai remekül futottak rajta, Unreal, Starcraft, Diablo2, Return to Castle Wolfenstein, és hasonlóak.

Akkor kezdett kicsit gyengélkedni, amikor terjedni kezdett a sok internetes plugin, a sok flash alapú reklámot és később a YT videókat már elég darabosan játszotta, ekkor kellett videokártyát cserélni benne, mert nem lehetett már netezni sem kényelmesen vele. Onnantól nem volt vele gond, de amikor elkezdtem komolyabb munkákra fogni a gépet, pl nagyméretű táblázatokat kezelni, akkor gyakran percekig tartott az összes képlet átszámítása. De az olyan egyéb számításigényes munkák, mint a konvertálások, szintén nagyon meg tudták ezt a processzort fektetni. A maga idejében egy sokoldalú gép volt, de a modern többmagos processzorok idejében már csak retróra jó max. DOS-os játékokat és hasonlókat játszani, ha valaki éppen erre kattan rá.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#6) snecy20 válasza DR|FTK|NG (#2) üzenetére


snecy20
veterán

Internetezésre már nagyon-nagyon rég kevés egy ilyen gép ahogy elhangzott a sok plugin, flash meg reklám miatt, de egyébként még mindig ott van tonnányi retro játék amit úgy 2002 magasságáig lehet rajta játszani, Win98 társaságában. Egyszer egy PII 400 mellé Gef4 Titániumot raktam (2005 környéke), totál értelmetlen dolog volt, viszont eldöcögtek vele még a legújabb címek is. :)

Mindenesetre az azért látszik a videóból, hogy a gépépítésnek már a 90-es években is nagyon megvolt a művészete. Voodoo2 SLI valami csillagászati összegbe kerülhetett '98 elején. :)

[ Szerkesztve ]

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#7) DarthSun


DarthSun
veterán

Imádom ezt a korszakot, Egy PII- es gépem van 450- es procival, valamint 5 db Slot1 PIII, az egyikben a videoban is látható P2B lappal, ám ebben PIII/500 Katmait használok. A Voodoo2SLI pedig egy Copper mellett figyel nálam, tapasztalat hogy olyan 800 MHz CPU kell a kihajtásához.

Szépen felépített a bemutató video :C

(#8) snecy20 válasza DarthSun (#7) üzenetére


snecy20
veterán

...viszont egy 800Mhz-es procihoz már inkább egy Gef2 Titánium, vagy minimum egy Gef256 dukált. :)

[ Szerkesztve ]

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#9) DarthSun válasza snecy20 (#8) üzenetére


DarthSun
veterán

Bingo :C , GeF4Ti4200 van benne hogy biztosan ne legyen video-limit :DDD , itt van a drágaszágról néhány fotó.
A 4200- ast meg már nem hajtja ki D3D- ben, de feelinges benne ;]

(#10) snecy20 válasza DarthSun (#9) üzenetére


snecy20
veterán

Jó kis alapanyagot hoztál össze. :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.