2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

A PC, amihez egy pár évig nem szeretnék hozzányúlni...

Írta: | Kulcsszavak: Intel . gépvásárlás . gépfejlesztés . LGA2011-v3

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2 évet váratott magára a gépfejlesztés, ám míg az előzőt a kapkodás, pénzhiány, és úgymond a szükség szülte (AMD FX Platform), addig most gondos előkészület előzte meg a beruházást. Az, hogy az új platform Intel lesz, az már régen nem volt kérdéses, noha tudtam, anyagiak tekintetében nem árt majd jóval tovább gyűjtögetni a pénzt. Bevallom, elég sokáig 4790K-ban, tehát LGA1150-ben gondolkodtam, ami talán a legjobb választás a jelenre nézve, ám a melegedési jelenségek inkább áttereltek 2011-v3, azon belül is a legkisebb hatmagosra, az 5820K-ra, aminek bár fogyasztása nagyobb, illetve egyszálas teljesítménye gyengébb a 4790K-nál, tuninpotenciálja, illetve a későbbiekre ígért jobb skálázódása meggyőzött arról, hogy némileg időtállóbb PC-t lehet építeni erre a platformra. Azért csak némileg, mert ahova egyszer kevés lesz a 4790K, oda rövid időn belül azt követően az 5820K is, de ez még a jövő zenéje. Néhány komponens marad az előző gépből, gondolok itt a HD7950-re például, amit még egy évig szánt szándékkal sem kívánok lecserélni, nem muzsikál még az olyan rosszul.

Hozzászólások

(#1) Ricardo128


Ricardo128
aktív tag

Szép konfig, kifejezetten! A 7950-et még jó darabig nem kell lecserélned! :)
Milyen a hangkülönbség az alaplapi és a PCI hangkártya között? Vagy te miért vetted? Játékhoz, vagy valami hangrendszer bújik meg a háttérben? Jelenleg AMD-m van, de jövőre ha állítom össze az új gépem, Intelre váltok én is. A gépház nem fekszik számomra, én is inkább már a letisztult irányelvet követem (jelenleg LC Power 917B Titus X eléggé Cyborg már nekem), de ízlések és pofonok. Egy képet csatolsz a kész konfigról? Érdekelne. :K

szerk:

Azért a DDR4 az odabsz!!! :Y

[ Szerkesztve ]

gölmétcsül ©

(#2) snecy20 válasza Ricardo128 (#1) üzenetére


snecy20
veterán

Igen, egy hangrendszer az oka a dedikált hangkártyának. Bár mostmár akadnak nagyon jó integrált megoldások is, azok zenehallgatáshoz nem kimondottan ideálisak. :) Gépház esetén sokat töprengtem, végülis az volt a lényeges hogy tágas legyen, az ára se legyen olyan veszett, és a hűtési teljesítménye is átlag feletti legyen némileg. Jókat olvastam az NZXT Phantom 410-ről, nyilván messze van a topkategóriás házaktól, arra még rá kellett volna dobni minimum 20k-t, de állítólag a 4 ventilátor egész jól végzi a dolgát. :)
Mondjuk ha azt nézem hogy az ennél jóval melegedősebb AMD FX-emet elvitte évekig valami full passzív microATX ház, akkor gondolhatod.

Kb. jövő hét hétfőre áll majd össze teljesen.

[ Szerkesztve ]

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#3) szente válasza snecy20 (#2) üzenetére


szente
őstag

Jó kis konfig, de azért a RAM-ot megdupláztam volna. Persze tudom, hogy az nem kevés pénz, de néha azért úgy érzem, hogy a 8GB kezd kevés lenni.

(#4) snecy20 válasza szente (#3) üzenetére


snecy20
veterán

Abszolút 16GB dukál, de most perpill. nem éreztem szükségét, de egy éven belül azért tervben van a bővítése. Így persze már mindjárt megdől a "A PC, amihez egy pár évig nem szeretnék hozzányúlni..." kijelentés, de ez inkább a proc+alaplap kombóra vonatkozik.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#5) Lauda


Lauda
félisten

Valahogy nem tiszta par dolog. Munkara kellene? Mert oda keves lehet a 8gb. Jatekra meg a 7950 keves, raadasul felesleges a 6 magos proci a 2400-es ramrol nem is beszelve. Ellentmondasos ez igy. :F

(#6) Ricardo128 válasza snecy20 (#2) üzenetére


Ricardo128
aktív tag

Nekem tervben van PCI-e hangkártya és SSD is, de ez még a jövő zenéje. :) Egyrészt hangrendszer miatt, másrészt 7.1-es füles miatt is. SSD pedig kábel nélkül, közvetlen lapra csatlakoztatva ígéretesebbnek tűnik. A procit mi hűti?

Várom a képeket! Egészséggel használd a gépet!

szente: A RAM a legkevesebb, azt lehet bővíteni bármikor. :)

gölmétcsül ©

(#7) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Szép meg jó, de ha nem szeretnél hozzányúlni, hogy kapcsolod be?

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#8) Klaus Duran válasza 8th (#7) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog


Hangvezérlés. ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#9) snecy20 válasza Lauda (#5) üzenetére


snecy20
veterán

Amiket írsz, lényegében bővíthetőek. A hangsúly a platformon van. Kicsit túlgondolod a dolgot. :) Szimplán nem akartam ennél a szintnél alább menni. 7950 még azért annyira nem gyenge fullHD-hez (ilyen monitorom van és nem tervezek másmilyent a következő években), idén év elejéig simán elvoltam vele egy *zar FX6300 mellett, és nem a VGA volt a gyenge pont. majd eljön az az idő is amikor nem elsz felesleges a 6 magos proci, csak addigra rég nem a 7950 lesz mellette.

[ Szerkesztve ]

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#10) Lauda válasza snecy20 (#9) üzenetére


Lauda
félisten

Ha csak siman jatekra kell, eleg egy erosebb i5 is, vagy egy i7 2600k, szerintem jo sok penzt dobsz ki az ablakon, persze a te dolgod. ;)

snecy20 Jo oke.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.