2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

VTX3D HD 5670 512MB GDDR5 (V2)

Írta: | Kulcsszavak: vtx3d . 5670 . 512 . ddr5 . ati . radeon . hd

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Vtx3d mint videokártya gyártó még ma is sokaknak ismeretlen lehet. Magyarországon még csak pár éve vannak jelen a piacon, de már a leg keresettebb gyártók egyikévé vált. A gyártó a TUL csoport tagja úgy, mint a PowerColor is. Miután tudunk minden fontosabb információt a gyártóról, folytassuk magával a kártyával.

A kártyához 17 000 Ft ért már hozzá lehet jutni, ami nagyon kedvező, hiszen a legolcsóbb 5670 ezen a példányon kívül is 20 000tól kaphatók, de találkoztam már gyengébb kártyákkal, is mint például az 5550 (1gb) ami drágább volt vagy egy árba volt vele.

Kicsomagolás videón.

Maga a csomagolás már a megszokott 3d grafika jelen esetben egy hölgy egy kardal. Megjegyzem, az összes kártyájuk dobozán ez a hölgy található. Bévül egy pompás barna karton dobozzal találkozzunk, amibe egy zacskóban a kártya található beleszorítva. A karton mélyén egy széthajtható telepítési segéd, és egy telepítőlemez. Mint azonban a videón is látszik semmi extra nem található ajándék formájában, a dobozban. De szerintem nem is baj, ha a 17 000 Ft-os árát nézzük.
A kártya kitessékelése után a zacskóból, kellemes meglepetés ért. Egy esztétikus hűtés köszönt rám piros díszborítással, ami átlátszott. És nem csak a kinézete, hanem a hatékonysága is nagyon meggyőző. A hűtés 2 helyet vesz a gépünk bővíthetőségétől, miért cserébe egy igen okos és megbízható hűtés kialakítást kapunk. Mivel az ATI kártyákon megszokott L alakban helyezkednek el a memória chipek, ez az 5670-nél sincs másképp. És tervezők ezért úgy tervezték meg a bordákat, hogy az L alak alsó részét teljesen eltakarja, az oldalsót pedig éppen, hogy nem érinti így át tudja venni a termelt hőt a memória chipektől.

Ami a zajszintet illeti, abban is remekkel. Terhelés nélkül szinte alig halható, de terhelés alatt már egy kis zümmögést add ki magából, amit csak akkor hallunk, ha nincs a játék alatt hang. Teljesítmény tesztet úgy gondoltam nem szükséges készítenem, hiszen 5670-es kártyákról már sok teszt olvasható, de egy Gpu-Z képpel szolgálhatok:

Összességében egy remek kártya, főleg ha a 17 000ft-os árát nézzük. Jelenleg az alsó középkategóriában nem találunk legyőzőt hisz a Gtx240 már túl öreg, hogy felvegye a harcot az 530Gt pedig nem sikered olyan jól valamiért, hogy felvegye vele a versenyt. És az sem elhanyagolható szempont, hogy remek a fogyasztása.
Aki esetleg egy ilyen vagy más gyártótól szeretne, 5670 típusú kártyát vásárolni annak ajánlom az 1Gb-s változatott, mert kis szerencsével a magját egy 5750-es től kapja, aminek köszönhetően még több hozható ki belőle.(23 000Ft)

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
(fanatikus tag)

A 4670 modernkori megfelelője?:)
Mellesleg használd egészséggel!:)

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) slafxr válasza mexicanraven (#1) üzenetére


slafxr
(újonc)

Először is köszönöm :)
Hát mondhatjuk úgy is , hogy igen csak kicsit erősebb lett :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.