2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Jericho - a nézhető sorozat

Írta: | Kulcsszavak: jericho

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Véget ért a Jericho első évadja, és egyelőre úgy néz ki hogy csak egy vészmegoldásnak szánt, gyorsan összedobott pár részes második évad várható,mert a CBS nevű amerikai tévétársaság veszteségesnek nyilvánította a sorozatot, holott nem volt az, csak az amerikai szemléletbe nem igazán fért bele hosszútávon egy olyan sorozat, ahol az USA-t atomtámadás éri, átrendeződnek az államhatárok és a tulajdonok, a kisvárosok mindennapjait pedig a fegyveres közelharc és a belviszályok képezik.
Maga a sorozat persze közel sem a megszokott irányból közelíti meg az atomkatasztrófa kérdését, a globális problémák helyett a kisváros az apró-cseprő gondjaival és a presztízsharccal foglalkozik. Aki amolyan Mad-Max féle posztapokaliptikus történetvezetést vár, az csalódhat, lévén hogy drámai oldalról erős igazán a produkció, és nem elsősorban az akciódús jelenetek miatt, amiből amúgy sincs olyan sok.

Ami a sorozat vélt életképtelenségét illeti,kár lenne érte, mert ez az egyetlen olyan sorozat az utóbbi időben, amire úgy rá lehet fogni hogy érdekfeszítő, nem a buta doktorosdiról és helyszínelésekről szól ,hanem egy kisváros túléléséről a katasztrófa után, kicsit túllépve a megszokott kliséken, de ebben a mai sorozatdömpingben nem meglepő, ha egy amúgy értékesnek mondható sorozat nem hozza a TV-társaság által elvárt nézettséget és bevételt, akkor simán lekerül, és jön helyette száz újabb.

Aki nézi, annak talán jó hír lehet, hogy kárpótlásul beiktatnak néhány befejező epizódot, mert amikor véget ért a forgatás, még nem lehetett tudni hogy lesz-e új évad, így az S1 utolsó epizódja meglehetősen összecsapottnak tűnt. (sokáig úgy volt, hogy eleve nem lesz második évad)A folytatást természetesen a nézettségnövekedéshez kötik, de ha az eddigi húszegynéhány rész alatt nem következett ez be, akkor a következő néhány résszel sem biztos hogy be fog, így lehet hogy végleg reszeltek a sorozatnak. A fanatikusok azért megkapják a történetet lezáró hét epizódot mintegy kárpótásul.

Az első évad egyébként október elején már beszerezhető lesz DVD hazánkban is, szinkronnal.

[kép]

Hozzászólások

(#1) misanthropy


misanthropy
(újonc)

Valóban jó kis sorozat, nemrég fejeztem be az első évadot angol nyelven.
Ha az ember az első pár részt túléli és megérti hogy nem ''katasztrófafilm'' szemszögből kell nézni, akkor abszolút fogyasztható.

(#2) biga


biga
(senior tag)

Nézhető sorozat, de azért - bár az alapsztorija valóban ötletes - nem lett valahogy igazán sikerült sorozat. Egyszeri megnézésre jó, de nekem pl valahogy pont az ''íze'' hiányzik. Jó alapsztori, elég jó szereplők, de egy kicsit elsivárosodó megvalósítás. Az első 2-3 rész után többet vártam tőle. Az utolsó 3-4 meg mintha csak a felélénkítés miatt került volna bele a sztoriba, mert egyébként a korábbi történésekböl nagyon nem következik. (Elég eröltetett volt ez a ''szomszéd város főnöke - aki eddig elég jó haver volt - hirtelen megkergül, és el akarja foglalni Jericho-t'' szál.) Összefoglalva: egy igazán jó film lehetett voolna, fantasztikus alapötlettel, elég jó cselekményekkel, de ellaposodó történésekkel, megvalósítással. Jobb, mint a LOST pl, de PB már határeset, de pl a 24 szvsz lényegesen kidolgozottabb sorozat (bár az 5., 6. évad már ott is kezd túlzás lenni). Szigorúan saját véleményem szerint!

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#3) snecy válasza biga (#2) üzenetére


snecy
(senior tag)

Van amiben igazad van, a történetvezetés tényleg kezdett ellaposodni egy idő után, de pont ez az a fajta potenciál a sorozatban, amit a következő évadokkal ki lehetett volna aktázni, és tipikus példája a ki nem merített lehetőségeknek.

A 24-et nem ismerem, de véleményem szerint mind a Lost, mind a Prison Break is egy évados sorozatok, más kérdés hogy nyújtották a nagy semmit mint a rétestésztát évadokon keresztül, így nálam ezek már a második évad elején unalomba fulladtak.

Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

(#4) RexpecT válasza snecy (#3) üzenetére


RexpecT
(PH! addikt)

A Prison Break tényleg egy évados sorozat a Lost viszont még mindig nagyon izgalmas(ajánlom a figyelmedbe a 3. évadot).Sajnos Februárig várni kell a folytatásra :( .

----------------------------------------------Heisenberg----------------------------------------------

(#5) sh4d0w válasza snecy (#3) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Ilyen sokáig bírtad a Lost-ot...? Nekem az első évad közepén elment a kedvem, amikor egyre több a rejtély, de semmire nincs megoldás...

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#6) snecy válasza sh4d0w (#5) üzenetére


snecy
(senior tag)

Csak az első évadot néztem végig, később már csak belenéztem egy-egy epizódba, ahol konstatáltam hogy rendesen kifulladt a sorozat.

Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

(#7) wwenigma válasza snecy (#6) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Szerintem nagyon jó kis sorozat, persze, mint mindegyikben, logikai baklövések ebben is vannak. Mindezek ellenére a sztori jó, a színészek is. Jól lett összedobva. Nekem bejövős.

[Szerkesztve]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7

(#8) néha


néha
(fanatikus tag)

Ja sztem is egy jó sorozat bár ezt Amerikába nem volt érzékelhető (de azé még folytatják)
(REMÉLEM több sikerrel) :D
Jericho 4 ever

"Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes." by: Kimi raikkonen

(#9) spirit007


spirit007
(senior tag)

csak az amerikai szemléletbe nem igazán fért bele hosszútávon egy olyan sorozat, ahol az USA-t atomtámadás éri, átrendeződnek az államhatárok és a tulajdonok, a kisvárosok mindennapjait pedig a fegyveres közelharc és a belviszályok képezik.

Így van !
Az amerikai állampolgárok jobb szeretik inkább azt a verziót, hogy ők a szupernemzet , akik ha hajótörést szenvednek pölö nyolcan akkor , van egy sebész ,egy (volt)kommandós , egy "túlélő" temészet fia , egy rosszfiú aki valójában ártatlan bárányka .......stb stb
De akár a legutolsó , IQ 40-es bolti árufetöltő is ki tud kapcsolni egy időzített bombát a megfelelő kábel elvágásával , valamint a kiégett beteges/alkoholista zsaruk másnaposan(aznaposan) képesek leszedni egy helikoptert egy félroncs rendőrautóval .
:DDD :DDD :DDD

A sorozat szerintem a legjobb ami manapság fut .
Az elmúlt néhány évben csak a Band of Brothers ütte meg ezt a szintet .
Mondjuk szerintem befejezhető lett volna az első évadban a story. A nézettségi adatok alapján simán megoldhatták volna .
Gyanítom a következő 7 részben erre sor kerül .
A siekertelenség (?) oka magyarországon egyértelműen az embertelen időben történő sugárzás : szerda 22:15 ... ki a fene bír addig ébren lenni ... főként akinek másnap meló van :(((

Prison Break .
Első évadot egy huzatra megnéztem .
Nagyon jó volt .
A második már csak szánalom ...

Lost .
Most komolyan , egy rakás ember kerül egy szigetre , több hétig ott vannak és még mindíg érik a nézőt meglepetések (!) Muhahaha . Szerencsétlenek . Egy hét alatt bejárhatták volna az egészet annyian ...

(#10) Yutani


Yutani
(PH! nagyúr)

Hát én egy részét sem néztem meg, már eleve az alaptörténet sem vonz. Nem néztem sem a Lost-ot, sem a Szökést, egyedül a Heroes nyerte el a tetszésemet (na ezt most tudjátok is fikázni), emellett néha megnézem a Dr. House-t, és időnként a Szülifelcsiket. :DDD

Majd ha jönnek a SW és a Sarah Connor Chronicles sorozatok, akkor azokat valszeg nézni fogom. :P

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.