2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

Így küldj Piros Pontot!

Írta: | Kulcsszavak: Piros . Piros Pont . PirosPont . HardverApro

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Így küldj -ot

Mivel már nagyon sokszor magyaráztam el privát üzenetekben a fórumtársaknak, hogy hogyan is kell Piros Pontot küldeni, úgy érzem megérett a helyzet arra, hogy egy képekkel illusztrált bejegyzést szenteljek ennek.

Mi is az a Piros Pont? - Referencia, mely senkinek sem jön rosszul, ha venni vagy eladni szeretne itt a HardverApró-n. Elsődleges forrás, ahonnét a többi fórumtárs információt szerezhet a potenciális vevője / eladója megbízhatóságáról. Jelenleg ebben a fórumban lehet Piros Pontot küldeni. Katt a linkre.

A hozzászólásban bizonyos formai követelményekre figyelni kell! Ez az ami a legtöbb felhasználó számára "megnehezíti" a dolgot és aztán érvénytelen bejegyzések születnek. Ezek pedig:
- a partner nevének (akinek küldjük a Pirosat) az adatlapjára mutató linknek,
- az adás-vétel tárgyának pedig a hirdetésre mutató linknek kell lennie

A Pirosat küldheted a feljebb linkelt fórumban új hozzászólás formájában is vagy akár válaszként is jöhet arra, amit én / vagy a partnered küldtött neked. Írd meg szépen a hozzászólás szövegét. Ebben szerepelnie kell annak a felhasználónévnek, akinek küldöd - a keresehetőség érdekében elgépelés nélkül. Illetve az üzlet tárgyának, nálam ez "ezért" néven szokott futni, de éppenséggel meg is nevezheted a terméket. A példa kedvéért most a saját nevem lesz, akinek elkezdem írni a pirosat (csak, hogy ne személyeskedjünk :) ).

Most a böngészőnkben egy másik lapon vagy ablakban, például a levelezésünkből keressük elő a partnert, akinek a Pirosat szeretnénk küldeni és kattintsunk a linkként jelenlévő nevére.

Ekkor megjelenik a partner adatlapja. Itt az állapotsorban jelöljük ki a partner adatlapjának a címét és másoljuk ki (jobb gomb majd másolás / CTRL + C).

Váltsunk vissza arra a böngésző lapra ahol a Piros-at elkezdtük küldeni. Miután megírtuk a hozzászólás szövegét, jelöljük ki a felhasználónevet (például dupla klikkel rá) és kattintsunk a "Link" gombra.

A felugró ablakba illesszük be a partner adatlapjának elérhetőségét, amit az előbb a vágólapra helyeztünk.

Figyeljünk rá, hogy a már előre beírt "http://" ne maradjon ott! Miután erről meggyőződtünk kattintsunk az "OK" gombra.

Majd ugyanezt tegyük meg az üzlet tárgyával is. Keressük elő a hirdetést a böngészőnk előzményeiből vagy a partnerrel folytatott levelezésünkből (én például mindig, mikor egy eladónak írok érdeklődő üzenetet a terméket, amivel kapcsolatban keresem linkelem is egyúttal az üzenetben, ezzel a magam dolgát is megkönnyítem, mert majd egyértelműen tudom mivel kapcsolatban is kerestem őt és gyorsabban visszatalálok a hirdetéshez, akkor is, ha a hirdetés már érvénytelenítve lett) esetleg amennyiben a partner küldött már pirosat nekünk abból is eljuthatunk a hirdetéshez és könnyedén kimásolhatjuk az elérési útját a böngészőből. Ezután pedig az eljárás ugyan ez. Kijelöljük az üzlet tárgyát (azt a szöveget, amit szeretnénk linkké formázni) majd rákattintunk a link gombra, figyelünk rá, hogy az előre beírt szöveg ne zavarjon be és beillesztjük a hirdetés linkjét.

Végül pedig, ha mindennel megvagyunk a kis piros "OK" gombra kattintunk.

Ezek után máris jelezhetjük a pratnernak, hogy a jól megérdemelt Piros Pontját küldtük neki és várjuk vissza is. Itt esetleg a Piros pont elérési útját linkelhetjük is, viszont figyeljünk rá, hogy csak az az adott hozzászólást linkeljük, amit mi írtunk és ne az egész Kivel érdemes üzletelni topic-ot. :)

Remélem hasznos volt számodra ez a kis leírás!

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! :R

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ez szép és jó, csak az a baj, hogy rá kell szólni az emberekre, hogy kapj pirosat, de az meg úgy nem az igazi, így pl nekem sincs sok.

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#2) Psychonaut


Psychonaut
addikt

Van már ilyen bejegyzés.

(#3) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Akivel üzleteltem, minden esetben kapott tőlem piros pontot. Általában nem volt viszonzás. Nem érdekel.

Nem kötelező piros pontot adni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Thunderzolee válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Thunderzolee
addikt

Ejha.

Igazad van, de főleg valahogy furcsállom ezt, te mindig olyan nyugalmas ember vagy, nem gondoltam volna, h ilyen határozott véleményed van erről.

"Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok..." :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) Vakegérke válasza Thunderzolee (#4) üzenetére


Vakegérke
veterán

Szerintem semmi rosszat nem mondtam. :N

Köszönni sem muszáj, csak zokon veszi az ember, ha egyoldalú a dolog. Én is.
Azon viszont nem rágom a szám szélét, ha az üzletfél nem viszonozza piros pontos elismerésemet.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) slimshady válasza Psychonaut (#2) üzenetére


slimshady
senior tag

Köszönöm a hasznos észrevételt. Én sajnos eddig nem láttam azt. Most viszont bátran linkelhetem majd a saját bejegyzésemet. :)

üdv.: SlimShady

(#7) slimshady válasza Vakegérke (#5) üzenetére


slimshady
senior tag

Ebben teljes mértékben igazad van, de valamilyen szinten elvárható. Sok fórumtárs viszont pusztán csak azért nem ad pirosat, mert nem tudja hogyan kell. Hát íme itt a lehetőség, hogy megtanulja. Én mindig küldök privit az üzletfélnek mikor küldtem neki priosat és jelzem azt is, hogy várom vissza is amennyiben ő is úgy érzi, hogy megérdemlem. Igyekszem is mindig úgy eljárni, de ha nem ad, hát nem ad.

üdv.: SlimShady

(#8) Vakegérke válasza slimshady (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Legközelebb elég lesz linkelni az írásod annak, aki a hogyanról érdeklődik. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) kenwood3


kenwood3
őstag

Ez a topik is úgy fog járni mint a többi. Az userek egy része ide fogja írni, hogy kinek kér pirosat és, hogy miért. A bejegyzést véletlenül se fogják elolvasni :(

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

(#10) slimshady válasza kenwood3 (#9) üzenetére


slimshady
senior tag

Hát, kíváncsian várom az eredményt. Amint nekilátnak ide irkálni, zárni fogom. :)

üdv.: SlimShady

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.