2022. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Modecom Volcano MC-GK1 avagy olcsó gamer billentyűzetnek híg a leve?

Írta: | Kulcsszavak: Modecom . Billentyűzet . teszt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Cikkemet az ihlette, hogy tegnap éjjel egész véletlenül megkínáltam üdítővel a néhány hónapja vásárolt billentyűzetem. Nem aggódtam hiszem ránézésre a kialakítása fröccsenő folyadék ellen véd, tehát ha felülről kap némi folyadékot, annak az elvezető csatornán át ki kéne folynia a klaviatúrából. Gondoltam (én naív) ha kap egy kis vizet akkor nem fog ragadni, így becéloztam a fürdőszobát, és a tusolóval nem túl erős vízsugárral felülről adtam neki egy kis vizet,, majd szépen rátettem egy száraz törölközőre, és hagytam száradni, reggel gép bekapcs, csatlakoztatás, led világít, azt hittem minden rendben, és elkezdtem örülni hogy milyen jó kis cuccot vettem én alacsony áron...Ezután nyitottam egy txt fáljt, és billentyű tesz, sajnos itt elhasalt, és vele együtt elszállt az örmöm is, ugyanis mindent írt, csak azt amit kéne, na azt nem.
Lévén nem vagyok egy müszaki zseni, de analfabéta sem, szétkaptam hogy meglessem mi lehet vele, na itt jöttek a meglepetések...

Szétcsavaroztam az egyébként elég masszív billentyűzetet, és az első pillantás sok mindent megmagyarázott, a gombok alatt gumiharangok vannak, ami nem is baj, mert roppant kényelmes írni a billentyűzettel, a súlypont is rendben van, és viszonylag halk gépelés közben, viszont nem egy egybefüggő gumilapon volt kialakítva ez a megoldás, amit sok más olcsó billentyűzet gyártó cég is favorizál, A4 Tech, Genius, sőt még a Logitech is, persze nem minden modellben, ezeknél elég levenni a gumilapot, kicsit átmosni megtörölni és mehet is vissza, és nem utolsósorban megvédi az alatta lévő fóliát a nedvességtől, ami igencsak hasznos, itt különálló gumiharangocskák vannak amiről a beszivárgó folyadék egyből az érzékeny fóliára jut. A gomboknál felül befolyt viz az egész fóliát eláztatta, és az átfolyócsatornák illesztései sem pontosak.
Gumiharangok:

Egyenként át kellett törölni ezeket a harangokat majd a billentyűzetbe illeszteni, két oldalt muszály volt alátámasztani hogy a gombok ne tolják ki a harangokat, hanem szépen a helyükre kerüljenek.

A fóliát is kiszáritottam, majd ezután jött az összeszerelés:

Végszó...
Végülis az árát megérte ez a billentyűzet, magyar kiosztású, a gombok nyomáspontja megfelelő, kényelmes rajta gépelni, bár néha meg megcsúszik, mivel az alján kétoldalt található csúszásgátló gumi kevésnek bizonyult nekem, robosztus és dizájnos felépítése van, ugyan makró nincs rajta viszont van egy "FN" váltó gomb, mint a laptopoknál, ezzel F1-től F6-ig lehet "multimédia" gombokként a zenelejátszót vezérelni, illetve a leghasznosabb funkció (szerintem egyedül emiatt lehet gamer billentyűzetnek hívni) az FN+F12 megnyomásával lehet hatástalanítani a windows gombot, így játék közben véletlenül megnyomva nincs kilépés az asztalra, ehhez társul egy led visszajelző is, hogy éppen aktív avagy sem ez a funkció.
Egy szó mint száz, ebben az árkategóriában (3000ft) szerintem páratlan, viszont senki se bízzon benne hogy egy kicsit is vízálló... :D

Hozzászólások

(#1) Armagedown


Armagedown
őstag

Lehet én nem voltam figyelmes, de miután kipucoltad a billentyűzetet, működött utána rendesen ?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#2) Dany007


Dany007
veterán

Jólvan már megijedtem... :D
Én is pont ilyen bill-t akarok venni. Valamit ami egy kicsit jobb talán, mint egy mezei 1500 forintos, de különösebb gamer cuccokra nem lesz szükségem. Csak működjön azt kész.
Már azt hittem valami gáz van vele...

De ha beleborítasz egy pohár akármit, akkor ne csodálkozz. 3000 forintostól nem lehet elvárni semmi extrát. Főleg nem vízállóságot. Nem is tudom miből gondoltad? :) Hogy ránézésre megállapítod? Ugyanmár. :) Meg 3k-ért? Áh.. : )
Na de akkor örülök hogy legalább használható jó nyomáspontokkal és kényelmes is. Ez a lényeg. Én nem fogok üdítőt beleborogatni. :P

(#3) snake1977 válasza Armagedown (#1) üzenetére


snake1977
őstag

Igen működik, most ezt használom. :))

Dany007: Abból gondoltam hogy volt gagyi de fröcsenő folyadék álló billentyűzetem, az viszont kibirt egy pohár vízet. :D Egyébként nekem bevált, egy dolgot lehetne még felróni, ha nincs kinyitva a két láb ami megemeli a billentyűzet dőlésszögét, akkor ha gépelsz, középen kissé "hajlik", kinyitva sokkal masszivabb, de ennyi belefér még.
Én elég sokat League of Legend's-ezek, és itt számít hogy a billentyűk ne akadozzanak, egy fps-nél gondolom mégjobban, szóval érdemes beruházni rá, ha jól tudom a pcx-nél a legolcsóbb, én is onnan rendeltem, valamivel 3k alatt van az ára.

...Füle...BRSZK...2022.06.25-26

(#4) Dany007 válasza snake1977 (#3) üzenetére


Dany007
veterán

Jah, most néztem a PCX-nél 2300 forint! :D Baszki, szégyellek ennyiért PC-s akármit venni, nemhogy bill-t. :D
Kemény. Most hogy írtad róla, hogy jó meg frankó meg minden... tuti hogy ezt veszem. Azért mégse egy nulla 1000 forintos fehér valami... és mégis óccsó.

(#5) snake1977 válasza Dany007 (#4) üzenetére


snake1977
őstag

Én kicsit drágábban vettem, ha jól emlékszem 2700 vagy 2800 huf volt, de ennyiért sem volt drágának mondható. :DDD A postaköltség ami sok kicsit, de ha Budapesti vagy akkor max. 2 vonaljegy, ha meg bérleted van... :DD Ha elkopik, nagy valószínűséggel a következő billem is ugyanilyen lesz.
Egyébként meg kellemes az is hogy magyar kiosztású, hiszen a legtöbb gamer bill. csak angol. :))

...Füle...BRSZK...2022.06.25-26

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.