2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Cooler Master MM720 első benyomások,

Írta: | Kulcsszavak: MM720

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amit leírok az teljesen szubjektív vélemény, az első néhány óra tapasztalatai ezzel a rágcsálóval.
Dióhéjban némi előzmény, valamikor sok évvel ezelőtt itt az aprón sikerült megvennem a CM egerét a Xornetet nagyon jó áron, ez volt az első komolyabb egér a kezemben, első perctől kezdve tudtam egymásnak lettünk teremtve, ez a forma nálam verhetetlen. Néhány év és több javítás után lecseréltem az utódjára a Xornet II-re, jó csere volt, ez az egér maximálisan átgondolt talán egy fokkal még jobban kézbeillő mint az elődje, mégha szenzor ügyileg a hozzáértők szerint épp csak megüti a belépőszintet, de nem igazán játékra lett teremtve. Most értünk el oda időben hogy ez az egerem is csere érett lett, simán vettem volna még egy ilyet de már sehol nem volt kapható. Viszont megjelent az MM720 amit ezen termékcsalád utódjának szántak. A hardver amivel felvértezték igazán impozáns lett (Pixart PAW3389 szenzor 400 ips,16000 DPI, optikai swichek) és az ára is az volt a megjelenéskor. Időközben eltelt egy év, most jelenleg itthon 18,5 ezer forint a legolcsóbb helyen + posta természetesen. Én is nézelődtem tovább, miután ennyit esett az ára már úgy döntöttem megengedhetem magamnak végre a cserét és nyugdíjba mehet az öreg harcos a xornet II. Pont belefutottam hogy amazon.de-n jól leárazták, így gyors postával együtt 15.150 forintért sikerült a magamévá tenni. A rendeléskor egy "glossy black" verziót rendeltem, kaptam egy matt fehéret, gratulálok amazon, az első rendelésem és sikeresen elszúrtátok. :C Megbékéltem a fehér színnel, de a csomagból kimaradtak a tartalék ptfe talpak, csak a grip tape-et mellékelték, de erről majd később.
Akkor első benyomások, ez baromi könnyű! Sőt túl könnyű, és csúszik, nem kicsit...nagyon! Gondoltam 1-2 óra és megszokom a súlyát, de eddig nem sikerült, a csúszóssága mindent ver amivel dolgom volt eddig.
Az elődje 80gr volt kábel nélkül, ez a csoda egér mindössze 49gr, brutális a súlycsökkenés, kicsit talán túlzásba is vitték, úgy tippelem 65gr körül lenne ideális számomra, mert az elődnél sokszor éreztem többórás használat után hogy egy hangyányit ha könnyebb lenne azt tudnám díjazni. A méhsejtes kialakítású házon is változtattak az elődhöz képest, szerintem itt abban hibáztak hogy a(z egyetlen) dpi váltó gomb az egér aljára került, nem a görgő mögé, én szoktam használni időnként és így nem annyira buli. A görgőnél a fokozatok kevésbé különülnek el mint az elődjénél, de tökéletesen teszi a dolgát. Az egerentyű gombjai is nagyon precízek, a jobb és bal gombnál szinte nulla a holt tér, ennyire patent gombokkal sem volt még dolgom! Abszolút csendes példány, preciz az összeszerelési minőség, az illesztések is, és minden rendben van, klikkeléskor szinte hangtalan. Az egér kábele roppant puha szövetborítást kapott, azt hiszem ezt hivják paracord kábel borításnak, de mivel hófehér, biztosan elég hamar be fog koszolódni, ha már a grip tapek feketék, lehetett volna a kábel is az.
Fogom...fognám...de jobban csúszik mint gyakorló alkesznek az első reggeli feles... Megszokhatatlan, nem is véletlenül van mellékelve a grip tape, az oldalakra és fő gombokra is mellékeltek. A két oldalára néhány óra használat után felapplikáltam ezeket a gumikat, így már stabilan meg tudom tartani, irányítani az egeret. A jobb és bal gombok nem voltak fontosak hogy ne csússzanak, így azokra nem tettem fel a gumirozást. Összeségében nagyon elégedett vagyok az egérrel, ugyanakkor hangyányit csalódott is 1-2 apróság miatt. Pl. a letölthető "master+" szoftverben nem tudok a felbontáshoz színt rendelni, míg az elődnél az egér görgőre lehetett színt programozni, de ezt biztosan lehet orvosolni szoftveresen.

Néhány fotó, az egyiken csúcstalálkozó a megviselt elődökkel.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.