2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Olyant fog tudni a Microsoft új böngészője, amit egyik társa sem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Microsoft teljesen megújuló, immár a Chrome alapját is képező kódbázisra épülő Edge böngészője egy különleges tulajdonsággal fog rendelkezni - jelentette be a cég a héten. A szoftverbe ugyanis Redmond bele fogja integrálni korábbi böngészője, az Internet Explorer kódját is, aminek köszönhetően az problémamentesen tudja majd megjeleníteni az utóbbira optimalizált oldalakat is.

Bár ez az átlagfelhasználók legtöbbjét nem fogja érinteni, rendkívüli fontossággal bír a vállalati felhasználók szempontjából, akik nagy számban használnak olyan alkalmazásokat belső hálózatukon, amik nem kompatibilisek az újabb böngészőkkel. Ezeket az Edge új, ún. IE módjának köszönhetően a cégek továbbra is gond nélkül tudják majd elérni és használni, méghozzá úgy, hogy dolgozóik semmit sem fognak észrevenni ebből.

Az Edge automatikusan a megfelelő motorral (Chromium vagy IE) fogja megnyitni a weboldalakat

Az Edge ugyanis egy, a rendszergazdák által beállítható és vezethető lista alapján fogják eldönteni, hogy az egyes oldalak megjelenítésére milyen motort használnak a modern Chromium, és a régebbi IE közül. A felhasználóknak nem kell majd két külön böngészőt elindítaniuk ezek elérésére, mert az Edge automatikusan a megfelelő motort fogja használni az egyes szájtok megjelenítéséhez, ugyanazon egy böngészőablakon belül.

A Microsoft ezen kívül azt is bejelentette, hogy új adatvédelmi lehetőségeket épít majd az Edge-be, aminek köszönhetően a felhasználók egyszerű áttekintést és vezérlési lehetőséget fognak kapni afelől és afelett, hogy adataikat mire használják és hová továbbítják a weboldalak. Ez az új technológia kifejlesztése a cég szerint egyelőre még folyamatban van, iparági szereplők és más böngészőgyártók bevonásával is.

A Microsoft azt ígéri, hogy az új IE mód és az adatvédelmi fejlesztések első részei hamarosan elérhetővé válnak az Edge előzetes kiadásaiban, amiből egyébként nemsokára olyan verziót is ki fog adni a cég, ami már a Windows mellett macOS platformon is képes lesz működni.

*forrás

Hozzászólások

(#1) Athlon64+


Athlon64+
(őstag)

És így lesz Internet Explorer IS a MacOS-en? :DDD

(#2) skraaaw válasza Athlon64+ (#1) üzenetére


skraaaw
(újonc)
LOGOUT blog

Kétlem! :D

(#3) kraftxld válasza Athlon64+ (#1) üzenetére


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vót má' :DDD
[link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#4) skraaaw válasza kraftxld (#3) üzenetére


skraaaw
(újonc)
LOGOUT blog

2019-ben ez már vicces! :)

(#5) Astroboy


Astroboy
(senior tag)

"Olyant?" :W

Milyentet?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.