2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Lian Li PC-Q02 ház tapasztalatok.

Írta: | Kulcsszavak: Lian Li . Mini-ITX ház

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Egy napja vagyok tulaja egy Lian Li PC-Q02 házikónak. Nem mondanám, hogy büszke tulaja, mert elég sok kifogásolni való dologgal találkoztam beszerelés közben. Ezért is gondoltam, hogy megírom ezt a cikket, hogy ha más is arra adja a fejét, hogy egy ilyet vásárolna. Legyen némi támpontja mire számítson. Én 35eFt körül jutottam hozzá, ami nem egy olcsó kategória számomra. Magáról a márkáról nekem mindig a minőség jutott eszembe. Kívülről teljesen meg is vagyok elégedve a házzal, gyönyörű. Nekem nagyon bejön ez a szál csiszolt aluminum stílus. A problémáim a belsőt illetik.

Kezdjük rögtön a winchester-ek beszerelésével. Adnak hozzá nagyon jónak ígérkező gumi befogatokat, amik megfelelően is működnek. Az első probléma, hogy annyira lent van a winchester az alsó helyen, hogy a tápkábel csak ferdén, feszülve fér el. Ami szerintem nem szerencsés dolog. De mivel nem állt rendelkezésemre másfajta tápkábeleket odapróbálni, mint a gyári. Így azzal üzemel. De ez akkor is egy minusz pont. Másik kellemetlenség szintén innen adódik. Ha netalántán 90 fokos SATA adatkábelt használnánk szintén oda kell figyelni, hogy felfelé legyen a hajlási irány, mert lefelé nincs hely. Nekem 2 ilyen volt itthon, mindkettő lefelé hajlott. :) Majd keresgélek, hogy létezik-e rövid SATA kábel, sztem ide elég lenne egy 15-20cm-es is. Feleslegesen ne foglalja a helyet a ház belsejében.

Következő problémám az, hogy 2012-ben az előlapi USB-t kábellel kivezetni a hátsó oldalon? És azt dugjam be az alaplap hátoldalába? Hát nekem elég gáz megoldásnak tűnik. Mellesleg a gyártó honlapján ezt nem reklámozzák. Sőt az ott lefényképezett hátoldal képén nincs is rajta ennek a kivezetésnek kihagyott hely. Egy ekkora háznál már semeddig sem tart hátranyúlni és bedugni oda az USB-s kütyüt. Szóval ha már tettek rá előlapit, azt az alaplapra csatlakoztathatót kellett volna tenni.

A kipattintós oldallap is számomra egy érdekes mutatvány, Ha bírja a strapát, és nem kopik ki, nem lesz lötyögős, rezonáló, akkor rendben lesz. Az alaplap, és a hátlap is elég feszesen illeszkedik. Össze lehet rakni, de ebben a kategóriában jobban is passzolhatna. A kábelek elég sokan vannak benne :) De ez a méret miatt nemigazán javítható.

Egyenlőre a gyári processzor hűtő van benne, de ez kevés lesz neki. Melegszik, és olyankor hangos a hűtő. Tény, hogy nincs sok levegő a házikóban ami szellőzést biztosíthatna. Ez lesz az első fejlesztés benne. Én még azért hiányolok valami ház szellőzését segítő ventilátornak helyet. Elég zsúfolt a ház, szerintem sokat segítene rajta egy ventilátor, ami alacsony fordulaton járva nem volna zavaró hangú, de sokat segítene.
A bekapcsoló gomb világítását is megcsinálhatták volna kapcsolhatóra. Éjszaka, vagy filmnézés közben zavaró tud lenni. Az alaplapról lehúzgálni meg nem megoldás :) Nappal viszont mutatós :)

Néhány képecske:

Köszönöm, ha végig olvastad az írásomat. Ha vannak kérdések szívesen válaszolok rá. Lehet kicsit negatívra sikerült a bemutató. De nekem ez a véleményem erről a házikóról. Ezek fényében lehet keresgéltem volna még a piacon valami jobbat.

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ezért elkérnek 35eFt-ot? :Y :W

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#2) Simi2000 válasza KaiotEch (#1) üzenetére


Simi2000
tag

El bizony. Szerencsére táppal együtt.

(#3) proci985


proci985
MODERÁTOR

egyáltalán nincs benne rendszerhűtő? procihűtő és a táp ventije nem egymás ellen dolgoznak?

tetszik, hogy ilyen pici, viszont szerintem a silverstone kockái ilyen szempontból jobban sikerültek.

Social distancing in lagom amount.

(#4) zolee5016


zolee5016
őstag

Valami azt súgja,ez nem best-buy kategória.......Alapból sem vagyok mini-pc rajongó,de ezt az elrendezést amit látok(mármint a gyári) nem az alkatrészek élettartamnövelésére találták ki...
Pedig kivülről tényleg nem rossz.....de az ára....magyaros....borsos......

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#5) Simi2000 válasza proci985 (#3) üzenetére


Simi2000
tag

Tényleg nincs benne se gyárilag rendszerhűtő, sem pedig gyári hely neki. A táp fölött van 4cm-es hely, ezt megpróbálom majd ilyen pici hűtővel "tuningolni". Remélhetőleg nem lesz hangos, a ráírt 16 dB szerint halknak kéne lennie.
CPU hűtő is van már rendelve bele ami jobb lesz mint a gyári AMD hűtő.
Viszont tényleg érdekes elgondolás a gyár részéről, hogy a táp ugye a processzor felől húzná befelé a levegőt, és hátul nyomja ki. A procihűtő meg vele ellentétes irányba fújja (fújná) a levegőt az alaplap felé....

(#6) proci985 válasza Simi2000 (#5) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

igen, az amd gyári hűtő eléggé jól hűt a méretéhez képest (kb TX2/AC7pro szint), csak hangos. az alpenföhnön viszont megcserélheted a venti irányát, hátha.

Social distancing in lagom amount.

(#7) EmThor


EmThor
addikt

Köszi!

Ilyen pici megoldáson gondolkodok, de így hogy sz@rul szerelhető + nem szellőzik, nem járja... nem tudtok más alternatívát? Bitfenix Prodigy nagy. Codegen MX31 A-2-m van, de annál kompaktabbat keresek. Mac mini-re nincs pénz :)

Xbox, PS, Nintendo

(#8) 69Raizen69


69Raizen69
tag

Helló.
Remélem járnak még ide emberek,és tudtok segíteni :R .
Keresek : Lian-Li Pitstop T7 Mini-ITX Test Bench -et
vagy Lian Li PC-Q06 -ot

Létezésünkben rejlik az a központi ellentmondás,hogy életben lenni annyi mint tudatában lenni a halálunknak,az élet ezekszerint egy halálos betegség.

(#9) Simi2000


Simi2000
tag

Nagy sokára elkészült a ház átalakítása. A célom az volt ezzel, hogy jobban hűthető legyen a ház. Ez szerintem meg is valósult, viszont nekem kissé zavaró lett a hangja, ami ugye a plusz két ventilátornak köszönhető. A tápegységnek is csak 4cm-es ventilátora van, de szerencsére alapállapotban ez is csendes, de néha felkapcsol, olyankor már kellemetlenebb a hangja.
Most visszagondolva.....inkább kisebb processzort kellett volna tennem bele, ami kevésbé melegszik, és akkor nem lett volna gond a gyári elrendezés sem.


[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.